Milyen ez a név?
Szerintem masodik nevnek lehet, hisz az emberek 99 % a soha az eletben nem hasznalja a masodik nevet, nem szolitjak ugy, nem irjak ugy, szerintem tok mindegy mi az.
A Bendeguz nekem tetszik, ismerek is egyet, 40 ev korul van, illik ra a neve.
De mondom, masodik nev, olyan mindegy ...
Richter Gedeon, Gőgős Gúnár Gedeon.
De a Máté sem jobb. Unalmas tucatnév, mint pl. Bence, Marcell.
Hát inkább a Gedeon, mint az idétlen Bendegúz.
De amúgy minek neki minden áron 2 név, ha ennyire nem juttok dűlőre?
Nekem hangzásra tetszik a Máté Gedeon, főleg, ha gyakori a vezetéknév. Nem tudom, mire ő felnő, mennyire lesz forgalomban a Gőgös Gúnár Gedeon, vagy a Gedeon bácsi dal, a Richter Gedeon meg pozitív példa.
A Bendegúz nekem nem tetszik, bár jóval gyakoribb, így az ő korosztályában nem lesz kirívó (nem úgy, mint egy Béla).
Egyébként ha megnézed a nevek gyakoriságát, már nem is kell itt közvéleményt kutatnod :) hiszen a gyakoribb nevek több embernek tetszenek.
És hátha segít a döntésben:
Gedeon: héber eredetű, jelentése: kétélű kard; kardforgató; sebzett kezű; romboló; pusztító
Bendegúz: Attila hun uralkodó atyjának a magyar krónikás hagyományok szerinti neve, jelentése ismeretlen
A Mátéhoz illő, és a Gedeonhoz hasonló hangzásúak és eredetűek szerintem még (hátha akad, ami mindekettőtöknek tetszik) gyakoriak és ritkák vegyesen: Benjámin, Dániel, Gábor, Jakab, Jonatán, Sámuel, Zebulon
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!