Lányom ovistársa állandóan a menstruációról és egyebekről beszél a többieknek. Óvónő:"Egyszer meg kell tudniuk. "Váltsak ovit?
6-os vagyok.
Én speciel beszéltem a lányommal a menzeszről, nem is értem miért kell titkolózni, később természetes dolog lesz neki. A múltkor a fürdő szekrényén hagytam a tamponos dobozt, megtalálta belekukkantott és megkérdezte mi az. Ha azt mondom, hogy majd megbeszéljük, tuti ő sem hagy békén, így elmondtam neki, hogy a nagylányok használják, és aki ilyent használ, az jó, mert annak a jele, hogy lehet majd kisbabája. Vérről és további ijesztő dolgokról nem érdemes említést tenni ennyi idősen, mert megretten és örök nyoma lehet a lelkében.
Szex: nyilván nem kell a klasszikus értelemben vett szexet kivesézni egy 4 évesnek, de nyugodtan elmondhatod neki, hogy az is egy jó dolog, a szex témakör lehet a csók is, biztos látott már a lányod téged, meg a párod puszit adni egymásnak, na el kell mondani, hogy az az és azért van, mert apa és anya szeretik egymást.
Nem kell túlaggódni mindent. Ezek természetes dolgok, amik később az élete részei lesznek, és minél jobban tiltod, vagy tabuként kezeled, annál jobban fogja érdekelni, vagy annál jobban fog viszolyogni tőle és valljuk be egyik sem az igazi.
Amúgy most magamba elmosolyodtam, el tudom képzelni ahogy a lányom 4 éves ovistársai kivesézik a szex témakört az oviban. :)))))))))
Te jó ég :D Figyeljenek jobban a gyerekekre? Igen, mondd meg, ha ilyen témát meghall az ovonő, (persze minden gyereken legyen poloska, hiszen az összeset egyszerre nem lehet kihallgatni) akkor menjen oda, és fogja be a gyerek száját és mondja meg, hogy erről tilos beszélni!
Hihetetlen mi vannak :D
Nem érdemes szerintem sem emiatt ovit váltani.Máshol is lesz olyan kislány, kisfiú aki felvilágosítást tart a társainak.Sőt komplett biosz órát fognak tartani, és megmutatják egymásnak amijük van...
De ehhez ovi sem kell.Elég bekapcsolni a tv-t.
Meg ha eddig nem is látta a betétedet, és nem nyitott még rátok, hát annak is eljön az ideje.
Szóval előbb utóbb eljön az ideje annak hogy ezekről a dolgokról beszélni kell, és szerintem oly mindegy hogy hogy kezdődik meg ez a beszélgetés:
"Anya tegnap az oviba mondta a Pirike hogy anyukája szokott menstruálni, mi az, te is szoktál?" vagy "Anya ez micsoda?(betét, tampon)"
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!