Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Van itt olyan akinek azért...

Van itt olyan akinek azért nincs gyereke, mert egyszerűen nincs pénze a felnevelésére?

Figyelt kérdés

Régóta szeretnénk babát a párommal, mindketten 33 évesek vagyunk, tehát már jócskán benne vagyunk a korban. Nem keresünk rosszul a magyar valósághoz képest, de sok kiadásunk van. (lakástörlesztő, autó)

Amúgy nem élünk nagylábon, nézzük mindennek az árát a boltban, de ha gyerekünk születne jelentősen csökkene az életszínvonalunk és a gyereknek se tudnánk megadni mindent az ételen és ruhán kívül, de valljuk be hogy ennyi nem elég a gyereknek. Én szegényen nőttem fel és nem akarom hogy a gyerekemnek is olyan nélkülöző és lemondásokkal teli gyerekkora legyen mint nekem.

2016. dec. 25. 12:00
1 2 3
 11/28 A kérdező kommentje:

Az első 1-2 válaszolónak üzenem, hogy nem vagyok szegény, de miért ne lehetnék az, attól hogy van lakás meg autó? Nem a legújabb Audi A3-asra kell gondolni 3 szintes felújított kertes házzal. Oké az autó nem létszükséglet, de akkor kell 2 felnőtt bérlet ami nem sokkal jön ki olcsóbban mint az autó.

Nem kell más mint szeretet? Rendben, akkor majd a szeretetből befizetem a gyerek menzáját a suliban, fizetem a tanszert, osztálykirándulást, tini korában szórakozását és ruházkodását és persze szeretetből finanszírozom az egyetemet is :)

2016. dec. 25. 15:26
 12/28 anonim ***** válasza:
62%
Ki mondta hogy csak szeretet kell? Nem tudsz szöveget értelmezni? A franc se akar téged meggyőzni arról hogy márpedig kell a gyerek! Nem, nem kell mindenkinek! Akinek kell az megoldja és tesz érte, akinek nem kell annak nem kell.
2016. dec. 25. 16:10
 13/28 A kérdező kommentje:
Többen is írták hogy csak szeretet, ágy meg kaja kell.
2016. dec. 25. 16:39
 14/28 anonim ***** válasza:
74%

Nem mindegy, milyen kaja...

Megnézném sajnos sok család januári életét a soron következő családiig.

2016. dec. 25. 17:03
 15/28 anonim ***** válasza:
100%

430e keresunk osszesen ...

3 gyerekkel alberletben :-)

Havi 90e a albi rezsivel 26 a berlet osszesen mindenkinek

A kocsi max havi 10e a benzin evi 30e a biztositas

A gyereke bent esznek a 3nak a koltsege 8-10e kozott van

Vasarlas havi 100-120e kozott de ebben minden benne van

Minden mas fizetni valo 30e mobilok net tv telefon ...

Havi 80e korul teszek felre

Erdekes h jut nyaralasra kapcsolattartasra kirandulasra ajandekokra ...

Nem is tervezek sajat lakast venni

A gyerekeknek teszek felre fundamentaban

2016. dec. 25. 18:00
 16/28 anonim ***** válasza:
90%

Hát 430-bol aki egymaga épp hogy megél,s nem pesti albérletben,az valamit nagyon rosszul csinál.

Nekünk a 300ezres bevétel úgy elég két gyerekre,hogy jelenleg páromnak a második diploma miatt havi plusz 20-30 a benzin, járunk moziba,kávézni is,kirándulni,szoktunk új ruhát venni a gyerekeknek is. Egyik baba,tápszerrel,pamperssel,másik ovis táncorákkal.

És most vettünk használtan másik autót,családit,mert lesz harmadik gyerek is.

Párom lesz cseden a pici hat hos korától,akkor a bevételünk már úgy alapbol cafeteria,oktatás,késznelét minden nélkül 380-390lesz,erre cafetéria 20ezer még,és ismételten nincs benne oktatád,készenlét.

És így simán kifizetjük a majdnem két milla kölcsönt az autóra másfél év alatt és fenntartjuk az albérletet,autót.

És lehet már úton a harmadik,akkor meg gyeddel együtt lesz az alap bevétel 410 családi p nélkül. Azzal már 450 majd. És ha ez nem lesz,akkor is fogjuk tudni fizetni az autóval.bejárást,ház hitelt majd és eltartani a három gyereket, 350 ezerből,úgy hogy én még egy vasat se tettem mellé.

Szóval gyerekvállalásnál nem mindegy az igények. Mi nekünk igy is jut autora,kikapcsolódásra,nyaralásra.

2016. dec. 25. 18:15
 17/28 anonim ***** válasza:
29%

Én nem értem ezt.

Mi 135 nettóból élünk majdnem saját lakásban.

35 a hitel, már csak kb 300 ezer maradt.

9 télen a gáz, éjjel nappal megy, nagyon jó meleg van(amúgy 4 ezer), 4 a villany, 7 a közös ktsg,2000 a víz, pedig semmin nem spórolok, 7 a upc, 3 a telefon.

Nagyon max 30 a kaja(most karácsonykor), főzni is szoktam, étterem is kijön ebből kettőnkre,na meg kajarendelés nem vacak helyről. Tele van mindig a hűtő mindennel.

Pelenka popsitörlő 7ezer.

3500 a bérlet, mert még tanulok gyes mellett.

Nem veszek minden hónapban ruhákat, de amik vannak azok vegyesen turisak és márkásak. A legtöbb Zarás, a gyereknek is.

Ecco cipője is van, nekem meg bőrcsizmám is.

Mire költenek mások ennyi pénzt?

Nem cigizek, csak ünnepeken iszok, nem szerencsejátékozok, havonta 1x járok moziba vagy színházba vagy korizni, vagy mikor mit.

A barátaimmal 2hetente találkozok, ha vidékre megyek adok a benzinpénzbe, de ez jelentéktelen összeg Pest megyén belül él mindenki.

Félre is tudok rakni, a lakásunk szép, rengeteg holmink van, fisherpricos játékok meg mittudomén.

Nem is szoktam spórolni, talán ami plussz, hogy ami nem kell, azt eladom és használtan is veszek ezt azt.

Budapesten élünk, közel a belvároshoz.

Hogy tud valaki 70 ezer forintnyi ételt megenni?

Mi is veszünk rákot és lazacot meg libamájat, nyilván nem minden nap azért, de minden nap jókat eszünk.

Hogy kerülhet valakinek ennyibe a havi ételadagja egy főre?

2016. dec. 25. 19:33
 18/28 anonim ***** válasza:
100%

Hát azért úgy utolsó,hogy pl nekünk az autó hitel több,mint 30ezer. A lakás hitel makd lesz legalább 80 szerintem nekünk,plusz a céges hitel majd a bútorozásra,mivel bútorozott a jelenlegi albérlet,így nem sok dolgunk van.

De nekünk kaja pl 50-60 ezer hármunknak,de úgy,hogy ebben a hús az két hónapra elég,és van benne üdítő,rágcsa is. Mi minőségi kávét iszunk, 250 g 2600 ft. Az alap benzin munkába járással plusz havi kétszer anyósékhoz 20ezer összesen plusz párom sulijába járás havi 20ezer,mivel nem kap diákot hogy felutazzon másik városba.

Rezsi nekünk kevés,télen 35,ebbe benne van a net,tv is. De emellé a telefonszámlák is 12ezer,ugye az alap csomag,tehát nimcs sose tulbeszélve.

Szóval azért össze tud jönni ám egy családnak havi 200-250 kiadás lottó,ivás,fisher price meg akár hitel nélkül is.

De igen,azért a 400+ t elkölteni számomra művészet.

2016. dec. 25. 19:43
 19/28 anonim ***** válasza:
100%
Ez így teljesen korrekt 3 emberre, a miénk is ilyen. Abban az átlag 25ben benne van a nassolnivaló is, mondjuk én nem kávézok és ritkán kívánom meg az üdítőket.
2016. dec. 25. 20:30
 20/28 anonim ***** válasza:
88%

Én meg a 17-est nem értem hogy hogy csinálja. Gondolom egy kisebb panelban vagy társasházban laknak, ezek szerint 3-an. Nem értem hogy lehet ennyire kevés a rezsi, a mi 100 nm2-es leszigetelt, kertes házunkra csak a gázszámla 30ezer/hó (átalány).

Meg havi 30 kajára, étterem, rendelés, teli hűtő?

Pelenka meg popsitörlő 7ezer/hó? Én Liberót veszek mindig kuponokért, havonta 2,5 mega pack csomagot használ el a gyerekem, az 10ezer és még ehhez hozzájön a popsitörlő. Milyen pelenkát használsz?

Meg mozi, színház, barátok, félrerakás, fisher price (ami ha új, akkor 5000 egy játéktelefon a Tescoba), rák, lazac, libamáj?

A férjed gyalog jár dolgozni? Gyógyszer? Biztosítások?

Nem kötözködni akarok, csak nem értem, hogy hogy tudtok ennyi pénzből megélni így.

2016. dec. 25. 22:29
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!