Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Tényleg olyan borzalmas név ez?

Tényleg olyan borzalmas név ez?

Figyelt kérdés

Nyilván nem aszerint választanék nevet a leendő gyermekemnek, hogy kinek tetszik és kinek nem, csupán kíváncsi vagyok a véleményetekre.

Nekem nagyon tetszik a Tivadar név. Nincs Tivadar nevű ismerősöm így nem tudom senkihez sem kötni és ez jó. Kialakult bennem egy pozitív kép erről a névről. Gyereknek, felnőttnek és idősnek is el tudom képzelni. Sokak szerint meg öreges név. Anyukám rögtön mondta, hogy neki nem tetszik, apukám szerint meg cigányos. Szerintem pedig egy egyszerű név, nem túl extrém és nem is túl ódivatú, nem rövid és nem is hosszú. Még a vezetéknévhez is passzol. A páromnak semleges, de nem ellenkezik.

Nektek mi a véleményetek erről a névről? Tényleg ennyire rossz?

2016. nov. 28. 21:58
1 2 3 4
 11/35 anonim ***** válasza:
55%
Már ne is haragudj, de apukád nagyon buta. Hogy lenne már cigányos név ? Amúgy ez a név a külföldieknek nagyon tetszik. Több amerikai, német, olasz ismerős mondta. Ez is egy olyan név, amit csak a magyarok nem tudnak becsülni. Az Ilona is hasonló. Top listás név Görögorszàgban, Finnországban. Tavaly is.
2016. nov. 29. 06:37
 12/35 anonim ***** válasza:
24%
Az is hülyeség, hogy régies. Az Anna például nem az ? Az Árpád-kor óta tucatnév. Ráadásul bibliai név. Akkor ez miért nem öreges ennyi erővel ?
2016. nov. 29. 06:40
 13/35 anonim ***** válasza:
36%
Nekem teljes hangzásában semleges, viszont Titi-nek becézve nagyon tetszik.
2016. nov. 29. 06:48
 14/35 anonim ***** válasza:
39%
Nem tetszik egyaltalan.
2016. nov. 29. 08:01
 15/35 anonim ***** válasza:
58%
Nekem nem tetszik, de vannak ennél sokkal rosszabb nevek is.
2016. nov. 29. 09:48
 16/35 anonim ***** válasza:
71%

Nem tetszik, de nem is borzalmas. :)

Ismerek öreget, fiatalt, cigányt, nem cigànyt, ill. egy kisbabát is ezzel a névvel. A lényeg, hogy NEKTEK tetszedjen.

2016. nov. 29. 09:56
 17/35 anonim ***** válasza:
68%

Nekem nem tetszik... de nem borzalmas, egyszerűen csak ugyanúgy nem jön be, mint ahogy nem jön be a Zoltán vagy a Szilvia sem.

Ismerek kisfiammal egyidős (6 éves) Tivadart, ismerek velem egyidős Tivadart is. Nem gondolom kirívónak.

2016. nov. 29. 10:40
 18/35 anonim ***** válasza:
54%
Nekem borzalmas. Neked tetszik, a te gyereked fogja viselni, én soha nem adnám. Nem vagyunk egyformák.
2016. nov. 29. 15:02
 19/35 anonim ***** válasza:
63%
Szerintem 100x jobb, mint a mai "divatos" Noel, Nolen, Alex stb.
2016. nov. 29. 16:34
 20/35 anonim ***** válasza:
26%
Nem rossz. Már azt hittem megint egy most divatos borzalmat fogok olvasni. Nekem tetszenek a régebbi férfias nevek. Az egyetlen ami miatt nem adnám, hogy nem lehet becézni.
2016. nov. 29. 17:09
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!