Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Ti erre hogyan reagálnátok?

Ti erre hogyan reagálnátok?

Figyelt kérdés

Az apámmal elég furcsa a kapcsolatunk, hiszen kicsi korom óta külföldön dolgozik, ebből adódóan a problémák.

Bár, ez sem igaz, mert öcsémmel relatív jobb viszonyban van, mint velem.

Nos, 2 hete voltunk az ismeroseinknél, akiknek 2 gyerekük van.

Azok tökéletesek az ő szemében, hiszen nem hisztiznek (hát persze). Ott előttem is sírtak, azok aranyosak meg cukik a szemében. Míg a saját unokája... Láttam azt is mikor vendégségben voltunk, hogy a másik gyerekre aranyosan mosolygott, majd szinte az enyémre undorral nézett.

Közben a vendégek elott megjátsza magát.

Szóval, ti mit reagálnátok erre a szituációra:

Ma kb. Nem tobb, de zsinórban 1,5-2 percet sírt, mert a cipőt nem akarta felvenni.

Erre rám lett ordítva, hogy menjünk már haza, mert ő nem bírja a gyerek hisztijét, elege van stb. Tiszta őrültre valtozott, nem ideges lett, hanem képes lett volna megcsapni.

Múltkor is mikor volt egy kb, úgyszint 1 perces hisztije, amit kezeltem (legalábbis próbáltam), akkor is ráordított, hogy mindjárt ráutok a seggedre ezt is ilyen elmebeteg módjára.

Nos, évente kb 3x van itthon a nagyapja a gyerekemnek. Ezért nyilvan átjárunk, főleg, hogy 3 percre laknak innen.

De nagyon hamar idegbeteg lesz és olyan dolgot mond 1 perc alatt, hogy teljesen méhsert.

Főleg, hogy más gyereke tökéletes, csak az enyém " ilyen".

Szerintetek gyerekes az a megoldásom, hogy addig nem megyek, mîg bocsánatot nem kér?

Tulajdonképp, még kb 1 hetet marad, majd karácsonykor jön.

2016. aug. 22. 20:14
 1/7 anonim ***** válasza:
74%

Anyulád ezt hogyan kezeli, nem látja?

Egyébként ezek után én nem mennék, megvárnám, amíg hív. Akkor pedig megkérném, hogy uralkodjon magán, mert erre nem vahyok kíváncsi.

2016. aug. 22. 20:20
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
én nem mennék többet az tuti.
2016. aug. 22. 20:31
 3/7 anonim ***** válasza:
59%

Valószínű öregszik és nincs már türelme a gyerekekhez.

Az hogya másé a jobb, szebb, az önbizalomhiányból ered csak most épp az unoka a tárgya.de tuti a munkájában is így érzi, vagy az élet más területein.magyarán kisebbségi komplexus.

Én biztos hogy kiemelném a gyermekem!hogy igenis ügyes, okos, kotosztályának megfelelően viselkedik, meg stb, egy szava sem lehet rá!

Az, hogy a sírást nem bírja, környezetemben más idősebbek is így vannak vele, egyből reguláznák a gyermekem csak miattam nyelnek mert ugornék..

2016. aug. 22. 21:25
 4/7 A kérdező kommentje:

Nagyon igazatok van!

Utolsó! Nagyon ra tapintottál a lényegre! Mi is ezt beszéltük otthon, hogy külföldön valószínűleg elnyomásban van, de ahogy itthon van... Diktátor... Nem mindig, de elég sokszor bekattan,es nem lehet tudni, mikor és miert...

2016. aug. 22. 22:27
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

Nos,már az elsőnél helyre kellett volna tenni a papát!

Én megmondtam volna neki a magamét! Egyébként azt várhatod,hogy bocsánatot kérjen,nagyjából szerintem gőze sincs,hogy miért kellene bocsántot kérni!

2016. aug. 23. 06:28
 6/7 anonim ***** válasza:
100%

Sajnos vagy szerencsére, én amolyan anyatigris típus vagyok. Az se jár jól, aki ferdén néz a gyerekre.

Saját tapasztalatból azt kell írnom sajnos, hogy mivel veled sem jó a kapcsolata apádnak, ezt vetíti ki a te gyerekedre is. Nálunk is ez van, anyám folyton utálkozik a gyerekeimre, bezzeg a tesóm gyerekei akkor édesek, ha épp rátojnak az új szőnyegre.

Annyit tettem hasonló helyzetben, hogy egyenesen megmondtam neki a véleményem. A gyerekek nem tehetnek semmiről, és nem tettek semmit, amiért utálhatná őket. Ha ő mégis így érez, akkor saját magában keresse a hibát.

Én 30 évig küzdöttem, hogy anyám szeressen, persze hiába. DE azt nem fogom hagyni, hogy a gyerekeimmel is így bánjon, úgyhogy részemről a kapcsolattartás itt be is lett fejezve.

Neked is ezt tudom tanácsolni.

Átmész anyádhoz, ő is meglátogat titeket, és mikor a nagypapa otthon van, akkor tüntetőleg nem mentek a közelébe sem.

És ne érdekeljen, hogy ha megsértődik, vagy nem látja be, hogy ő hol hibázott. Jelen esetben a gyereked érdekeit kell szem előtt tartanod, és neki nem érdeke, hogy kitedd annak, hogy valaki ok nélkül így viselkedjen vele.

2016. aug. 23. 06:48
 7/7 anonim ***** válasza:
Lehet, hogy a te gyereked másmilyen, máshogy néz ki esetleg, hasonlít valakire, vagy épp nem.
2016. szept. 13. 22:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!