Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mikor, és hogyan világosította...

Mikor, és hogyan világosítottad fel a gyerekedet?

Figyelt kérdés

6 éves a fiam, és ma beszélgettünk a szexről.Nem gondoltam, hogy ilyen korán sor kerül rá, de érdeklődött, mert hallott valamiket az oviban, úgyhogy válaszoltam a kérdéseire, nem akartam, hogy zavarban legyen...

Elővettem a Peti Ida és Picuri c. könyvet, ami még anno az enyém volt.

Nálatok ez hogy zajlott?

2011. jan. 28. 20:32
 1/6 anonim ***** válasza:

Nálunk is iskolakezdés körül történt (én még 6 évesen mentem iskolába). A szomszédék 2-3 évvel idősebb lány járt hozzánk át játszani, és az ő 5 éves kisöccse. Aztán egyszer a lány elmondta nekem, hogy mit kell hova dugni...persze ez akkoriban nagyon viccesnek tűnt, de mi csak a megmutatásig jutottunk... :D Aztán elmagyarázta, hogy nem a gólya hozza a kisbabát, hanem az anya HASÁBÓL jön ki! :D Aztán anyukám egyszer arra jött be, ahogy nagy nyögések közepette próbáltuk kirángatni a pólóm alól a kispárnát, épp "szültem"... :D Ezen anyukám jót derült később, majd elmondta, hogy valóban nem a gólya hozza és elmondta gyereknyelvre lefordítva a dolgokat... :)

21/L

2011. jan. 28. 21:13
 2/6 anonim ***** válasza:

Előző vagyok.

Bocsi, én nem vagyok még anyuka, tehát a saját felvilágosításomat írtam le... :)

2011. jan. 28. 22:25
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
Az én lányom is 6 éves, hát a szex eddig kimaradt. A gólyamesét elő se hoztam, tudja, hogy az anya hogyan szüli a gyerekét, hogy a hasában növekszik, minden ilyesmivel tisztában van, de még nem kérdezett rá, hogy hogyan kerül be az a baba anya hasába, így nem beszéltünk még a szexről. De ha rákérdez nem fogok pironkodni, válaszolni kell a szintjükön.
2011. jan. 28. 22:51
 4/6 anonim ***** válasza:
Az a legjobb ha mindig őszintén válaszolsz az éppen aktuális kérdésre onnantól kezdve, hogy megkérdezi mi a különbség lányok is fiúk között. Akkor el lehet neki mondani azt, ami az Ovizsaru című filmben is van, hogy " A fiúknak fütyijük van a lányoknak meg puncijuk. " Innentől kezdve mindig az éppen aktuális kérdésére kell válaszolni, mindig őszintén és nyíltan a korának megfelelően. A felvilágosítás ne egy beszélgetés legyen, hanem egy hosszú folyamat.
2011. jan. 29. 07:16
 5/6 anonim ***** válasza:
Én is azt az elvet vallom, hogy mindig arra válaszolni, amit kérdez. Az én lányom úgy nyolc éves lehetett, amikor megkérdezte, hogy hogy születik a kisbaba. (Tudta, hogy nem a gólya hozza, de különösebben nem kérdezősködött.) Most 10, de az még nem merült fel kérdésként, hogy hogy kerül oda..
2011. jan. 30. 14:50
 6/6 anonim ***** válasza:

Hú, akkor mi korán kezdtük. 3,5 éves a lányom és 1 ével ezelőtt, amikor a kistesóval voltam terhes többször elkísért UH-ra. Szóval azzal már rég tisztában van, hogy nem a gólya hozza, hanem az anyuka pocakjában van. Azt is tudta, hogy a doktorbácsi szedi ki. De azt még csak mostanában kérdezte, hogy hogy kerül oda és hol veszi ki a doki. Hát az első kérdésre csak annyit mondtam, hogy a bácsi meg a néni összeházasodnak és utána elkezd növekedni a picibaba a néni pocakjában... A második kérdésre pedig először azt mondtam, hogy felvágja a néni pocaját, mint a mesében a farkasnak. De ettől megilyedt, hogy ő nem akarja, hogy neki is felvágják. Aztán mondtam, hogy nem mindenkinek vágják fel, mert valakinek a nuniján jön ki. Na, erre már nem szólt semmit, pedig már vártam a következő kérdést, hogy hogy fér ki.

A családban elég sok kisbaba született mostanában és ő gyakran emlegeti, hogy neki is van a pocakjában.

2011. jan. 31. 10:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!