Tényleg olyan borzalmas név ez?
Nyilván nem aszerint választanék nevet a leendő gyermekemnek, hogy kinek tetszik és kinek nem, csupán kíváncsi vagyok a véleményetekre.
Nekem nagyon tetszik a Tivadar név. Nincs Tivadar nevű ismerősöm így nem tudom senkihez sem kötni és ez jó. Kialakult bennem egy pozitív kép erről a névről. Gyereknek, felnőttnek és idősnek is el tudom képzelni. Sokak szerint meg öreges név. Anyukám rögtön mondta, hogy neki nem tetszik, apukám szerint meg cigányos. Szerintem pedig egy egyszerű név, nem túl extrém és nem is túl ódivatú, nem rövid és nem is hosszú. Még a vezetéknévhez is passzol. A páromnak semleges, de nem ellenkezik.
Nektek mi a véleményetek erről a névről? Tényleg ennyire rossz?
Köszönöm a válaszokat! :)
Nekem valahogy nem szempont az, hogy többféleképpen tudjam becézni. Valószínűleg úgyis mackóm, cicám, bogaram, mókuskám stb. lesz :D
Egyedül a Tivi becenevet hallottam, szerintem az sem rossz.
Nekem éppen azért is tetszik mert egyszerű, viszonylag ritka, de mégis mindenki ismeri és nem kérdeznek vissza.
Maga a nev nem tezszik, de az igen, hogy vegre nem a milliomodik Zetenyt, Bencet, Zsombort es tarsait akarod vilagra hozni.
Az en kislanyomnak valasztott nev nekem pl nem kedvenc noi nevem, de ami az, abbol csak az ismeros korben szuletett ot az elmult idoszakban. Igy olyan lanynevet valasztottunk, ami reg ismert, szep hangzasu es valoszinulg nem lesz tiz ilyen nevu osztaly-, de meg iskolatarsa sem.
Ebbol a szempontbol a Tivadar igenis jo valasztas! :-)
Én a lánynevekkel vagyok kicsit bajban, ugyanis nincs és nem is volt kedvenc lánynevem. Van egy pár ami tetszik de mind olyan gyakori... Például a Hanna név nagyon tetszik mert kellemes hangzású, könnyű, egyszerű, leírva is szép de nem adnám mert a környezetemben szinte az összes kislányt így hívják aki 5 éven aluli. Hihetetlen. Olyan mint fiúknak a Bence név. Zoéból is rengeteg van, éppen az nem annyira tetszik. Kíváncsi vagyok azért, hogy egy óvodában vagy iskolában néhány év múlva hány Bence, Máté, Hanna, Lili lesz :)
Persze ezeket nem bántásnak szánom mert mindenki olyan nevet ad ami tetszik.
Borzasztó
Folyton a zivatar szó jut róla eszembe.
Meg nincs normális becézése se
De ha ragaszkodsz hozzá,adjátok második névnek
Nem adnám, de nekem tetszik.
Bár én szeretem a régiesebb hangzású neveket. Ilyen névvel tuti nem fognak egyszerre 5-en hemzsegni az osztályban, ugyanakkor nem valami agyament most engedélyeztet borzalom.
(A becézés engem sem érdekel, az én nevemet sem lehet, hála az égnek. Gyűlölöm a becézéseket.)
Még az András is jó lehet esetleg. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!