Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » 24 éves anyuka vagyok! Jelenle...

24 éves anyuka vagyok! Jelenleg Németországban élek a férjemmel és 17 hónapos fiunkkal, tegnap kiderült, hogy ismét babát várok. Mit csinálnátok a helyemben?

Figyelt kérdés

Nem tervezett baba, helyi fogamzás gátló mellett estem teherbe! Ennek ellenére szóba sem jött az abortusz! De a helyzet az, hogy én nem tudom a nyelvet, tehát haza kell mennem orvoshoz, illetve szülni. Saját lakásunk még nincs. Októberben sikerül megvenni egy FÉLKÉSZ házat, amit ugye idő rendbe tenni, főleg hogy hitel nélkül akartuk apránként. Tehát a helyzet , legyek a szüleim nyakán a fiammal, terhesen, majd a 2 éves gyerekkel és az újszülöttel míg nem lesz kész a házunk. Mindeközben szakadjunk el a férjemtől mert ugye neki dolgozni kell idekint. :(

Amit tőletek várnék, az pár jó tanács, kis pozitívum!

Bocsánat ha hosszú lett és előre is köszönöm!

2016. aug. 26. 11:41
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:

Mi Belgiumban élünk, 12 hetes terhes vagyok. Egyelőre Mo-ra járok magán terhesgondozásra, mert a fapados jeggyel is olcsóbb, mint itt:)

Szülni valószínűleg kint fogok. Ha fizeted a magyar tb-t, akkor elég jó visszatérítést kapsz a tb-től a szülésre. Nézz utána.

Minden komolyabb vizsgálatot (pl Down szűrés) Moon csinaltatok.

Angolul beszélek, de a helyi nyelvet nem. Találtam magyar orvost itt is, akivel már felvettem a kapcsolatot. Magyar dokik mindenütt vannak Európában, lassan többen is, mint otthon :)

2016. aug. 26. 15:57
 22/27 anonim ***** válasza:
100%
Mi az, hogy "tipikus magyar emberek", tán Te nem az vagy? Hisz még a nyelvet sem beszéled, mondjuk ahogy elnézem a kommentjeidet, ez a legkisebb bajod. Háztartás, gyerek, bármi mellett, aki pár hónap alatt nyelvi környezetben nem bírja elsajátítani az adott ország nyelvét, az inkább tényleg jöjjön haza. Nem csodálom, hogy tele van a tökük a NY.-Európaiaknak a bevándorlókkal, alkalmi munkásokkal. Kimegy apu hegeszteni, meg kéne a kindergeld is, de anyu arra sem képes, hogy kikérjen egy kiló kenyeret 1 év kint élés után. Életképtelen emberek halmaza, sajnos az ilyenek miatt él a kifejezés, hogy "suttyó magyar". A nyelvtanulás nem rakétatervezés, pláne az adott országban élve nem az, de nyilván a pelenkacsere miatt nem maradt rá agyi kapacitás. Éltem magam is külföldön, lehúztam Angliában 12 évet, de eleve beszéltem a nyelvet már költözés előtt, no de ha ez nem lett volna adott, vettem volna a fáradságot, hogy ugyanmár megértessem magam a helyiekkel(pláne, ha gyereket is kint nevelsz, tényleg, gyerekorvoshoz hogy viszed? ha hirtelen belázasodik, szalad a férjed haza, mert azt sem bírod a dokinak elmondani mi a gyerek baja?). Szóval házat vesztek, majd felújítjátok, ego tartósan ott szándékoztok élni. Tiszteld meg annyival a németeket, hogy megtanulod a nyelvüket, ha már egyszer odatelepülsz.
2016. aug. 26. 16:03
 23/27 anonim ***** válasza:
100%

A bunko magyaroktol, vagyis tolunk, honfitarsaidtol mit szerettel volna hallani?

Igen, gyere haza, a mamaval nevelgessetek a gyerekeket, apuka jo helyen van. Sok sikert, jo dontest!

2016. aug. 26. 22:47
 24/27 anonim ***** válasza:
Nem jönék haza ,semmikép,és én feltalálnám magam ,ha kell letöltenék egy német nyelvprogramot és alvás időben tanulnék feltalálnám magam a helyedben .
2016. aug. 27. 07:42
 25/27 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező, gondold át mégegyszer amit a többiek irnak, hogy nem mennének haza. Hidd el, ezt nem rossz szabdekbol irtak.

En is kint vagyok Nemetorszagban es itt szultem. Nem minden doki bunko.

A masik, az anyagi reszrol is mar megfontoltad a lehetoseged?

Mivel a ferjed utan biztositva vagy, az ossz kotelezo vizsgalat es a szules teljessn ingyenes. A down szures valaszthato, kb 300 euro, de lehet orvosfuggo.

Ha kint maradsz es nem dolgoztal, alanyi jogon jar egy evig 300 euro plusz a csaladi potlek, ami 190 euro havonta.

Az orvosnal nincs tul sok beszelni valo, de a fo szavakat szotarazd ki, es azt is amit kerdezni akarsz. Az en dokimnal volt egy kinai no, o papirra irta le a kerdeseit, oda adta a dokinak es az rairta a valaszokat.

VAGY minden varosban mar van Facebookos magyarok csoportja, tagosodj es kerj segitseget orvoskiseresben, hidd el fognak segiteni. Minden megoldhato, csak akarni kell.

2016. aug. 27. 09:29
 26/27 anonim ***** válasza:

Iden marcusban koltoztem ki a ferjemhez Nemetorszagba 26 hetes ikerterhesen a ket kisfiunkkal. A ferjem mar masfel eve itt dolgozott akkor. En sem beszeltem nemetul de angolul folyekonyan es olyan orvost kerestem aki beszelt angolul , kozbe meg igyekeztem tanulgatni itthon nemetul. A korhazban is mindenki beszelt angolul , a noverkek kozul nem mindenki de akkor mar eleg sok mindent megertettem nemetul. Most fel ev utan mar mindent ertek szinten es egy keveset beszelek is nemetul, ha van szabad idom (4 gyerek mellett) akkor tanulgatok nemetul.

Szerintem ne menj haza , 9 honap alatt meg megtudsz tanulni nemetul annyira,hogy megertsd az alap dolgokat.

2016. szept. 1. 01:26
 27/27 anonim ***** válasza:

Utolso valaszolo vagyok.

Most olvastam vegig az egeszet! En ugye ikres kismama voltam. 33 hetes terhesen korhazba kerultem mert kinyilt a mehszaj, 1 hetig bent voltam , elotte-utana is tobbet kellett orvoshoz jarnam mint egy atlagos kismamanak es utana ugye szules, 1 hetig voltunk bent mert a kisfiam besargult es kekfeny ala tettek. Utana 6 hetesen a babaim magas lazzal korhazba kerultek, 3 hettel ezelott pedig engem mutottek mert 6 kg volt osszesen a babaim sulya es koldok servem meg simahasizom szetvalasom lett , muteni kellett mert eleg sulyos volt sajnos. Vagyis 4-szer voltam-voltunk 1-1 hetet korhazba (2 kulonbozobe) de SOHA nem ereztettek velem,hogy hulye kis magyar bejott a mi orszagunkba es nem beszeli jol a nyelvunket. Az orvosok es a noverek mindenhol nagyon kedvesek es segitokeszek voltak .Raadasul mi teljesen elegedettek voltunk az itteni korhazi illetve egezsegugyi ellatassal. Mindket korhazba talalkoztam magyar orvossal es noverkekkel es Ok is nagyon kedvesek voltak, kulonosen oda figyeltek ram-rank. Jo, nekem biztos szerencsem volt az angol tudasommal de szerintem kulfoldre , csaladdal eleg nagy felelosseg kimenni nyelvtudas nelkul. Hiszen a kisfiaddal is jarni kell gondolom orvoshoz , raadasul ha 17 honapos akkor pont a kis aktiv korszakat eli amikor barmi kis baleset tortenhet vele es igenybe kellene venned a kinti egezsegugyi ellatast.

24 evesen meg fiatal vagy, konnyen megtanulhatsz egy nyelvet es ez kesobb is nagyon jo lesz majd ha pl. munkat keresel. Merre laktok amugy?

2016. szept. 1. 01:43
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!