Miért van ilyen sok felelőtlen, hülye fiatal?
Egyszerűen minden napra van legalább 10 olyan kérdés,melyben tini fiú, vagy lány ecsetelgeti hogy nemi életet èlnek, de nem védekeznek (de természetesen ne ítélkezzen senki felettük) és terhes lehet-e a lány.Ilyen idős koromban (most 29 vagyok) basszus duplán vèdekeztünk a párommal óvszer + fogamzásgátló, így visszagondolva kicsit túlzásnak tűnik, de még mindig inkább a túlzás, minthogy ilyen helyzetbe kerültem volna....
Mit gondoltok erről?Miért ilyen ostobák a mai fiatalok?
Azert van ennyi fiatal mert a szulok nem vilagositjak fel jo igen itt van az internet stb de akkor sem olyan mert lehet azert nem fordulnak szulohoz ilyenben mert nem mernek
nekem nem.volt aki fel vilagositson de meg.is tudtam azt hogy hogyan kell vedekzni mert nem szeretnek gyereket sem abortuszt
es azert van meg ez a fiatalok koreben mert a kortarsaival szembe naluk "ez a meno" pedig nem hanem egy gyerekrol erzo lelekrol
a masik meg gyereket nevel gyerek ez nonszensz az biztos
es nem vagyok idos de ugy vagyok vele mindenek el jon az ideje 19/L
Kedves kérdező! Csak arra próbáltam rávilágítani, hogy nem a mai fiatalok hülyék, hanem életkori sajátosságból akadnak közöttük hülyék, de ez arányaiban nem több és nem is kevesebb, mint amikor te voltál tini. Hozzátenném, hogy az azért nem volt annyira a távoli múltban a 29 éveddel. Válaszombam szerettem volna kiemelni, hogy a te korosztályod, szüleink, nagyszüleink generációja egyaránt megérik a pénzüket. Nem mindenki, de van. Elég csak ide fellátogatni.
...és egy kicsit túlzásnak érzem, hogy 29 évesen úgy beszélsz a nálad mindösszesen 10 évvel fiatalabb generációról (ennyi év van egyébként köztem és testvérem között is), mintha te annyi mindent megéltél volna már és pár év alatt ó de sokat változott a világ. Na igen, pl lett gyakorikérdések, ami alapján te levonod a konzekvenciát, hogy milyen sok a hülye fiatal. Nem biztos, hogy egy ilyen szenny oldalról kéne tájékozódni, amit én magam is 99%-ban szórakozásra használok (pl a nem kívánom a bablevest - terhes vagyok? kérdéseken igen jókat tudok mulatni).
Persze, ha a kérdés arra irányult, hogy milyen okoskatörp voltál tinikorodban, mert duplán védekeztél, akkor küldöm a vállveregetést.
Egyik válaszoló szerint pedig abban nincs igazam, hogy a nevelésnek ehhez van köze. Nos, a tévedés jogát fenntartom, de továbbra is meggyőződésem, hogy a szülői odafigyelés igenis nagyban hozzájárul ahhoz, hogy a gyermek ne kallódjon el.
Elég csak a szomszédságomban körülnézni. 13 éves kislány szombat este megy bulizni piros magassarkúban, leopárd mintás cicanaciban, haspólóban. Hol van az anyja, apja, amikor egyáltalán ezeket a holmikat megveszi, nemhogy felhúzza? Ki ad ezekre pénzt? Ugyanez a kislány mit mond otthon, amikor hajnalig bulizik? Ha én ennyi idősen ott akartam aludni vhol, akkor édesanyám felhívta a barátnőm anyukáját és tőle kérdezte meg, hogy nem gond e, ha ott vagyok. Ha akartam volna, se tudtam volna ilyen szerelésben máshova menni, mint amit megbeszéltünk. És igen, az én édesanyám leültetett és elmondta, hogy mi mire jó és mit mikor kell használnom. Sosem tiltott meg semmit, de figyelmeztetett. És tudtam jól, hogy kihez forduljak, ha segítség kellett.
Az odafigyelés hiánya, a strucc politika, a nagyon határozott tiltás vagy épp az ellenkezője, az vezet ehhez.
Volt egy nagyon jó barátnőm gimiben. 16 évesen teherbe esett, megszülte a picit. A szülők látástól vakulásig dolgoztak a jól menő jogi cégüknél, sok esetben azt sem tudták, hogy az egy szem kislányuk otthon van e már. Hozzátenném a lány már betöltötte a 6. hónapot, mikor elmondta otthon mi történt, se az anyjának, se az apjának nem tűnt fel. Kérdem én, hol voltak ekkor a szülők? Miközben mi, a 16 éves "ostoba osztálytársai" már akkor kiszúrtuk, hogy vmi nem stimmel, amikor szeptemberben visszajött 4 hónapos terhesen.
Egyébként van egy közmondás, amit székelyektől hallottam: csak hülye szülőnek van hülye gyereke.
....amúgy nem ostobák.
Vagyis a nagy részük nem...csak eddig nem lehetett ennyire felfújni az egészet.
És amúgy tényleg ne ítélkezzen felettük senki, mert
-1. lehet védekeztek, csak mondjuk kiszakadt,
-2. lehet hogy nem minden fiatal ilyen (meglepődés helye)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!