Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Külföldi különbségek? (bocsána...

Külföldi különbségek? (bocsánat hosszú)

Figyelt kérdés

Külföldön élek és meglepődve látom, mekkorák a gyereknevelési különbségek:

Teherbeesési kivizsgálások – nem követelmény az évekig próbálkozás

szülés/kórház/orvosok - nincs hálapénz, alap az orvosi kedvesség/alapos kivizsgálás. Ha epidurált kérsz akkor kapsz. Pl az én kórházam összecserélte a babákat (bárhol előfordulhat) de hatalmas bocsánatkérésekkel és egy igen komoly összeggel kértek elnézést míg Magyarországon egy vállvonást kapsz. Ha programozott császárt akarsz akkor megbeszéled az orvossal és az lesz, nem kell hozzá indok.

GYES - itt 4 hónap 100%ig fizetett, ebből kiindulva a munkáltató meg sem érzi a kiesést. A bevételkiesés fogalma is ismeretlen.

Szülés utáni/gyerekágyi depresszió - képtelenség mivel egyből mész vissza dolgozni

oltások - semmi sem kötelező, a szülő dönti el

sterilizálás - max 1-2 hétig, de a baba találkozzon a normális környezetében lévő baktériumokkal (nyilván nem egy afrikai nyaralásra gondolok)

újszülött csak üvegen keresztül - csak a súlyosan koraszülöttek. A család a baba természetes közege, úgy kezelik mint egy egységes biológiai szférát.

szeparációs szorongás - minden anyuka pár hónap után visszamegy dolgozni, a babák már eleve ebben nőnek fel.

oviba beszoktatás - első nap 1-2 óra és ennyi. Saját szememmel láttam mennyire simán megy, nincs sírás.

csak kedves ovónénik – nincs szemét ovónéni, elképzelhetetlen.

gyerek gyógyszerezése - itt lázra SEMMIT nem adnak, csak ha már láthatóan rosszul van a gyerek. Első dolog levetkőztetni a gyereket (ha kell pucérra a 20 fokos lakásban). A láz a test természetes reakciója és amennyire lehet teret kell neki engedni (ha nincs más betegsége a gyereknek nyilván). Anyám meg mindig jól betakargatott lázasan…

Időbe telt elfogadni ezeket a különbségeket de rájöttem, én voltam beszűkült. Ebből kiindulva néha úgy látom a magyar gyereknevelési módszerek mintha maguknak gyártanák a problémákat. Mint pl a szülés utáni depresszió. Itt ismerik persze de egyszerűen nincs ilyen mert mennek vissza a nők dolgozni. Nehéz de közben meg jó kiszakadni a büfizések világából. És közben meg csak látom a sok befordult anyuka kérdését akik nem tudnak kiszakadni a babavilágból. A minap olvastam hogy egy súlyosan sérült 3. gyerek született egy családba (nem találom a kérdést) ahol anyuka teljesen feláldozott mindent érte és felemésztette a családot, már válnak. Na itt ilyen elképzelhetetlen, mert az első pillanattól többféle lehetőség és támogatás áll rendelkezésre, az apuka már eleve részt vesz mindenben és nincs ez az egyoldalúság. A cégemnél pl komoly vezetői pozíciókban 4-5 gyerekes anyukák vannak, egyiknek pl súlyosan fogyatékos az egyik gyereke. És ez szomorú mert egyébként lehet meg tudták volna oldani. De a magyar mentalitás hogy anyuka szakadjon meg...szomorú.

De még sok más példám is van.

Ti hogy látjátok?

2016. szept. 29. 10:54
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:
81%
Mi meg elmagyaráztuk, hogy meglátásaink szerint, az alapján amit a gyereknevelésről leírtál, kinn sem jobb a helyzet, mint itthon. Minden pontot meg tudtunk cáfolni. Nem rosszindulatból tettük, én legalábbis nem. Azonban az igaz, hogy úgy tűnt, valamiféke rózsaszín álomvilágból szemlélsz mindent és nem a valóságból. Ha a gyereknevelésben nyugaton csak pozitiv dolgok lennének, nem lenne ott egy elkeseredett szülő és neveletlen gyerek sem. Szeparációs szorongás, nehéz beszoktatás, depresszió sajnos mind ismert arrafelé is és elég gyakori. A depresszió amúgy a korai munkába állás eredménye is lehet. Ismerősöm Írországban lakik és majd megőrült, hogy néhány hónap múlva vissza kellett mennie. Ő maradt volna még, lelkileg megviselte.
2016. szept. 30. 07:47
 22/29 anonim ***** válasza:
81%

Nem akartam eddig írni, csak olvasgattam a többiek válaszát.

Sajnálom, hogy azt szűrted le, hogy a magyar emberek rosszindulatúak, megkeseredettek, irigyek.

Ahogy sem az Angliában élőket, így a magyarokat sem kellene általánosan kezelned, hidd el, neked is jobb lenne. Nem szabad, nem lehet általánosítani!

Ahogy itt sem mindenki depressziós, 3 évig a gyerekén lógó oltáspárti, ott sem mindenki happy feeling-ben éli a napjait. ( [link]

Miért gondolod például azt, hogy csak kint van "az apuka már eleve részt vesz mindenben és nincs ez az egyoldalúság"? Hány példát soroljunk, hogy elhidd, itt is vannak odaadó, törődő apák?

Hány magyarországi családdal tartod a kapcsolatot szorosan, hogy ilyen következtetéseket mersz levonni a magyar családi viszonyokról? Miért a gyakorin fellelhető kérdésekből általánosítasz?

"De a magyar mentalitás hogy anyuka szakadjon meg...szomorú."

Csak azért írom, hogy megnyugodj, 38 hetes terhesen, egy iskolás és egy óvodás gyermek mellett is elégedett, boldog vagyok, nem szakadok meg. Tudok én is rossz példákat írni (Békés megyei kisvárosban élek), de nagyon sok szuper családot látok magam mellett.

2016. szept. 30. 08:04
 23/29 anonim ***** válasza:
0%
#15: pont ezzel az elvvel lehet biztosítani, hogy sokkal kisebb eséllyel születnek beteg gyerekek. Itthon még a nyilvánvalóan beteg/fogyatékos magzatért is mindent megtesznek, hogy ne vetéljenek el, pedig mindenki számára sokkal egyszerűbb, könnyebb lenne, ha nem születnének beteg gyerekek.
2016. szept. 30. 08:13
 24/29 anonim ***** válasza:
100%
23-as! Értesz a témához egy picit legalább? Már nem bántásként kérdezem... A terhességek korai szakaszában a beágyazódásért és az embrió megmaradásáért az ún. progeszteron hormon felel. Sajnos, vannak olyan hölgyek, akiknél a progeszteron szint nem megfelelő, így elindul a leválás a méhfalról. Esetemben is ez volt. Pont a petezsák mellett. Kaptam aztán progeszteron hormont és a vérzés hála Istennek abba maradt. A 14. hét körül megint volt egy kis probléma, ugyanis ez idő tájban kezdi a méhlepény átvenni a hormontermelő szerepet és nekem nehezen ment végbe a folyamat, de a dokiknak hála, túl lettünk rajta. A kisfiam aztán megszületett egészségesen. Amelyik magzat nem egészséges, azon a progeszteron sem segít. A progeszteron csak az esetben hasznos, ha a vetélés mögött hormonprobléma áll. Ilyenkor azonban a gyors hormonpótlás életeket menthet. Egészséges életeket! Nah már most Angliában ezzel nem foglalkoznak. Sok ottani kismama (magyarok) próbálnak itthonról rendelni progeszteron tablettát, vagy haza is jönnek orvoshoz. Érthető így?
2016. szept. 30. 08:44
 25/29 anonim ***** válasza:
0%
#24: mindent meg lehet ideologizálni. Aki nem alkalmas arra, hogy megfoganjon, illetve megmaradjon benne a magzat, annak a génjeit véleményem szerint nem szabad tovább szaporítani. Nyersebb megfogalmazásban: ha nem marad meg, inkább menjen.
2016. szept. 30. 09:00
 26/29 anonim ***** válasza:

Annyira tudtam, hogy ez lesz... Szidod hosszan a magyarokat, Magyarországot, aztán amikor ellentmondunk neked, a fejünkhöz vágod, hogy rosszindulatúak vagyunk.

Nem vagyunk azok. De ma már szerencsére egyre kevesebben hiszik el ezt a remek külföld-szörnyű Magyarország egyszerűsítést. Sokan élünk hozzád hasonlóan idegen országban, és aki egy kicsit is intelligens, fel tudja mérni, mi az, ami tetszik neki a kinti rendszerben, és mi az, ami nem. Én is tudnék egy nagyjából kiegyenlített listát írni. A kérdésednek viszont abban a formában, ahogyan feltetted, a magyarok en block bántásán kívül semmi értelme nem volt.

2016. szept. 30. 09:25
 27/29 anonim ***** válasza:
100%
Hát ez nem nyers, hanem sértő és bántó megfogalmazás volt, észérveket nélkülöző. Gyakorlatilag az én fiam (és még sok más ember) léthez való jogosultságát kérdőjelezted meg. Ha így gondolkodnának az orvosok,mint te, rengeteg olyan kisgyerek nem születne meg, akinek bizony helye lenne itt a világban. Én pedig lehet, hogy soha nem adhatnék életet senkinek, pedig szeretnék. A jó anyaság nem abban rejlik, hogy ki bír kihordani önmagától egy terhességet és kinek kell orvosi segítség ehhez. Jó anyává évek fáradtságos munkájával válunk.
2016. szept. 30. 09:34
 28/29 anonim ***** válasza:
100%
Ennyi erőből azt is írhatnád, hogy aki beteg lesz, azon ne segítsenek az orvosok, mert ha nem tud egészséges maradni, akkor inkább haljon meg. Nyersen, de ez a megfogalmazásod lényege.
2016. szept. 30. 09:36
 29/29 anonim ***** válasza:
25-ös marha vagy. Persze, a diplomás, művelt meddő pár génjei problémásak, de ahol a pucér valagukra szülik a 15. gyereket (aki belterjesség miatt beteg) ott bezzeg király gének öröklődnek pusztán azért, mert szaporák, mint a nyulak. Bírom, amikor a s.gghülye ember genetikust játszik.
2020. nov. 6. 14:13
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!