Van itt olyan akinek azért nincs gyereke, mert egyszerűen nincs pénze a felnevelésére?
Régóta szeretnénk babát a párommal, mindketten 33 évesek vagyunk, tehát már jócskán benne vagyunk a korban. Nem keresünk rosszul a magyar valósághoz képest, de sok kiadásunk van. (lakástörlesztő, autó)
Amúgy nem élünk nagylábon, nézzük mindennek az árát a boltban, de ha gyerekünk születne jelentősen csökkene az életszínvonalunk és a gyereknek se tudnánk megadni mindent az ételen és ruhán kívül, de valljuk be hogy ennyi nem elég a gyereknek. Én szegényen nőttem fel és nem akarom hogy a gyerekemnek is olyan nélkülöző és lemondásokkal teli gyerekkora legyen mint nekem.
Jelen. 35 éves mérnök vagyok. Szüleim támogatása csak teher volt, 21 éves korom óta magamat tartom fenn.
Ingatlan sosem lesz téma, mert idén csak 4 évnyi nettó fizetésemmel emelkedett az átlag 80nm-es ingatlanok árai. 2 gyereket akartam valaha. Az elmúlt 2 év átlag áremelkedését tekintve arra sem lesz pénzem 20 év múlva, hogy saját albérletemet kifizessem, ilyen jövőbe nem fogok gyereket vállalni.
Nincs sem autóm, sem lakásom, sem diákhitelem. Kerékpárral és tömegközivel járok (pénz spórolás ez is). Nem járok bulizni, nem iszok alkoholt, nem cigizek, mert sok pénzt lehet ezzel is spórolni. 6 éve nem voltam nyaralni, mert ezzel is spórolok. Szóval lehet így is élni, hogy mindig spórolok és panaszkodom, hogy nincs pénzem gyereket nevelni.
De idén rájöttem: sosem lesz pénzem gyerekre, ezért inkább magamra fogom költeni ezt a sok pénzt és nem kell hozzájárulnom a népesség túl szaporodásához. Arra ott van a kisebbség. 2 diplomával inkább maradok YOLO generáció mindenféle utódok nélkül.
Szóval igen. Visszatartó erő a pénz hiánya.
ad2: Borsodban a gyámhivatal tele van olyan babákkal, akit azért vettek el szüleiktől, mert nem tudnak neki rendes életkörülményt teremteni. Őket nem zavarja, hogy gyereket csináljanak. Aki 40 000 forintot keres havonta azt nem zavarja, hogy nincs pénz gyerekre. Majd ők szaporodnak. Náluk van a jövő kulcsa. A diplomások meg sírjanak csak, hogy nincs pénzük gyerekre.
:)
Nem lesz szép jövője ennek a nemzetnek sem.
Az elso par evben tupkep kaja es ruha kell neki ...
Nemi jatek bar siman megteszi neki ami a haztartasban van cuccok ...
Gyakorlat h azzal jobban elvannak :-)
(pici labas fakanal ures dobozok flakonok stb... Pl megtoltheted makkal babbal es mindjart hangot is ad :-)
Am elore gyujtesz ra
Otlet : ugyeleten szulsz/ sztk rendeles - nincs tobb szazezer kiadas az orvosra
Megelegszel egy hasznalt kisaggyal - erdemes olyat kinezni ami 140x70 atlakithao heverove - ezzel letudod vagy 4-6 evre ezt
Babakocsi - sima egyszeru kivitel felesleseg kiadni ra 100eket mert eladni sem fogod tudni rendesen no meg max 1 evet hasznalod utana ugyis kell egy szaladgalos pici
Egyebek ... Abbol is lehet parszazas es tobb 10e is
Alap a gyereket holt hidegen hagyja h 100.- volt turiban a body vagy 5e marka uzletbe ...
Szoval siman meg lehet uszni tobb szaz ezret/ milliot az elso 3 evben koltsegben ha okos vagy es nem dolsz be a fogyaszto tarsadalom altal diktalt trendeknek :-)
1 szoba-konyha lakás 65+rezsi havonta. Munkába járás 60k forint havonta. Étkezés kB 50-70 havonta. Üzemeltetési költségek, rezsi, kB 20k havonta. Sport 10-15 havonta. Orvos, gyógyszer 10. Ismerősökkel való kapcsolat tartás havi 10-20. Megtakarítás kB 80k havonta.
Legjobb kell adni a munkaidőből, hogy 5-18ig ne csak a munkában legyek, hanem tudjak a gyerekkel foglalkozni, akkor a bevételem fele eltűnik. Ezzel megszünne a barátokra és munkábajárásra szánt pénz. A megtakarítás is megszünne és csak a havi pelenka tápszer költsége azt jelentené mellé, hogy a félre tett pénzből élném fel a tartalékot.
Vagy el kéne költöznek a munkahelyemhez közelebb, ami 3xos albérleti árat jelentene. És ugyan ott vagyok, hogy tartalékaim élem fel.
Jelenleg 430as bevétel mellett nincs kilátás gyerek nevelésre. Vagy saját ingatlan szerzésre. Ugyan ez a munka vidéken, ahol lakok, 180 nettót ad. De legalább több időm lenne gyerekre.
Mérlegeltem. Lepontozhattok, megköszönöm. De ettől nem lesz pénz gyerekre. Lakhatás drága. Nincs kezdő tőke hitelre. 17 millió egy 2x fél szobás panel a város szélén. De ott kikészülök idegileg a zajtól. Ha nem engednek aludni 22-5ig, meg őrülök. Ismét pontozz le, mert neked jó az alvókád és aki aludni akar az tud. Na én nem ilyen vagyok. Én zajban, kopogás és hangos film nézés és üveg törés és részeg éneklés között nem tudok aludni.
Csendes környéken 2 gyereknek megfelelő méretű (65nm) ingatlan 25 millió, ha rom és 30 inkább, ha lakható. Na 10 millió kezdő tőke havi 80 megtakarítással úgy, hogy az ingatlan ára évi 40%ot emelkedik... = sosem lesz hol lakni.
Ismétlem, albérlet szobájába nem fogok gyereket szülni. Pontozz le ezért is.
Nincsenek szüleim. Anyósék is hitelből élnek és 300 km választ el bennünket. Ismét pontozz le, mert a te szüleid tudnak támogatni.
Szóval. Idő nagyon kell a gyerekhez. És az idő pénz. Mert a munka időm pénzzé konvertálódik a hónap végére. Megint pontozz le, mert neked más a véleményed.
Pénz nélkül is lehet gyereket szülni. Látom a romákat ház nélkül a saját maguk építette illegális kunyhójukban. Pont velük szembe lakom. Nekik már van sok gyerekük. Kérdés, milyen színvonalat akarok a gyereknek.
Amit én kitűztem, az lehetetlen. - ismét pontozz le. Kérlek.
"Akinek kocsija, lakása van, az nem szegény"
Ha az övé, akkor valóban nem. Ha mindkettő a banké, akkor azért árnyaltabb a helyzet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!