Hogyan lehet kisgyerekkel állást találni? Valamint ha nekem van már szakmám, akkor gyes mellett se végezhetek el ingyen tanfolyamot a munkaügyinél? Vagy gyes után.
Szia! Az első kérdéseddel kapcsolatban szeretnék segíteni. Szerintem az életrajzodba ne írd bele hogy kisgyereked van. Sőt, a korodat és a családi állapotodat se. Nevezd "szakmai önéletrajznak" és csak az iskoláid, korábbi munkahelyeid, egyéb ismereteid (jogsi, nyelvtudás, számítógépes ismeretek, stb.), érdeklődési köröd szerepeljenek benne. Így nem teszik félre már az első körben, mondván "ááá ez kisgyerekes" és esélyt kapsz személyesen bemutatkozni. Az interjún vagy rákérdeznek ezekre a dolgokra vagy nem, de ha sikerül jó benyomást keltened, a gyerkőc már nem lesz akadály. Én rengeteg ilyen életrajzot láttam, az idősebbeknél főleg, mert őket a koruk miatt tennék kapásból félre, pedig szakmailag nagyon jók. Fényképet (igazolványkép jellegűt) érdemes mellékelni és legyél a fotón szolid de mosolygós! (amikor a munkahelyemen az utódomat keresték, kb. 40 életrajzból a főnököm azt a két emberkét hívta be beszélgetésre, akik mosolyogtak a fényképen). És ne add fel, ha ezer munkahelyről utasítanak el, küldd el az ezer-egyedik cégnek is, mert sosem tudhatod (egy ismerősöm Amerikában szó szerint így talált állást). Érdemes fejvadász cégeknél is jelentkezni, mert nekik abból van pénzük, hogy állást találnak az embereknek. Így jól felfogott anyagi érdekük, hogy foglalkozzanak veled. Sokszor egyébként bőven elég a szakmai tapasztalat, függetlenül attól, hogy milyen iskolát végeztél. Ugyanakkor tanulni sosem árt, ha van bármi olyan tanfolyam mit esetleg ingyen vagy olcsón elvégezhetsz, vágj bele bátran. Legalább az ember edzi egy kicsit a szürkeállományát. Sok sikert kívánok!
Öt hónapos baba anyukája
A fényképpel az a baj, hogy nem vagyok vékony és túl szép sem, ami a mai világban első, pláne a vékonyság. A fogam is hiányzik előlről amire most nem lesz pénz egy darabig tuti. mert lenne vagy 80e ft legalább. Ha beszélek azért nem látszik.
A másik, jó hogy nem írom bele a gyereket, de akkor mit írjak mit csinálok most, jelenleg? Mert csak kéne valamit.
Meg az sem jó ha hazudik az ember. Utólag még nagyobb problémák lehetnek belőle.
Szia! Igazad van, hazudni tényleg nem szabad. Azonban ha munkahelyről mentél el szülni, akkor érvényes munkaviszonyod van, csak most szülési szabin vagy. Másrészt az anyaság nem a szakmai pályafutásunk része. Az életrajz szerintem egy kicsit olyan mint a reklám, a figyelem felkeltése a célja. A pozitív dolgokat ki kell hangsúlyozni, a negatívumokra viszont nem célszerű felhívni a figyelmet. Abban igazad van, hogy a felvételi beszélgetésnél el kell mondani, ez tényleg így korrekt.
Fotót természetesen nem muszáj küldeni, ez csak ötlet. A külsőd miatt viszont ne szégyelld magad. Mosolyogni csukott szájjal is lehet! A vékony, nagyon csinos lányokkal pedig pl. a női főnökök elég bunkók tudnak lenni - működik az egészséges irigység ;P. Meg aztán egy átlagos munkahely nem modellügynökség, mindenféle munkatárs van, alacsony, magas, csontsovány, molett, fiatal, idős... Persze az ápoltság fontos, esetleg egy új frizura, egy kis smink ami neked is önbizalmat ad csodákra képes és nem muszáj egy vagyont költeni :)) Sok sikert kívánok, szorítok neked!!!
A Tanfolyami kérdéseddel kapcsolatban választ nem kaptál. Látom, hogy elég régi a kérdés, de lehet, hogy még mindig aktuális.
Tehát a törvény szerint ekkor kapsz a munkaügyitől támogatást ha ...
"gyermekgondozási segélyben, gyermeknevelési támogatásban, illetőleg terhességi–gyermekágyi segélyben, gyermekgondozási díjban vagy ápolási díjban részesül (abban az esetben támogatható, ha a képzés időtartama hetente nem haladja meg a 20 órát, és a gyermekgondozási segélyben részesülő személy képzése a gyermek egy éves – gyermekgondozási díj folyósítása esetén másfél éves – korának betöltését követően kezdődik meg, valamint a gyermekgondozási segélyben, gyermeknevelési támogatásban részesülő személy keresőtevékenységet nem folytat"
Az induló képzési listát pedig a www.aszf.hu weboldalon megtalálod. HA a feltételeknek megfelelsz és a képzést is kiválasztottad akkor a munkaügyi központnál kell tovább lépned.
Bocsi elírtam a webcímet:
www.afsz.hu
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!