Lányodnak hogyan meséltél a menstruációról, milyen módon világosítottad fel? Hány éves volt akkor?
Köszi ez utóbbi válaszokat is!
Nekünk Miriam Stoppard: Tini lányok könyve van meg.Az is nagyon jó.
Én ezeket a dolgokat tudtam, és mikor megjött megijedtem, ugyhogy ez a felvilágósításos dolog nekem sem jött be:D 13 voltam akkor.
15/L vagyok most.
Nekem nincs még gyerekem,de ha lányom lesz,akkor már 8-9 éves korában beszélek neki erről,kb. így:
1.Elmondom neki,hogy mi fog vele történni,és hogy nem kell aggódni,
2.Elmondom neki,hogy ez jó,majd nagy valószínűséggel lehet így gyereke,
3.Elmondom neki,hogy mit kell tenni,ha megjön,és ha megjött,akkor vehetünk együtt betétet,és majd később tampont is hordhat,ha azt akar,és ha az neki kényelmesebb(én 15-16 éves korban engedném meg neki a tampont,ahhoz azért felelősség kell)
Én 13 éves voltam amikor először megjött
Addig anyukám nem beszélj erről egyáltalán, persze az iskolában volt felvilágosítás és a barátnőim is meséltek
amikor megjött, szóltam anyukámnak és ő akkor világosított fel
17/L
Nekem meg fiútesómnak kb 10-11 éves korunkban mindent elmondtak a szexről és erről is. Nem volt gond. Azóta is akármi van, megkérdezhetjük, és ők megválaszolják. Legutóbb az anális szexről kérdezgettem anyámat, amit tudott elmondott, de ő ehhez nem ért saját elmondása szerint.XD
Amikor nekem megjött 13 éves koromban, nem is tudtam mi van. Aztán anyám mondta, hogy az az. Beszaladt a szobámba a bugyimmal és boldogan mondogatta nekem, hogy :"Megjött, megjött!"
Nagyon aranyos voltXD
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!