24 éves anyuka vagyok! Jelenleg Németországban élek a férjemmel és 17 hónapos fiunkkal, tegnap kiderült, hogy ismét babát várok. Mit csinálnátok a helyemben?
Nem tervezett baba, helyi fogamzás gátló mellett estem teherbe! Ennek ellenére szóba sem jött az abortusz! De a helyzet az, hogy én nem tudom a nyelvet, tehát haza kell mennem orvoshoz, illetve szülni. Saját lakásunk még nincs. Októberben sikerül megvenni egy FÉLKÉSZ házat, amit ugye idő rendbe tenni, főleg hogy hitel nélkül akartuk apránként. Tehát a helyzet , legyek a szüleim nyakán a fiammal, terhesen, majd a 2 éves gyerekkel és az újszülöttel míg nem lesz kész a házunk. Mindeközben szakadjunk el a férjemtől mert ugye neki dolgozni kell idekint. :(
Amit tőletek várnék, az pár jó tanács, kis pozitívum!
Bocsánat ha hosszú lett és előre is köszönöm!
kérdező, azért van stílusod, mi az, hogy nem tud tisztelettudóan írni a 2. válaszoló? feltettél egy kérdést, basszus, tejesen normálisan válaszolt! ha nem tetszik, hogy nem abajgatnak, akkor ne kérdezz!
attól meg nem lesz maradandó károsodása egy magzatnak sem mert az orvos tesz rá... nyilván ott más a gond, csak jobban hangzik az orvost hibáztatni, de alapvetően ők a gondok kiszűréséért felelősek, a megléte nem őket terhelik!
én amúgy egyetértek a többiekkel, ebben a helyzetben a legrosszabb döntés hazajönni, de ha így döntötök akkor reméljük jól kijöttök majd a szüleiddel! mi mást lehet erre írni?
Haza nem jönnék. A férjed csinálta azt a gyereket, nem a szüleidnek szülsz. Kezd el tanulni a nyelvet, ha már ott élsz!
Mi ez ha nem bunkó stílus? De te sem érdekelsz.
Azért lett maradandó károsodás mert nem csinálta meg a down kór szűrést.
Kár volt fel tennem ide a kérdést mert tipikus magyar emberek válaszolnak. Tisztelet a kivételnek. Na sziasztok
Fuuuu. Biztos a terhességi hormonok...de most úgy be tudnék olvasni neked kedves kérdező.
De nagyjából annyit tennék hozzá, h ha ennyire jól tudod, h mit kell tenned, akkor minek kerdezoskodsz itt, azért, h belekoss minden válaszba? Ha még nem tetszik a magyar mentalitás, minek jonnel haza? Szidd csak kintről a magyarokat, és makogj a dokinak.
Tipikus magyarok, te meg a németektől menekülsz...:) Ha nem találnám sehol a helyem, elgondolkodnék, hogy talán nem a környezettel van a gond...
Korai volt neked az első is, de a második végképp.
Éretlen hisztis anyuka.
aha, tehát ha nem csinálja meg valaki a down-kór szűrést akkor maradandó károsodást szenved a magzat?!?
(mondjuk az választható vizsgálat, a kismama kérheti, nem az orvos)
szerintem keress egy 3. országot, mert se a németek se a magyarok nem elég jók neked :( lehetőleg egy olyan országot ahol kimennek lakásra a terhesgondozásra, mert ugye azt se tudod elintézni egyedül...
de mi vagyunk a bunkók, rendben :)
és mikor tervezted a nyelvet megtanulni? sohanapján?
de sajnállak
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!