Tudtok egészséges húsokról, sajtokról, amiben nincs vagy kevés a tartósítószer?
Manapság minden tele van E-betűvel (tudom, ezekből nem mind káros), és lehetőleg minél kevesebb ilyet tartalmazó húst vagy sajtot adnék a gyermekeinknek. Ötletelek, tippek? Vegás irányba is elmehetünk, de csak egy darabig, mivel én nem vagyok teljesen vegapárti.
Házicuccok, biocuccok is érdekelnének, de lehetőleg megfizethető áron és megbízható minőségben (ez a 2 kettő kizárja egymást, vagy mégsem teljesen?).
Konkrét márkák vagy termékek érdekelnének, az E-vel dúsított szalámikban és felvágottban, illetve sajtban, amit időnként esznek, nem bízom.
Utolsó hozzászóló? köszi, valóban nem kell túlparázni, és E betű és E betű között is nagy különbség van. Meg kis mennyiségben talán nem minden annyira káros. Csak gáz (néha szó szerint is, ha tartósítógázos élelmiszerről van szó) valahol, h. tudomásom szerint nincsenek olyan élelmiszertechnológiai eljárások, amelyek alapján egy termék egyszerre jól kinéző, egészséges és tartósított tudna lenne.
Tudod, mint a viccben, 3 feltételből csak 2 teljesülhet... Hidd el, én lemondanék a jó kinézetről (pl. vörös hússzín), csak egészséges (=viszonylag kevés tartósítószert tartalmazó) és rövidebb ideig elálló kajáról legyen szó. Ja, és olcsó legyen valamennyire. De erről inkább nem is álmodok. Bio és nem bio között 2-3x árkülönbség is lehet. Ha meg olcsóbb bio, akkor ott a tartósítás kérdése... pl. házitej.
De nem értek annyira a témához, úgyhogy jöhetnek még a tanácsok, hátha lesz még tipp az eredeti kérdéshez.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!