Felelotlenség vagy bátorság bevállalni 6 gyereket? Ti mit szóltok?
Na, szóval ti a mai világban, ilyen korban (45/F, 39/L bevállalnátok egy 6-dik gyereket? A városban van egy család akik 5 fiú mellé bevállaltak egy lányt. Most a gyerekek kora 20, 18,16,14,12, és 1.5 évesek!(hol nagyobb hol kisebb a korkülönbség) Igaz, meg kell hagyni hogy nagyon jól neveltek és okosak, tehetségesek a gyerekek, a család pedig "jómódú".
De azért 6 gyerek, sztem azert sok, igaz hogy mindenkinek más a sok és kevés fogalma gyerekek kapcsán!
Nekem a kettő is sok, mi megálltunk 1-nél. És nem az anyagiak miatt.
De ismerek több 3-4 gyerekes családot.
Én azt mondom, mindenki annyit vállaljon, amennyit bír. Mind fizikailag, mind anyagilag. Ha így kerek az életük, akkor sok boldogságot nekik!
Egy putriban , segélyeken élő családnak még egy gyereket is felelőtlenség vállalni, de egy jómódú, szeretetteljes légkörbe ámen a hat gyerekre is.
Es még valami: mindenkinek a magánügye, hány gyereket vállal, amennyiben nem segélyekből élnek. Semmivel nem többek a szememben azok, akik akár felelősségteljesen is tóbb gyereket vállaltak, mint azok, akik egyet sem.
Ha rendben van az anyagi helyzet, a hazassag, akkor semmi akadalyat nem latom. A korukkal semmi gond.
A kedves szomszedaim naprol napra elnek, de a hetediket varjak! Van 2 szoba!!! A gyerekek heti egyszer furdenek. Na, nekik egy is sok...
Te hány éves vagy?!45/F,39/L...talán 39/N,vagyis NŐ!
És igen,bevállalnám(a fentebb írt feltétel mellett).Se nem felelőtlenség,se nem bátorság!EMBERI dolog!
Én semmiképpen!
Már csak a kor miatt sem, a 45 azért már durva, de 39 évesen szülni sem épp a legajánlottabb.
Nekem 20 évesen furi lenne egy tesó, aki a gyerekem is lehetne. A kicsi az unokájuk is lehetne.
Harmadrészt meg nálunk két gyerek a max. amit anyagilag és agyilag elbírunk, de lehet, hogy inkább egy, majd még kiderül. Nekem mindig, olyan "furik" a nagy családok, mi szűkebb körben jobban érezzük magunkat. :)
De, ha ők így érzik jól, magukat, kor, stb. nem zavarja őket, akkor vállalják, az ő életük, nem a tiéd vagy az enyém.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!