Hogyan értessem meg vele hogy ezek nem kellenek a kislányunknak nem egészséges?
Mivel a férjeddel lehetetlen beszélni és úgy érzi, ő tudja jobban, nem nagyon tehetsz semmi. De, én a nagyszülős taktikát javaslom. (Tudod, a nagyszülők a 3 hónapost krémtúróval etetnék, stb. sztereotípia alapján).
Vagyis, gondolom, nem ő van vele napközben, hanem bölcsiben vagy veled van otthon. Így, amikor a férjeddel van, mivel nem tudsz semmit tenni, adja neki ezeket, te meg adsz neki normális kaját. Esetleg kösd ki, hogy csak egy pohár üdítő és csak egy túrórudi.
A fogorvoshoz ő fogja hordani majd, és az összes egészségromlással kapcsolatos vizsgálatra is. Ezt kösd ki és ehhez tartsd magad.
Én el sem tudom képzelni, hogy ennyire ne vegyük figyelembe a férjemmel egymás kéréseit és a gyerek egészségét, de ha mégis így lenne, lehet, hogy naponta kidobnék minden rosszat, amit vesz. Egyszer csak elfogynak.
Kössetek kompromisszumot, egyezzetek meg hogy egy nap mennyi édességet ehet meg és mit nem pl napi egy túrórudi. Üdítő mondjuk csak hétvégén de még jobb lenne alkalmakkor pl. szülinap stb. Beszélhet a férjed akár a védőnővel vagy a gyerekorvossal is hogy nekik mi a véleményük a dologról.
Végső esetben azt is csinálhatod, hogy kiöntöd az összes üdítőt szörpöt, ami otthon van, a nyalókát, csokit kidobod. (A nyalóka egyénként különösen rossz mert amíg nyalja (és az nem 2 perc) egyfolytában a cukorban úsznak a fogai és elöl emiatt hamar elromolhatnak)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!