Mikor világosítottad fel a lányod a menstruációról? Ő kérdezett rá?
Az én lányom 8 éves, erről nem mondtam neki semmit, nem találkozott ezzel, mert mi pici koruk óta arra szoktattuk őket, hogy ha vki a wc-n ül, akkor nem császkálunk be hozzá.
A "hogy kerül a baba anya hasába és hol bújik ki" kérdéskör megvan, tisztában van vele.
Nem vagyok egyáltalán prűd, de vhogy ez még nem került szóba. Nem kérdezett rá a betétre, tamponra, így nem volt lehetőségem elmesélni neki.
Álljak elő vele, hogy "na, kislányom, beszélgessünk a menstruációról"? :)
Attól tartok csak, hogy az oszt.társaktól hall vmi marhaságot, ami esetleg megijeszti, vagy mittudomén, mert elég mimóza a leányzó. :)
Pont ez az, hogy sosem kérdezett rá.
Furcsálltam is, mert elég érdeklődő.
A 4 évesem megkérdezte, amikor betettem a kosárba, neki mondtam is, hogy ez a nagylányoknak meg a felnőtt nőknek kell néha. -Nekem is kell majd? -Igen. -De jó!
Neki ennyi válasz elég volt. :)
A bökkenő csak az, hogy a nagy akkor úszáson volt.
Na mindegy, mert nem gond beszélni róla, csak talán szerencsésebb, ha ő kérdez rá.
Nekem fiam van, 6 éves, ő már valamikor 1 éve felfedezte a tamponjaimat, akkor rákérdezett, hogy az minek van és hová teszem?:) Elmondtam neki, hogy nekünk nőknek egy hónapban egyszer van pár nap, amikor vérzésünk van és akkor ezt használom.
Viszont ha lányom lenne, akkor azért legkésőbb 9 éves korában már elmondanék neki mindent erről, ugyanis a saját tapasztalatomból kiindulva, 10 és fél éves korom óta menstruálok, anyukám is előtte világosított fel, tehát nem ért felkészületlenül.
Én is ilyesmi korú lehettem, amikor anyukám mesélt erről, de nem olyan részletesen. Vett nekem egy felvilágosító könyvet, elmondta hogy olvassam el, és ha szeretnék kérdezni, nyugodtan kérdezzek majd még bármikor. (persze dehogy akartam, ez az a kor amikor ilyenekről még nem akarsz). A könyv szerintem a legeslegjobb dolog ilyen téren...a legtöbb fiatal félreinformált (úgysem kérdeznek), én meg nagyon jól megértettem a könyvből az egészet.
Ő behívott a szobájába amikor nem volt otthon senki, mondta hogy ezt vette nekem, és szeretné röviden elmondani. Így egyáltalán nem volt ciki. :)
Nagyon köszönöm a válaszaitokat!
Melyik könyveket ajánljátok?
Szia!
Én a Núria Roca-Tinilányok könyve
Viloletta Babic-Kislányból nagylány
Charlotte Grossetéte-Lánynak lenni csúcs
Charlotte Grossetéte-Túlélőköny lányoknak
Című könyveket ajánlom.
Nekem 9 évesen jött meg a menzeszem.
Előtte már megvoltak ezek a könyvek. Nagyon szerettem őket, még mai napig belenézek mert felidézi a tinikorszakom.
Jó könyvek. Biztos van könyvtárban is , de ha meg akarod venni és nem teljes áron (ami nem olyan sok) akkor lehet fent van vaterán vagy olxen is. Remélem segítettem. Kérlek jelezz vissza, ha megtetszett valamelyik könyv.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!