Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Anyukák, észrevettétek, hogy...

Anyukák, észrevettétek, hogy a gyerekek születése után megváltozott a személyiségetek?

Figyelt kérdés
Mindig csendes, lágy, visszahúzódó, kishitű ember voltam, én így láttam magam. Most, 2 gyerek után, néhány évvel később belevágtam olyan dolgokba, amibe sosem mertem volna, hangosabb, határozottabb lettem, és már akkor sem szorongok, ha több ember előtt kell beszélnem. Régen még telefonálni is ideges voltam, most semmi. Nemrég eszméltem rá erre. Ti éltetek meg hasonló felismeréseket a gyerekek születése után?
2016. nov. 23. 17:50
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
En tapasztaltam nemi valtozast, de nem 180 °-osat..;) Mas a gondolkodasom, mas dolgok (is) erdekelnek.
2016. nov. 23. 23:13
 12/15 anonim ***** válasza:

en ugy gondolom hogy egy huszas evei elejeben jaro nohoz kepest egy 30as eveihez kozeledo vagy harminc ev koruli no mar joval felnottebb gondolkodasu, hatarozottabb, legalabbis velem igy volt...munkahelyek, eletesemenyek formalnak, egy huszoneves sokszor még egesz addig fiatal felnottkent (fiuknal akar tinikent) viselkedik, amig nem lesz legalabb 2-3 munkahelye, ahol rakenyszerul arra hogy idegenekkel kommunikaljon, nyitott legyen a gazdasag, a vilagban torteno dolgok irant, ra kenyszeruljon az onallo ugyintezesre stbm ez egy termeszetes eresi folyamat, es a szules is ennek resze, hogy egyreszt a tested is meg kell nyitni masok fele (levetni a gatlasaid) masreszt lelkileg is kinyilni - pl nevelni masok elott egy bolt kozepen egy dacos gyereket. ezek mind mind formalnak.

huszon evesen a lepcso teteje volt egy nogyogyaszati vizsgalat...harminc evesen a lepcso teteje egy szules....huszas evek elejen a lepcso teteje volt hogy be kellett fizetned a csekked....harmincas eveidben, hogy a gyereket beszoktasd oviba...erzed a kulonbseget? persze hogy az ember nyitottabb es felnottebb lesz...

es igen, ebvol adodik hogy en is erzek magamon valtozast, a fentieken tul talan még annyiban hogy konnyebben baratkozom, "csacsogósabb lettem" anyukakkal foleg a jatszon - ami nem csoda hisz a gyerekek mellett besavanyodnek baratkozas nelkul. hatarozottabb is lettem, muszaj is, mert ha bizonytalansagot lat rajtad a gyerek azt ugye kihasznalja :)

2016. nov. 24. 02:30
 13/15 anonim ***** válasza:
12, és ezen a változáson egy nem burokban élő nő gyerek nélkül is átmegy, anélkül is kialakul az érett személyisége, ami már nem változik egy futballcsapatnyi gyerektől sem, max. apróságokban, de azt nem lehet személyiségváltozásnak hívni.
2016. nov. 24. 06:35
 14/15 anonim ***** válasza:
lehet. épp ezert irtam hogy a munkahely es egyeb eletesemenyek jatszanak szerepet ebben. nem csak a gyerekvallalas. viszont az meg sajat tapasztalasom, hogy a gyerekek elott utaltam ismerkedni beszelgetni, amiotq meg gyerekem van ra vagyok kenyszerulve mivel senki felnott nem beszelget velem, meg mert a gyerekeknek azt akarom kozvetiteni hogy a jatszoteren lehet baratkozni..mtehat nekem ez a zarkozottsagom pl a gyerekvallalas eredmenyekent tunt el..
2016. nov. 24. 08:41
 15/15 anonim ***** válasza:
meg amit még észrevettem, az, hogy az egészségemre jobban figyelek mióta gyerekem van. mióta felelősséggel tartozom értük..pl korábban mindig tangát hordtam...aztán terhesség alatt olvastam hogy nem túl higiénikus...na azóta szóba sem jön nálam, sőt kifejezetten nem is szeretem már, nem is értem hogy bírtam a műszálas csipke tangákat...de emellett bevezettem a hálóinget (azelőtt pólóban aludtam vagy abban ami rajtam maradt az napról)...jobban odafigyelek a bőrömre, próbálok egészségesebben táplálkozni stb.
2016. nov. 24. 17:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!