Ti megtartanátok babátokat, ha fogyatékkal születne és erről az orvosok sem tudtak semmit a terhesség alatt?
Mivel nekem okos munkám, ezért pontosan tudom, hogy sokkal értékesebbek, mint az itt válaszolók többsége. Igen, megtartanám, ahogy megtartanám akkor is a gyermekem, ha tíz évesen bénulna le balesetben, és ő is megtartana engem, ha velem történne mindez.
Rendesen megy a szelektálás és ilyenkor csupa rosszat szoktam kívánni az ilyen mocskoknak.
Ha valaki ennyire elítéli a fogyatékosokat, akkor az ne szüljön gyereket vagy csináltasson szűrővizsgálatokat. Kicsit morbid, hogy ennyien megszülnék a gyereket és dobnák el, mint egy papírzacskót. Lehet, hogy agresszív? Miért normális gyerek nem lehet az? Házasság rámehet bármire, nemcsak egy beteg gyerek miatt válnak az emberek.
Mondjuk az tény, hogy ilyen családoknak jóval nagyobb támogatást kellene adni. Sokan maradnak egyedül a beteg gyerekkel, kevés segítséggel.
Mi az hogy "okos munkám"? Nem értek egyet abban hogy értékes, maximum érzelmileg az lehet, mert rád van utalva. És az hogy baleset ér valakit, az teljesen más, én is segíteném az életben... De egyébként sokaknak az is akkora érvágás hogy szétmegy a család stb. Én semmi rosszat nem kívánok, csak 2 autista gyereket, és legyél velük boldog.
23 Nem ítélem el őket, mivel tanultam róluk az egyetemen is, így tisztába vagyok vele hogy pszichológiailag mi a helyzet. Ha elolvasod amit írtam akkor rájösz hogy ugyan azt írtad le amit én is...
Itt a legfontosabb amire szerettem volna rámutatni, az az, hogy semmi támogatással nyomorban tudod csak felnevelni, ami biztos hogy jó neki? Egészséges gyereket is csak úgy vállal a felelőségteljes ember, ha már van legalább saját háza. Na most itt jön a sok okos aki albiba van hogy védekezzen. Én nem vagyok felelős mert gondolok arra hogy olyan közegben legyen, és olyan ellátást kapjon amit csak nyomorogva tudnék kifizetni, de ők igen, mert 2-3 gyereket pottyantanak aztán hó végén meg megy a centizgetés a kiló kenyérrel.
Akárki akármit mond, lehet egyszer ilyen élethelyzetbe kerülök és megváltozik a véleményem, de szerencsére mind a 2 gyerekem egészséges és jól élünk.
Én is végig gondoltam mind a 2 szülésnél ezt egyébként, és megmondom őszintén csak az anyagiak miatt döntenék így, igazából semmi más szerintem.
Több fogyatékost ismerek. Főleg down-kórost. Biztos, hogy nem tartanám meg. Sokuk kicsinek agresszív volt. Egyikük többször meg akart folytani engem és a testvéreimet. Egy másik kővel fejbe dobta a tesómat. Egy harmadik most 33 éves, de nyugdíjas szülei nevelik, mert agyilag kb. 5 éves szinten van. Dolgozni nem tud. A szobában ringatózik és közben magnózik. Az előző házunkban is lakott egy fogyi kisfiú. Nem down, hanem valami más. Ő beszélni sem tudott 9 évesen és kb. 1 éves szinten volt. Ilyenektől unokát sem várhat az ember, nemhogy állást. 70-80 évesen is dajkálhatja őket az ember. Az egészséges, értelmes gyerekeire pedig nem jut elég figyelem. Hülyeség ide keverni a leukémias vagy balesetet ért gyereket. Az teljesen más kategória.
Az értelmi fogyatékos magzatot elvetetném, a gyereket pedig intézetbe adnám. Mármint ha szüléd után derül ki. Én legalább nem vagyok álszent és bevállalom. Én nemcsak filmben láttam fogyatékost, hanem családoknál élőben.
Megneznem azt az anyat aki frissen szult gyeremeket odaadja mert nem tokeletes nem vart betegseg miatt.
Sok valaszolot nem ertek tehat ha betegen szuletik eldobjak ha beteg lesz megtartjak erdekes gondolatmenet es nem egesze ertem.
Sok betegseg pl autizmus csak par eves korban jelentkezik
teljesen egeszseges csecsemonek szuletett majd 2-3 eves korban eszreveszed autsta eldobod?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!