Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Ilyenkor ti mit csinálnátok?...

Ilyenkor ti mit csinálnátok? Bárányhimlős kérdés?

Figyelt kérdés

A fiam végre elkapta a bárányhimlőt, jól viseli, és alap, hogy nem visszük oviba. De a tesóján semmi jele, hogy elkapta. Tudom itt két hét is eltelhet mire kijön a himlő. Ti ilyenkor meddig tartanátok itthon a kicsit?

A nagyot csütörtökön küldték haza 37,7, tegnap jöttek ki a pöttyök.

2016. márc. 6. 08:32
 1/9 anonim ***** válasza:
Nem vinném míg a nagy otthon van.
2016. márc. 6. 08:38
 2/9 anonim ***** válasza:
Miért ne vinnéd oviba a kicsit? Míg ő ott van, a beteggel többet bírnál foglalkozni. Lehet, hogy csak én vagyok ilyen, de szerintem az a jó, ha a gyerek ovis korában elkapja a bárányhimlőt és túlesik rajta, jobb, mint iskolás korban, amikor kimarad az órákról. Semmi baja nem lesz. Míg később egész életében attól retteghet, hogy mikor kapja el, mert a felnőtt szervezet sokkal rosszabbul bírja. Nálunk is elkapta a kicsi, kb 10 nappal a nagy után jöttek ki rajta a pöttyök, nagyon örültem neki, hogy letudtuk ezt a betegséget.
2016. márc. 6. 08:53
 3/9 anonim ***** válasza:

Nagy esellyel a kicsi is elkapta (szerintem), de mivel eleg hosszu a lappangasi ideje es a lapoangasi ido utolso napjaiban is fertoz, igy a legtobb gyerek mar azelott atadja az oviban, mielott tunete lenne. Szoval nagy esellyel tobb gyerek is lesz az oviban most baranyhimlos, aki eddig meg nem volt.

Nem tudom, hogy mi ilyenkor a rutin, de biztos, hogy nem ez az elso ilyen szituacio az ovodaban. En a helyedben holnap reggel felhivnam az ovit, amikor mar van bent valaki es kikernem az ovono velemenyet.

2016. márc. 6. 09:06
 4/9 A kérdező kommentje:
Azért mégiscsak egy fertőző betegség. Ha jól számolok már csak a lányom és egy másik gyerek nem volt himlős a csoportban. Na de. Viszont azt se szeretném, ha itthon van két hétig potyán, és utána lesz csak betegen.
2016. márc. 6. 09:07
 5/9 anonim ***** válasza:
57%
A bárányhimlő lappangási ideje 14-21 nap, és a lappangási időben is már fertőz, egészen addig, amíg a kiütések le nem száradnak. Tehát a kicsit kb. egy hónapig kellene otthon tartanod, mert a fiadnál még egy hét mire nem fertőz, plusz 3 hét a lappangási idő. Én ennyi ideig biztos nem tartanám otthon, ha járvány van a városotokban, akkor valószínűleg úgyis van lappangó bárányhimlős gyerek az oviban.
2016. márc. 6. 09:17
 6/9 anonim ***** válasza:
A bárányhimlőt nagyon könnyű elkapni, a pöttyök előtt fertőz, a kicsi nagy valószínűséggel már a lappangási időben van, ha úgyis otthon vagy a naggyal, szerintem ne vidd a kicsit, mert most fog csak igazán fertőzni. Nálunk volt egy olyan szitu, hogy vendégségben voltak itt gyerekek, akiken utána kijött a bárányhimlő, úgy tekintettük, mintha már lappangana és a lappangási idő alatt nem vittük más gyerekek közé, oké, hogy kivédhetetlen, meg ha nem tudja a szülő, hogy fertőzhet, akkor ez van, de azért így tudatosan vinni a valószínűleg fertőző gyereket közösségbe, az szerintem nem szép dolog.
2016. márc. 6. 09:39
 7/9 anonim ***** válasza:

Nálunk is pont bárányhimlősek. Én nem vittem.

egyszer azért, mert borítékolható, hogy el fogja kapni a kicsi is, és ne fertőzze le a többit, bár nálatok gondolom az oviban másik is az, tehát ebből a szempontból szinte mindegy.

A fő szempont, hogy nem vittem, hogy ne kapjon a kicsi bárányhimlőre mást is, mondjuk egy influenzát, vagy egy rotát, mert az úgy már nem játék. A kicsiken általában erősebben jön ki.

Már a kicsi is lassan mehet oviba, nem volt gond. Nálunk a nagyobb a suliból hozta, én azért is tartottam itthon, mert az ovit mi fertőztük volna le.

Én nem vittem, erősítettem, hogy amikor rajta kijön ne legyen gond.

2016. márc. 6. 10:36
 8/9 anonim ***** válasza:
Ja, és a 13. napon lett a kicsi pöttyös.
2016. márc. 6. 10:36
 9/9 anonim ***** válasza:

"már csak a lányom és egy másik gyerek nem volt himlős a csoportban"

Meg is válaszoltad a kérdést, hiszen 1 gyereket "veszélyeztetnél" csak.

Amúgy a kisebbik fiam 2 járványt átvészelt és a 3. elején lett himlős elsőként az oviból, tehát fogalmunk sincs, hogy honnan kapta el. Előtte volt olyan, hogy délután együtt játszottak egy gyerekkel, akin másnapra kijöttek a pöttyök, az én fiamat meg 1 hónapig minden nap vizsgáltuk, de semmi nem lett rajta. Már azt hittem, hogy immunis, de tavaly tavasszal végre túl lettünk rajta :)

2016. márc. 6. 15:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!