Mikor világosítottad fel a lányod a menstruációról? Ő kérdezett rá?
Az én lányom 8 éves, erről nem mondtam neki semmit, nem találkozott ezzel, mert mi pici koruk óta arra szoktattuk őket, hogy ha vki a wc-n ül, akkor nem császkálunk be hozzá.
A "hogy kerül a baba anya hasába és hol bújik ki" kérdéskör megvan, tisztában van vele.
Nem vagyok egyáltalán prűd, de vhogy ez még nem került szóba. Nem kérdezett rá a betétre, tamponra, így nem volt lehetőségem elmesélni neki.
Álljak elő vele, hogy "na, kislányom, beszélgessünk a menstruációról"? :)
Attól tartok csak, hogy az oszt.társaktól hall vmi marhaságot, ami esetleg megijeszti, vagy mittudomén, mert elég mimóza a leányzó. :)
" [link]
Az egyik legjobb könyv a piacon, ami ennek a korosztálynak íródott. Én megvenném neki, majd amikor odaadnám, akkor leülnék együtt vele megnézni.
Semmiképpen sem ajánlom, hogy egyedül hagyd a könyvvel. Nagyon érdekes és sok képanyag van benne rajzos formában, olykor humorral ötvözve, viccesen. Mindenképpen ideje lenne ezeket átbeszélni vele és nem megvárni, amíg ő kérdez. Lehet, hogy nem mer kérdezni. Ezek teljesen természetes dolgok, te is kezeld úgy.
Peti, Ida és Picurit én nem ajánlom, szerintem nagyon ronda a rajzolása és elég régi is. Ráadásul az a gyerek születéséről szól elsősorban, ha jól emlékszem.
Az én testem - Tinilányok kérdései, Hoppál Bori válaszait ajánlanám. Ez kifejezetten a testi változásokra koncentrál.
egy könyvesbolti dolgozó
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!