Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Lányom ovistársa állandóan a...

Lányom ovistársa állandóan a menstruációról és egyebekről beszél a többieknek. Óvónő:"Egyszer meg kell tudniuk. "Váltsak ovit?

Figyelt kérdés
4 éves a lányom,a héten dolgom van,ezért őt bevittem oviba,hétfőn azzal állított haza,mi a menstruáció,kedden a szeretkezésről kérdezett.Nem tudtam honnan veszi ezeket,erre ma megyek érte(most csak délelőttre viszem be),hallom,ahogy az egyik kislány ilyen dolgokról beszél nekik.Szólok az óvónőnek,a fenti mondatot mondta rá.Holnap már be se viszem,ő is marad itthon a kisebb lányommal(2 hónapos),és a mamával.Rengeteget kerestem óvodát,mire megtaláltam ezt,benne a megfelelő óvónőkkel,de sajnos kirúgták őket.Váltsunk ovit?Vagy mit csináljak?
2012. aug. 15. 14:55
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:

szia!

ez magánovi?

2012. aug. 15. 14:58
 2/18 A kérdező kommentje:
Szia!Igen,magánóvoda,de most elég sok gond lett az óvodában hirtelen.
2012. aug. 15. 15:05
 3/18 anonim ***** válasza:
29%
Csak azért kérdem, mert így is-úgy is viszi a pénzt, és akkor még ilyen "túlbuzgók" az óvónők, akkor tényleg keress másikat!
2012. aug. 15. 15:07
 4/18 anonim ***** válasza:
88%
Tulajdonképen azért az ovónő helyzete se könnyű (bár ő szakember, szóval lehet van erre valami megoldás), de ugye ha lereagálja akkor azt mondják árthat a gyerek fejlődésének (mondjuk ezzel se értek egyet). Ha nem, akkor másokat zaklat a gyerek. Az óvoda egyébként ilyen. Hozzák viszik a gyerekek az otthon fél füllel hallottakat. Nem gondolom, hogy ezért ovit kellene váltani. Inkább beszélgess el te a kislányoddal.
2012. aug. 15. 15:11
 5/18 A kérdező kommentje:
De én mégis mit mondjak neki?Fogd be kislányom a füled,mikor az a másik kislány beszél?
2012. aug. 15. 15:16
 6/18 anonim ***** válasza:
100%

Szerinted más ovikban nincs ilyen?

Nálunk is van, állami ovi, állandó téma itthon a halál, a csókolózás és még had nem soroljam mi más.

Ezért eszembe sem jutott kivenni a gyereket. Beszélgess vele róla gyereknyelven. Az enyém mindig megérti, 4 éves, néha még nyaggat vele, de minden csoda 3 napi tart alapon, holnapután más lesz porondon.

Minden közösségben előfordul ilyen.

2012. aug. 15. 15:17
 7/18 anonim ***** válasza:
81%

Neeem! Miért kell titkolni valamit a gyerek előtt, ami később természetes lesz? Én legalábbis nem tenném. Olyanokat mondanék neki,hogy ha majd nagy leszel, akkor megbeszéljük, ez olyan dolog,ami a felnőttek dolga.

Igazad van, nehéz bármit is mondani :)

2012. aug. 15. 15:22
 8/18 A kérdező kommentje:
Biztos,hogy nm szállna le a témáról,ha azt mondanám,majd megbeszéljük 4-5 év múlva.
2012. aug. 15. 15:24
 9/18 anonim ***** válasza:
100%
Az óvónő helyében azt mondanám a másik kislánynak, hogy ezek családi dolgok, a szüleivel beszélje meg inkább.
2012. aug. 15. 15:27
 10/18 A kérdező kommentje:
Kérjem a vezetőnőt,hogy az óvónő jobban figyeljen a gyerekekre?
2012. aug. 15. 15:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!