Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Ti támogatjátok vagy ellenzite...

Ti támogatjátok vagy ellenzitek a kollektív büntetést?

Figyelt kérdés

Például a testvérek veszekednek, a szülők pedig nem próbálják meg kideríteni, hogy kinek van igaza, hanem mindkettőre rászólnak, hogy hallgasson vagy megbüntetik.

Vagy még jobb példa: egy osztály egyes tagjai (az is lehet, hogy elég sokan, de nem mindenki) valami rosszat tesznek, erre egy tanár az egész osztályt megbünteti.

2016. szept. 14. 20:00
1 2 3 4 5 6 7 8
 31/76 A kérdező kommentje:
# 27: Nem filmekben, hanem személyes tapasztalat, és nem mindenkinek jó, csak sok embernek, de akinek nem, azzal szemben igazságtalan.
2016. szept. 14. 20:44
 32/76 anonim ***** válasza:
82%
Nem tartom normális nevelési eszköznek. Amit itt a 60%-os annyira nyom, az nem más, mint hogy a tanár az osztályával végezteti el a saját munkáját, mert ő nem akar vele foglalkozni. Az meg, hogy ilyenkor szarrá verik a gyereket, az szimpla önbíráskodás, amit ha felnőttként követ el, börtönnel jutalmazzák, de ha középiskolás, és maradandó sérülést okoz a másiknak, akkor is lehúzhat pár hónapot/évet a fiatalkorúak börtönében. Tényleg ezzel kellene elérni valamit, erre kell nevelni a gyerekeket?
2016. szept. 14. 20:44
 33/76 anonim ***** válasza:
21%

# 32

Vagy esetleg nevelhetjük arra is, hogy tűrjék a politikusok hazugságait, a bevándorlók erőszaktevését a lányainkkal szemben, stb. Igazad van, ez sokkal jobban hangzik, neveld így a gyerekeidet:)

2016. szept. 14. 20:46
 34/76 anonim ***** válasza:
30%

A kollektív büntetésnek igenis az lesz az eredménye hosszú távon, hogy a valóban szabályt sértő egyéneket leállítják a többiek. A katonaságban is így megy. Valaki nem teszi a dolgát vagy visszaszól és az egész osztag szív. Egy ideig ezt lehet bírni, de egy idő után minden vétlennek elege lesz és igenis szembeszállnak a nagyszájúval (nem feltétlenül tettlegességre gondolok).

A testvéres számítógépes esetben mindketten hibásak. Az első hogy nem adta át a gépet a másik, hogy normál megoldás helyett üvöltözni kezdtek egymással. Ez nem helyes viselkedés, mindkettő megérdemli, hogy rászóltak, ez nem kollektív büntetés.

És én is voltam gyerek, én is szívtam más miatt és volt mikor pont én szóltam vissza a kis hülyének, hogy most már állítsa le magát, mert elegem van belőle. Pedig elég kis szürke egér voltam az osztályban. És meglepő módon ezután a többiek is egyetértettek velem, és ők is kinyitották a szájukat és szóltak, hogy most már elég lesz a hülyeségeiből.

2016. szept. 14. 20:55
 35/76 A kérdező kommentje:

# 28: Mit tudnak tenni? Pl. "megvárnak" az iskola után, aztán... megsimogatnak. Ja, nem!

# 30: Én sem, csak kitalálom, hogy a "menők" hogy szokták megfélemlíteni a többieket...

# 32: Na, örülök, hogy valaki gondolkodik is itt. :)

# 33: Ha kollektívan büntetsz, akkor azt hiszed, nem fogják tűrni a politikusok hazugságait? Ez hogy jött ki? Pl. Hitler generációját elég durván büntették a szüleik, akkor is, ha nem tettek semmit, aztán meglett a következménye, láttuk, hogy milyen emberek lettek belőlük.

# 34,35: Ezt kikérem magamnak, vagy érvelj, vagy húzz el innen, de ne személyeskedj! Amúgy attól még, hogy a többség rajong értük, az a kevés ember, aki nem, az megérdemli???

2016. szept. 14. 21:03
 36/76 A kérdező kommentje:

# 36: És ha több a nagyszájú, és kevesebb, aki szív miatta? Akkor nem biztos, hogy közbe mernek szólni, viszont így az a kevesebb nagyon megszívja.

"A testvéres számítógépes esetben mindketten hibásak. Az első hogy nem adta át a gépet a másik, hogy normál megoldás helyett üvöltözni kezdtek egymással. Ez nem helyes viselkedés, mindkettő megérdemli, hogy rászóltak, ez nem kollektív büntetés."

És ha megpróbálta normálisan megoldani, de nem sikerült? Akkor mit kellene tennie?

"És én is voltam gyerek, én is szívtam más miatt és volt mikor pont én szóltam vissza a kis hülyének, hogy most már állítsa le magát, mert elegem van belőle. Pedig elég kis szürke egér voltam az osztályban. És meglepő módon ezután a többiek is egyetértettek velem, és ők is kinyitották a szájukat és szóltak, hogy most már elég lesz a hülyeségeiből."

Jól tetted, örülök, hogy működött. De hidd el, van olyan osztály, ahol nem működne, mert nem csak 1-2 hülye van, hanem több.

2016. szept. 14. 21:05
 37/76 anonim ***** válasza:
12%

# 38

És szerinted közülük nem lesz olyan, aki megunja? Dehogynem...

2016. szept. 14. 21:07
 38/76 A kérdező kommentje:
# 39: Nem feltétlenül. Sokan csak röhögnek rajta, mert a büntetés se érdekli őket, az se, ha ők rossz jegyet kapnak, csak ők szórakozzanak az osztályban. És általában azokat zavarja jobban a büntetés, akik meg nem tettek semmit.
2016. szept. 14. 21:09
 39/76 anonim ***** válasza:
11%

38-as vagyok:

Mit kellett volna a testvérnek tennie? A "felettes szervhez fordulni" vagyis szólni a szülőknek. És ha most az jön, hogy ők meg nem segítettek, akkor sem megoldás az üvöltözés. Ebben az esetben én hagytam volna a gépet a fenébe, mert egy büntetést csak nem ér meg. Talán lett volna más elfoglaltságom is, lehet elővettem volna egy könyvet, vagy nézek TV-t, stb. Mindkét gyerek hibázott és kész. Ha az enyémek lennének igenis rászóltam volna a két kiabáló gyerekre és mindketten bukták volna a gépet.

Az osztályos példánál látom eldöntötted, hogy a te helyzeted menthetetlen, te vagy a mártír akit a többi kegyetlen kis szemét felesleges büntetésnek tesz ki és nem tehetsz semmit. Hát akkor így jártál. Az iskola véget ér, esetleg lehet osztályt váltani. Jó tudom nem lehet mert az életed olyan szar, hogy semmi megoldás sincs, mindenki menő rossz arc gyerek és csak te vagy ártatlan angyalka. Amúgy milyen szörnyű büntetést mérhet rád egy tanár? Esetleg csöndben kell maradni. Nem lehet telefonozni, netalán röppdoga. Hú dráma. Ha pedig intőt akar kollektív adni, na azért biztos beküldtem volna anyámat :)

2016. szept. 14. 21:25
 40/76 A kérdező kommentje:

# 43: Azzal egyetértek, hogy először forduljon a szülőhöz, de ha ő nem tesz semmit, ezért a gyerek a saját kezébe veszi a dolgokat, akkor nem tartom jogosnak a büntetést, mert a gyerek csak megpróbált megoldani valamit, amit a szülő kellett volna, de nem tette.

És nem, nem vagyok ártatlan angyal. De megfigyelhető, akármennyire is tagadjátok, hogy sok helyen megtörténik az, amit leírtam.

2016. szept. 14. 21:30
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!