Tényleg olyan borzalmas név ez?
Nyilván nem aszerint választanék nevet a leendő gyermekemnek, hogy kinek tetszik és kinek nem, csupán kíváncsi vagyok a véleményetekre.
Nekem nagyon tetszik a Tivadar név. Nincs Tivadar nevű ismerősöm így nem tudom senkihez sem kötni és ez jó. Kialakult bennem egy pozitív kép erről a névről. Gyereknek, felnőttnek és idősnek is el tudom képzelni. Sokak szerint meg öreges név. Anyukám rögtön mondta, hogy neki nem tetszik, apukám szerint meg cigányos. Szerintem pedig egy egyszerű név, nem túl extrém és nem is túl ódivatú, nem rövid és nem is hosszú. Még a vezetéknévhez is passzol. A páromnak semleges, de nem ellenkezik.
Nektek mi a véleményetek erről a névről? Tényleg ennyire rossz?
Nem értem, hogy ilyen kérdések alatt rögtön az van, hogy majd végig fogja bőgni az iskolát a neve miatt. Nem tudom, nálunk sosem volt a nevek miatt probléma pedig voltak olyanok amik akkor különlegesnek számítottak és voltak régies nevűek is. Nem is volt olyan régen. Soha senki nem bántotta a másikat. Szinte minden nevet ki lehet gúnyolni már. Hamarabb bántják egymást azért mert valaki vékony, kövér, szemüveges, elálló fogú/fülű, nagy orrú, fura hajú, lassú, ügyetlen, vékony hangú stb. Szerintem ez nem feltétlenül a néven múlik :)
Mondjuk lehet, hogy egy "huánmigelt" tényleg csúfolnának.
Egyébként nem tudom ki pontoz le mindenkit...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!