Lányodnak hogyan meséltél a menstruációról, milyen módon világosítottad fel? Hány éves volt akkor?
Kedves első! Szerintem ez baromira nem jó felvilágosítási módszer. Túl körülményes és túl sok. Ennyi nem kell azért.
Nekem csak annyit mondtak, miután megijedtem, hogy mi van velem, hogy nagylány vagy, és aki nagylány, az így jár. Ebben meg is nyugodtam. 12 éves voltam. De hogy mit miért, azt csak jóval később tudtam meg.
Köszönöm az eddigieket. Lányom 10 éves, még nem is érdeklődik ezek iránt a dolgok iránt, és emlékeim szerint engem is 12 éves korom körül kezdett foglalkoztatni a szülés, férfiak-nők viszonya, és annak idején egy pár évvel idősebb lánnyal vettünk ki könyvet a könyvtárból, amit akkor többször is átolvastam.
Az első mensim 13 éves koromban volt, tehát addigra már nem ért felkészületlenül, ráadásul épp a mamánál nyaraltam. Lehet, hogy jól megijedtem volna...
Szóval a mai világban meg jóval előbb kell kezdeni a koraibb érés miatt a felvilágosítást, csak olyan nehéz belevágni...
Köszi az eddig hozzászólásokat!
nekem először 11 évesen jött meg..nem ért váratlanul mert már hallottam erről, suliban is meg itthon is, csak nem gondoltam hogy olyan korán.:S szerintem nem árt ha már most elkezded neki mondogatni..:) hidd el nem olyan nehéz :) szerintem az gyerek függő hogy hogyan mond el neki..mert van aki még babázik 10 évesen..van akit meg már a mesék se érdekelnek..:) te ismered a lányod, te tudod hogyan kell úgy elmondanod neki, hogy megértse :)
17/L
én teljesen tisztában voltam mindennel amikor megjött,de mégis megijedtem.:D szóval nekem nem jött be az,hogy mindenről tudtam.:D
13/L
Kezdd el neki mesélni, és hidd el, hogy kérdezni fog! Illetve vannak ilyen könyvek, kimondottan erre a célra (felvilágosítás, stb...) .
Például: Núria Roca-Tini lányok könyve (1700-1800 forint között megkapható.);
Wendy Darwill-Kelsey Powell - Tuti válaszok tiniknek (2000-2100 forint között van - bár ez egy kicsit nagyobbacskáknak szól)
ezeket a [link] oldalról írtam. Én a 11. vagy a 12. névnapomra kaptam meg Apukámtól (a szüleim elváltak) a Tini lányok könyve c. kiadványt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!