Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Lányom ovistársa állandóan a...

Lányom ovistársa állandóan a menstruációról és egyebekről beszél a többieknek. Óvónő:"Egyszer meg kell tudniuk. "Váltsak ovit?

Figyelt kérdés
4 éves a lányom,a héten dolgom van,ezért őt bevittem oviba,hétfőn azzal állított haza,mi a menstruáció,kedden a szeretkezésről kérdezett.Nem tudtam honnan veszi ezeket,erre ma megyek érte(most csak délelőttre viszem be),hallom,ahogy az egyik kislány ilyen dolgokról beszél nekik.Szólok az óvónőnek,a fenti mondatot mondta rá.Holnap már be se viszem,ő is marad itthon a kisebb lányommal(2 hónapos),és a mamával.Rengeteget kerestem óvodát,mire megtaláltam ezt,benne a megfelelő óvónőkkel,de sajnos kirúgták őket.Váltsunk ovit?Vagy mit csináljak?
2012. aug. 15. 14:55
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
100%

6-os vagyok.

Én speciel beszéltem a lányommal a menzeszről, nem is értem miért kell titkolózni, később természetes dolog lesz neki. A múltkor a fürdő szekrényén hagytam a tamponos dobozt, megtalálta belekukkantott és megkérdezte mi az. Ha azt mondom, hogy majd megbeszéljük, tuti ő sem hagy békén, így elmondtam neki, hogy a nagylányok használják, és aki ilyent használ, az jó, mert annak a jele, hogy lehet majd kisbabája. Vérről és további ijesztő dolgokról nem érdemes említést tenni ennyi idősen, mert megretten és örök nyoma lehet a lelkében.

Szex: nyilván nem kell a klasszikus értelemben vett szexet kivesézni egy 4 évesnek, de nyugodtan elmondhatod neki, hogy az is egy jó dolog, a szex témakör lehet a csók is, biztos látott már a lányod téged, meg a párod puszit adni egymásnak, na el kell mondani, hogy az az és azért van, mert apa és anya szeretik egymást.

Nem kell túlaggódni mindent. Ezek természetes dolgok, amik később az élete részei lesznek, és minél jobban tiltod, vagy tabuként kezeled, annál jobban fogja érdekelni, vagy annál jobban fog viszolyogni tőle és valljuk be egyik sem az igazi.

Amúgy most magamba elmosolyodtam, el tudom képzelni ahogy a lányom 4 éves ovistársai kivesézik a szex témakört az oviban. :)))))))))

2012. aug. 15. 15:38
 12/18 anonim ***** válasza:
43%

Te jó ég :D Figyeljenek jobban a gyerekekre? Igen, mondd meg, ha ilyen témát meghall az ovonő, (persze minden gyereken legyen poloska, hiszen az összeset egyszerre nem lehet kihallgatni) akkor menjen oda, és fogja be a gyerek száját és mondja meg, hogy erről tilos beszélni!

Hihetetlen mi vannak :D

2012. aug. 15. 15:46
 13/18 anonim ***** válasza:
100%
Túlreagálod. Ez bármelyik oviban előfordulhat, még extrább is. Ha emiatt kiveszed... Majd oviról ovira jártok, mert mindenhol lesz valami hasonló.
2012. aug. 15. 15:54
 14/18 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem teljesen normális, hogy ilyen dolgokról is beszélgetnek, nem fogsz olyan óvodát találni, ahol nem. Ezek az élet részei, nem kell a gyerek elől eltitkolni. Én már óvodásan tudtam, hogy mi az a menstruáció, hogy hogyan lesz a kisbaba stb., mert amikor felmerült kérdésként, a szüleim nem feszengtek, hanem természetesen válaszoltak rá. Először csak megláttam anyukám betéteit, ő pedig elmondta, hogy az azért kell, mert a nagylányok minden hónapban véreznek, mert ez a jele, hogy lehet babájuk. Majd jött, hogy hogyan kerül be a hasba a kisbaba (apa meg anya nagyon szeretik egymást, és a kuki meg a punci összeillik, apa átad sok magocskát, amiből az egyik anya hasában egyesül anya magocskájával, így jön létre a kisbaba, ami anya punciján jön ki) stb. Ha mindig arra válaszolsz, amire a gyerek kíváncsi, nem fog sérülni. Sose értettem ezt a fene nagy titkolózást, hisz ezek teljesen természetes dolgok. Sokkal többet ér az a felvilágosítás, ami folyamatos (ahogy nő, úgy kérdez), mint a tiniként egyszer leültetni, és elmondani (sőt, ilyenkor már rég tudni fogja mástól)....
2012. aug. 15. 17:06
 15/18 anonim ***** válasza:
100%
Nem kell, hogy a gyerek befogja a fülét. Igaza van az óvónőnek, meg kell tudnia az ilyesmit. Nem értem mi ezzel a problémád. Egyszer ő is menstruálni fog, sokkal jobb, ha természetesen tudja kezelni a helyzetet, nem valami mumusként, amiről még csak beszélni sem szabad. Ne válts ovit, szerintem inkább örülj neki, hogy a lányod magától jött elő a témával, nem neked kell egy (számodra) kínos beszélgetést kezdeményezni. Ez egy nagyon jó alkalom arra, hogy a korának megfelelően felvilágosítsd ezekről a dolgokról.
2012. aug. 15. 21:33
 16/18 anonim ***** válasza:
100%

Nem érdemes szerintem sem emiatt ovit váltani.Máshol is lesz olyan kislány, kisfiú aki felvilágosítást tart a társainak.Sőt komplett biosz órát fognak tartani, és megmutatják egymásnak amijük van...

De ehhez ovi sem kell.Elég bekapcsolni a tv-t.

Meg ha eddig nem is látta a betétedet, és nem nyitott még rátok, hát annak is eljön az ideje.

Szóval előbb utóbb eljön az ideje annak hogy ezekről a dolgokról beszélni kell, és szerintem oly mindegy hogy hogy kezdődik meg ez a beszélgetés:

"Anya tegnap az oviba mondta a Pirike hogy anyukája szokott menstruálni, mi az, te is szoktál?" vagy "Anya ez micsoda?(betét, tampon)"

2012. aug. 16. 00:12
 17/18 anonim ***** válasza:
100%
Már ne is haragudj, de irgalmatlanul felfújod. És mi van, ha ezzel megy haza a lányod? Miért nem lehet neki elmondani?
2012. aug. 16. 13:21
 18/18 anonim ***** válasza:
Hát nem tudom, de az én környezetemben lévő 4 évesnek, ha azt mondod, hogy "menstruáció" másnap biztos nem mondja még egyszer ki az oviban.
2012. aug. 16. 13:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!