Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Ti támogatjátok vagy ellenzite...

Ti támogatjátok vagy ellenzitek a kollektív büntetést?

Figyelt kérdés

Például a testvérek veszekednek, a szülők pedig nem próbálják meg kideríteni, hogy kinek van igaza, hanem mindkettőre rászólnak, hogy hallgasson vagy megbüntetik.

Vagy még jobb példa: egy osztály egyes tagjai (az is lehet, hogy elég sokan, de nem mindenki) valami rosszat tesznek, erre egy tanár az egész osztályt megbünteti.

2016. szept. 14. 20:00
1 2 3 4 5 6 7 8
 41/76 anonim ***** válasza:
11%

34,35: Ezt kikérem magamnak, vagy érvelj, vagy húzz el innen, de ne személyeskedj! Amúgy attól még, hogy a többség rajong értük, az a kevés ember, aki nem, az megérdemli???

Érvelés:

Màr megvolt, de te ész és minden logika nélkül utasìtasz el mindent ad abszurdum.

Ez bizonyìtja,hogy egy sértett takony vagy.

De hajrà, kérlek adjàl be kérvényt, hogy a btk- t is módosìtsàk. Akkor pattoghatsz itt a kollektìv büntetés miatt.

És a legfontosabb nem akaràsnak nyögés a vége.

2016. szept. 14. 21:31
 42/76 A kérdező kommentje:
# 45: Kérdezted, hogy hol a probléma azzal, ha bűnhődik az egész osztály, mikor rajonganak a menőkért. Én azzal érveltem, hogy azért igazságtalan, mert vannak akik nem kedvelik őket (de nem nagyon sokan), és ők is sz.pnak miattuk, de ha tennének valamit, ki lennének közösítve.
2016. szept. 14. 21:33
 43/76 anonim ***** válasza:
14%

Megoldani? Üvöltéssel mit lehet megoldani? Semmit. Konfliktust kezelni tudni kell, ha más megoldás nincs akkor hagyni kell a testvért tovább gépezni és kész. A gyerek nem oldott meg semmit, csak elérte, hogy ő is hibás legyen valamiben, egy hisztis kölök és ennyi. Megérdemli a büntetést és ha a gyerekem azzal védekezne, hogy ne ő kezdte, akkor is elmondanám neki, hogy nem az a lényeg, hanem hogy ő is hibázott és efelett nem lehet elsiklani, mert az lenne az igazán igazságtalanság.

Az osztályos példa pedig nem jellemző Magyarországon. A klikkek (menő, kocka, nyomi, stréber, sportoló, stb) sem olyan kiélezettek mint Amerikában, ahol ezt külön gerjesztik is a tanárok és a szülők.

2016. szept. 14. 21:34
 44/76 A kérdező kommentje:

Várj, de a szülő nem hibázik, mikor nem tesz igazságot? És ha igen, őt ki bünteti meg? És mi az, hogy hagynia kell a másik gyereket? Ha egyszer megtörténik, akkor oké, de mi van, ha rendszeressé válik?

Persze, van ahol nem alakulnak ki élesen a klikkek, de olyan is, ahol igen, és hiába írod, hogy nincs ilyen Magyarországon, mert a személyes tapasztalatomnak jobban hiszek.

2016. szept. 14. 21:40
 45/76 anonim ***** válasza:
15%

A gyerekek veszekedésében általában senkinek nincs igaza(legalábbis emlékeim szerint, már ha "kívülről" próbálom nézni azt amiben nyakig benne voltam). Így aztán nem is lehet csak azt büntetni, akinek nincs igaza. Másrészt meg ha mindketten szívnak, akkor van rá esély, hogy elgondolkodnak, hogy a civakodás nem célravezető.

Az osztályt ha kérdőre vonják általában nem derül ki, hogy ki volt a bűnös, mert legtöbbször ahhoz már nem elég bátor, hogy kiálljon és bevallja az igazat. A többiek meg nem fognak "ellene vallani" még ha tudják is, hogy ki a tettes, viszont a kollektív büntetés után egymás közt lemeccselik a dolgot. Ha valaki az osztályból mégis "köp", annak rá nézve következményei lennének, méghozzá az egész osztály részéről (akik az árulkodónak köszönhetően elkerülték a kollektív büntetést, a kis hálátlanok).

2016. szept. 14. 21:45
 46/76 anonim ***** válasza:
15%

# 45: Kérdezted, hogy hol a probléma azzal, ha bűnhődik az egész osztály, mikor rajonganak a menőkért. Én azzal érveltem, hogy azért igazságtalan, mert vannak akik nem kedvelik őket (de nem nagyon sokan), és ők is sz.pnak miattuk, de ha tennének valamit, ki lennének közösítve.

Càfolat a h*lyeségedre:

1, aki mindezt szótlan tűri az bűnpàrtolàst követ el.

Banàlis példa a kedvedért:

Ja vàrj... Akkor majd bújtatom a rablógyilkosokat aztàn az lesz a kifogàsom, hogy... vàrj mi is?!... ja, hàt féltem, hogy kiközösìtenek.

Szerintem ez előtt az " érvelés" előtt hanyattvàgja magàt a bìrósàg...Ja, nem. Azonnal megkapnàm a 2-3 év letöltendőt.

2, neked alapból a demokràciàval van bajod

Tudod, ha az osztàly nagy része ezt a viselkedést tartja követendőnek,akkor ők a többség, kvàzi ezt szavaztàk meg,a többi vagy tűr vagy forradalmat csinàl.

A demokràcia lényege,hogy a többség akarata érvényesül.

Itt jön a kérdés újra: akkor mi is a problémàd???

2016. szept. 14. 21:47
 47/76 anonim ***** válasza:
21%

1db személyes tapasztalat nem jellemez egy országot. Azért mert nálatok így van, vagy te így éled meg az még semmit sem jelent.

A szülő miért hibázott? Volt egy helyzet ahol üvöltött a két gyereke ő meg rájuk szólt. Hol itt a hiba? Azért mert nem kedvezett neked, nem nyalta fényesre a kis popódat és rúgta szét a tesódét? Menj el diákmunkába és vegyél a pénzből egy saját gépet, ami csak a tiéd és meg van oldva a probléma.

2016. szept. 14. 21:47
 48/76 A kérdező kommentje:

# 49: A számítógépes esetemet olvasd vissza. Ha szól is a szülőnek Y, de a szülő nem tesz semmit, akkor sincs igaza Y-nak, ha fel van háborodva? Amúgy meg arra is van esély, hogy elgondolkodás helyett az a gyerek, aki nem követett el semmit, de megbüntetik, nem fogja szeretni a szüleit, és hát jogosan, mert gondolom, te se szeretnéd azt az embert, aki megbüntetne olyan esetben, mikor nem tettél semmi rosszat.

Azt meg értem, hogy nehéz kideríteni, hogy ki volt, de akkor se fair megbüntetni olyanokat is, akik nem voltak benne. Komolyan nem érzitek, hogy ez mennyire igazságtalan velük szemben?

2016. szept. 14. 21:50
 49/76 anonim ***** válasza:
48%

Én egyetértek a kollektív büntetéssel osztály szinten, mert tapasztalataim szerint beválik. Igaz 10 éve kezdtem a gimit, de nem változhatott olyan sokat a dolog. Van pár arcoskodó "menő" gyerek, aki azt hiszi mindent szabad, nem újdonság.

Nálunk is volt ilyen, általában elég volt egy ilyen büntetés, hogy rendbe jöjjenek a dolgok, de a többedik ilyen esetnél simán működött. Hiába volt az a pár nagyszájú, többségben voltak az ártatlanok és elég volt csak egy valakinek "szembe szállni", a többi már követte és érdekes ekkor a nagymenő gyereknek/gyerekeknek valahogy meghúzták magukat (legalább egy kis ideig). És olyan nincs, hogy többségben vannak a "menő" gyerekek. Abból mindig csak 2-4 van max, a többi a követőjük, de ha ők is szívnak miattuk, akkor hamar ellenük fordulnak és innentől kezdve a menők elvesztették a hatalmukat. Mint írta valaki, nem véletlen van ez a katonaságnál is.

2016. szept. 14. 21:51
 50/76 anonim ***** válasza:
21%
Ha emiatt nem fogja szeretni a szüleit, akkor az elég vicces. Persze egy kis tacskó tininek ezt nehéz megérteni. Ez legyen életed legnagyobb konfliktusa a szüleiddel. Másokat szíjjal vernek, vagy törött borosüveggel kergetnek az asztal körül, otthagynak az út szélén vagy születés után a kukában, de mi ez ahhoz képest, hogy rád mertek szólni.
2016. szept. 14. 21:54
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!