Mit gondoltok a Lolita nevrol?
Hát, alapvetően nem is név, hanem egy jelentés.
Méghozzá egy könnyűvérű tinilány képe jelenik meg mindenki előtt.
Te tudod miért ez a név tetszik, de sajnos negatív tartalommal bír.
A könyvről én nem hallottam, de csábos 14-21 év körüli lánykákra mondják hogy Lolita.
Az utolsóénál otromábább megjegyzések is lesznek majd, bár ha csak a 2. név lesz így meg igazán értelme sincs.
A külsőtől is függ.
Mondjuk egy debella ötvenes nőnél röhejesen hangzik még 2. névként is :)
Vanessa Paradis-t emlegették így anno amikor még fiatal volt, vékonyka, fiatal, üde, vegytiszta szépségű tinilányokra mondják.
Utolso, kerlek ne magadbol indulj ki.
Elso, ez egy nev is:) Magyarorszagon anyakonyvezheto is
Már pedig nem lehet elvonatkoztatni a könyvtől illetve a filmtől. Ráadásul bele is épült a köztudatba a "Lolita" pejoratív értelemben. Ez olyan, mint ha arról akarnánk beszélni, mennyire szívesen adnád az Adolf nevet a fiadnak, mert tetszik a név, de semmiféle rokonszenvet nem érzel Hitler iránt.
De ha nagyon megerőltetem magam, a Lolita a mögöttes tartalom nélkül is max. egy latin külsejű, laza erkölcsű nőszemélyhez passzolna. Szóval nekem nem jön be.
Magyaroszágon sajnos a világ összes borzalmas, használhatatlan neve anyakönyvezhető ebből sem lehet kiindulni...
Nem szerencsés választás bármennyire is tetszik.
Én nem vagyok sem ötvenes, sem debella....:D
Anyakönyvezhető az Androméda, Ajsa, Akilina, Betsabé- megint egy szerencsétlen név- a Biblia prosti- és a Delfin is...
Magyarországon az anyakönyvezhető nevek 90% gúnynévnek is beillene nincs még egy ilyen ország ahol ennyi förtelmes használhatatlan vállalhatatlan, névnek nem nevezhető valamit jegyeznek keresztnévként...
Szégyen.
Ezek a szépes terpeszben ülő, banánt szopogató tinikék... ez a lolitaság. De művésznévnek éppen jó lesz. Doktor Lolita, az egzotikus táncos.
Na de komolyra fordítva, mindenki fenn fog rajta akadni. Rákérdeznek, te elmondod hogy nem is a szüleid adták, te vetted fel, puff, rögtön meglesz rólad a vélemény, hogy egy nehezen megközelíthető úrilány vagy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!