Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Tényleg ilyen nehéz kisgyerekk...

Tényleg ilyen nehéz kisgyerekkel munkát találni?

Figyelt kérdés

Még egy évem van itthon de már most nyomaszt a dolog, hogy hova megyek majd dolgozni.

(Terhesen, próbaidő lejárta előtt egy nappal kirúgtak)

2010. ápr. 29. 21:35
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
Hát sajnos nagyon nehéz. De a remény hal meg utoljára.:-)
2010. ápr. 30. 12:37
 2/16 anonim ***** válasza:
75%

Sajnos igen :(

Mikor még nem volt gyerekem a meghallgatáson a 3. kérdés az volt.

- Van gyerek?

- Nincs.

- Mikor szándékozik szülni?

bla bla bla

Hiába "tilos" kérdés. Nem tudod kivédeni...bármit felhozhatnak miért nem vettek fel, nem tudod bizonyítani, hogy azért mert babád van. :(

Egy kisgyerekes anya nem jó munkaerő. Akármilyen jól képzett, akármilyen jó tapasztalattal rendelkezik. Mert ugye

- nem szeret túlórázni

- bölcsi-ovi-nagyi elhelyezés érte menés stb gond

- tuti gyakran megbetegszik, és akkor kiesik a nő a melóból

Lassan ott tartunk, hogy karrier, vagy gyermekvállalás. Én az utóbbi mellett döntöttem 33 évesen :) Semmi nem ér annyit, mint a lányom. Ő maga a Csoda!

Elvileg nekem van hova visszamennem, bár hallottam róla, hogy pont az előbbiek miatt a kötelezők lejárta után "meg akar szabadulni" tőlem a főnököm. :) De senki nem teszi a fejét a fejsze alá, hogy mellettem tanúskodjon a munkaügyi bíróságon.

10 hós miniszörnyeteg boldog anyukája

2010. ápr. 30. 22:46
 3/16 anonim ***** válasza:
81%

Erre a kérdésre: - Mikor szándékozik szülni?

Én visszakérdeztem: Miért fontos ez a meghirdetett állás szempontjából?

Naná, hogy nem vettek fel, a mosoly is az arcukra fagyott...

Aztán meg úgy vettek fel, hogy a meghallgatáson közöltem, hamarosan lombikozni fogunk. 2 évig dolgoztam náluk a lombik előtt.

Egy kisgyerekes anya nem jó munkaerő?Elég tragikus szempontok, de sajna a munkaadók még mindig javarészt erre gondolnak:

- túlórázni - pedig a jó munkáltató talál megoldást erre (ha lehet otthoni munka vagy részmunka vagy megosztott munka)

- betegség - ugyanaz a véleményem, meg otthonról is lehet bedolgozni, ha a munka típusa megengedi

Pedig a gyerekes munkaerő:

- kevesebbet vált munkahelyet, mert jobb a fix hely nekik,

- a szervezés és logisztika zsenije többnyire,

- nagyon jó problémamegoldó,

- ügyfeleknél szerintem képes úgy fordítani a beszélgetést, ahogy ő akarja (ha egy kétévest meg tud győzni valamiről, akkor az ügyfelet is).

Két linket ajánlanék nektek:

www.gerillaoneletrajz.hu

www.gazdagmami.hu

Nagyon jók, nekem sokat segítenek.

Előbbivel másképp tanultok állást keresni, utóbbi nagy segítség, ha valaki vállalkozni akar.

Nem könnyű, de nem lehetetlen normális munkáltatót találni. Kitartást mindenkinek és szép május elsejét!!!

2010. máj. 1. 09:56
 4/16 anonim ***** válasza:
Szia utsó! Megnéztem a gerillaönéletrajzos hopnlapot és tényleg jónak tűnik :) Megkérdezhetem, hogy megrendelted-e a könyvét is a fickónak? Ha igen, milyennek találtad? El lehet boldogulni csak az e-mail "tanfolyam" alapján is?
2010. máj. 2. 22:54
 5/16 anonim ***** válasza:

Én a könyvet nem rendeltem meg.

Azért nem, mert egyenlőre nekem elég, amit a hírlevélben küld a fickó. Majd most kapok egy pdf-et, vagy 300 kérdést adtunk fel neki eddig az olvasók, válaszolni is fog mindre. Szerdán fogom letölteni.

Én pl. arra voltam kíváncsi, hogyan valljuk be a gyerekünket úgy, hogy a munkáltató ennek kifejezetten örüljön.

Ha nem kapod meg tőle, írj nekem privit, elküldöm szívesen, ha letöltöttem.

2010. máj. 3. 09:38
 6/16 anonim ***** válasza:

én nagyon szerencsés vagyok, már kétszer hívtak vissza a régi munkahelyemre, másodjára igent mondtam... :)

hetekig vártam, hogy legyen valami meló, aztán tegnap 3 helyről hívtak, azt sem tudtam, kinek mit mondjak! :) én szabtam meg, hogy hány órában akarok dolgozni, a gyerekem jó helyen egy családi napköziben lesz addig, mire felébred az alvásból megyek is érte és igen-igen jól fizetnek. Most hogy elolvastam a válaszokat csak mégjobban megbecsülöm, hogy ilyen szerencsém volt! :)

2010. máj. 4. 13:17
 7/16 anonim ***** válasza:
Utolsó előtti válaszolónak, köszönöm hogy írtál és hogy elküldöd adott esetben a pdf-et! Engem is főleg a gyerkőc dolog érdekel. Régebben azt mondta egy hr szakértő hogy nem szabad beleírni az életrajzba a gyed-et, gyerekek számát, stb., hanem hívjuk szakmai önéletrajznak és ezek ugye nem részei a szakmai pályánknak. De így másfél év itthonlét után elég meredeknek tűnik, hogy úgy állítom be, mintha most is aktívan dolgoznék... Uh nagyon kíváncsi vagyok mit ajánl ez a pali!!! Üdv!
2010. máj. 4. 21:28
 8/16 anonim ***** válasza:

Utolsó.Én sem írom bele,hogy gyeden-vagyok.Nehéz munkát keresni-találni gyerkőccel.Azért nem írom bele,hogy első körben ne kukázzák ki az önéletrajzomat,tehát megadom az esélyt magamnak.

Van akit nem érdekel,mert tiszába van a dologgal,hogy mi hogy működik,de találkoztam olyan felvételiztetővel(50-55 körüli férfi)aki teljesen "berezelt" a dologtól,hogy nekem gyerekem van és munkahelyem(nem vesznek vissza,de nem is szeretném)és akkor neki feketén kell dolgoztatnia?Tehát egyáltalán nem volt képpben.

Voltam olyan interjún is,ahol meg kijelentették,hogy addig nem érdekli őket míg tudok dolgozni,sőtt jó is,mert van kiért dolgozni.

Most is túlvagyok egy interjún(megyek a 2.-ra,remélem sikerül végre és ide felvesznek),ahol a pasi 35-40-es lehet(2 gyerekes apuka),ő azt monta,hogy néha jobb felvenni egy kisgyerekes anyát(aki meg tudja oldani a gyerkőc elhelyezését),pláne ha hamarabb szeretne visszamenni,mint ahogy lehetne(nekem 1.5 éves a lányom),mert az azt jelenti,hogy többre vágyik,mint mászni a szőnyegen....és ezek az anyák televannak energiával és tettrekészséggel.

Úgyhogy én úgy vettem észre,hogy abszolút embere-cége válogatja és a szerencse.

2010. máj. 4. 22:19
 9/16 anonim ***** válasza:

Szia utolsó! Had kérdezzem meg, hogy ha az életrajzodban nincs benne a gyed, akkor az interjún hogyan vezeted elő a gyerek-témát? Én ezen gondolkodom már hónapok óta és nincs egy épkézláb ötletem!

Egyébként nagyon örülök hogy vannak pozitív tapasztalataid, mert többnyire csak a rossz oldalról hallani és már komolyan mondom saját magammal szemben vannak előítéleteim és -0 az önbizalmam! Szorítok neked a második fordulóra, hajrá!!!

2010. máj. 4. 22:49
 10/16 anonim ***** válasza:

Igazándiból én sehogy nem vezetem elő,ha nem terelődik rá a beszélgetés én magamtól nem mondom,de nem is titkolom,ha rákérdeznek.Volt,hogy megjártam,hogy én keztem bele ebbe a témába.

Olvastam valahol,hogy röviden, tömören kell válszolni,

titkolni,nem szabad,de túlságosan magyarázkodni sem.Nekem úgy van beleírva,hogy pl.2008- Kis Pista Kft.

Mert ugye elvileg van munkahelyem,csak fizetés nélküli szabin vagyok.

Mondjuk nekem megszünt a munkaköröm,tehát ha kérdezik,hogy miért szeretnék eljönni,akkor ezt mondom és azt,hogy nem is szeretnék visszamenni ami igaz is.

A miértre természetesen a munkádtól függ a válasz,ki kell találni valamit,ami itt nem tetszik,de ott esetleg tetszene.

De általában úgyis megkérdezik,hogy mivel így írtam a dátumot még él-e munkahelyem és miért szeretnék váltani.Én amúgy még hozzá szoktam tenni,hogy:- Remélem nem negatívum ként veszik,de gyesen vagyok.A gyerekemre van ki vigyázzon ha beteg ,és felvették bölcsibe,addig meg le van szervezve a családi napközi,tehát tettrekészen és szívessen jönnék dolgozni és úgy érzem külön tudom választani a munkám a családomtól amennyire kell.

És itt szoktam visszaterelni a beszélgetést a szakmai tudásomra,tapasztalataimra,v. elkezdek kéréseket feltenni az állással kapcsolatban.

2010. máj. 4. 23:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!