Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Akik az első gyerekükkel...

Akik az első gyerekükkel eléggé "megszenvedték" az első éveket, mikor mertek bevállalni kistesót?

Figyelt kérdés

Mindig is két gyereket szerettem volna. Aztán megszületett a kislányom, most 14 hónapos álomszép, okos, huncut baba, de kb. mindent megjártunk vele: 4 hónapig üvöltött, mert hasfájós volt, volt egy hónap szopási sztrájk, a hozzátáplálás a mai napig kínkeservesen megy, alig fogad el valamit. Laza az izomzata, minden mozgást később csinál, hordozom gyógytornászhoz, dévényeshez. Minden fogával megszenved, most jönnek a kisörők, még egy sincs kint, de már 3 hete 4x-6x sikítva ébred éjjel, emiatt nappal is fáradt, nyűgös. Mindemellett elég „határozott” jellem, amíg nem úgy történnek a dolgok ahogy ő akarja, megy a hiszti, akár öklendezésig már most, mi lesz a dackorszakban?

Anyukám 30 éve oviban, bölcsiben dolgozik, kérdezgetem, hogy mit rontok el, de csak annyit tud mondani, hogy vannak ilyen gyerekek, túl kell élni (a védőnőm is ezt mondja, hogy kitartás).

Viszont így ha belegondolok, hogy kéne egy tesó, már elfog a rettegés, hogy mi van, ha ő is ilyen lesz?

Akik hasonló cipőben jártak, mennyi idő után felejtettétek el ezt az első nehéz időszakot, és vállaltatok még egy babát?

2015. ápr. 15. 11:52
 1/7 anonim ***** válasza:
Nem akarlak elkeseríteni, de én nem mertem vállalni :( Most 6 éves és még most sem mernék.
2015. ápr. 15. 12:04
 2/7 anonim ***** válasza:
13 év van a gyerekek között.
2015. ápr. 15. 12:15
 3/7 anonim ***** válasza:
én még gondolkozom rajta.erősen gondolkozom.
2015. ápr. 15. 12:54
 4/7 anonim ***** válasza:
3 éves a fiam. Hasfájós volt 3 hónapos koráig, már 4-5 naposan is baromi rossz alvó volt, volt h 1 nap aludt 2x 20percet, a többit üvöltéssel töltötte. Kb 1 éves koráig ment ez a rossz alvás, majd a későbbiekben a hisztik stb. Most, a mostani helyzetről ne is beszéljünk.. nincs nap h ne ordítana, ha valami nem úgy van ahogy azt ő kitalálta, kegyetlen üvöltésbe kezd, dobálózik azzal ami épp a kezébe kerül, és még sorolhatnám. Szóval biztos vagyok benne, h még jópár évig nem lesz tesó. Meghalnék ha most mellette lenne egy picim. Isten ments.
2015. ápr. 15. 15:00
 5/7 anonim ***** válasza:
17 hónapos a fiam és mi egyelőre úgy döntöttünk, hogy nem szeretnénk másodikat. Egyrészt úgy frusztrál a kérdés, mert egyelőre a gondolat szinten sem jó. A fiam éppen úgy volt, mint a lányod. Mai napig jellemző rá, hogy rinyás típus, ilyen az alaptermészete :) Nagyon nehéz tud lenni.. én úgy vagyok vele, hogy most többé kevésbé harmónia van. Féltem a házasságom, hogy ha még egy második is lekötni a figyelmem. Nekünk most ennyi a kapacitásunk.
2015. ápr. 15. 16:21
 6/7 anonim ***** válasza:
én lemondtam a másodikról...nem kezdem elölről a szenvedést, nekem is csak egy életem van (bár az enyém koraszülött volt, így elég sok probléma volt, és lesz is még, kb. alsó tagozatos koráig. Most 6 éves)
2015. ápr. 15. 22:58
 7/7 anonim válasza:
Tudom, ez régi kérdés, de nekem az első kisbabám nagyon tönkretette a mindennapjaim az, hogy nem aludtam 1,5 évig az csak egy a hosszú listából. Nem ismerte a nemet és ő is dobalozott, firkalt, evett mindent, csak a kaját nem. Mindig fajt valamilye és Azthittem soha nem elem túl ezt az időszakot. De teherbe estem. Úgy elkeseredett, hogy meg egyszer végig kell csinálnom... de Bori, a 2 kislányom annyira nyugodt és jó gyerek, hogy a nővérét is le nyugtatja. Én ezután vállaltam megegyet, ő kisfiú és a nővéreivel el van, van idom teregetni, mosogatni, főzni, időnként aludni is tudok délután. Én azt mondom, hogyha meg nem késő akkor vállald ve a 2.-at!!! Ne legyen egyedül szegény gyerek, már segítséget is lesz
2017. dec. 9. 09:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!