Tudtok egészséges húsokról, sajtokról, amiben nincs vagy kevés a tartósítószer?
Manapság minden tele van E-betűvel (tudom, ezekből nem mind káros), és lehetőleg minél kevesebb ilyet tartalmazó húst vagy sajtot adnék a gyermekeinknek. Ötletelek, tippek? Vegás irányba is elmehetünk, de csak egy darabig, mivel én nem vagyok teljesen vegapárti.
Házicuccok, biocuccok is érdekelnének, de lehetőleg megfizethető áron és megbízható minőségben (ez a 2 kettő kizárja egymást, vagy mégsem teljesen?).
Konkrét márkák vagy termékek érdekelnének, az E-vel dúsított szalámikban és felvágottban, illetve sajtban, amit időnként esznek, nem bízom.
Boltban ilyeneket nem talalsz. Marad a sajat termeles, vagy a szomszed Joska bacsi altal keszitett sonka.
Amugy a "megfizetheto" es a trendi E- meg minden-mentesseg tenyleg kizarja egymast...
Ajánlom figyelmedbe ezt a cikket, főleg az áfonya összetételét! :)
Tartositoszer kell bele pl kolbászba sonkába stb ha nem akarsz butulizmust összeszedni,sajtban nincs tartositoszer.
Egyszer nem is oly rég e szám mentes kolbászt vetem,etem belöle,utána olyan hányás hasmenés stb jött rám hogy vécé melé táboroztam le otthon,azota kerülöm az e mentes kolbász és füstölt árut.
Mi a Lidl-ben szoktunk venni sajtot, Bluedino, sokat keresgéltem, mire találtam nátrium ill. kálium nitrit mentes trapistát, megfizethető áron. persze ott vannak még a megbízható termelő által készített sajtok.
A füstölteken kívül eddig szintén a Lidl-ben találtam csak olyan virslit, ami nátrium-nitrit mentes. a nevét nem tudom, de kölyökvirslinek árulják.
Draga holland sajt minden mentes
Miert kell felvagottat enni?
Kenyere zoldseg gyumolcs minden mentes sos mogyorovaj teavaj kivallo.
Mi 10 eve felvagott nelkul elunk es soha nem eszunk sozott fustolt termekeket
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!