Ti erre hogyan reagálnátok?
Az apámmal elég furcsa a kapcsolatunk, hiszen kicsi korom óta külföldön dolgozik, ebből adódóan a problémák.
Bár, ez sem igaz, mert öcsémmel relatív jobb viszonyban van, mint velem.
Nos, 2 hete voltunk az ismeroseinknél, akiknek 2 gyerekük van.
Azok tökéletesek az ő szemében, hiszen nem hisztiznek (hát persze). Ott előttem is sírtak, azok aranyosak meg cukik a szemében. Míg a saját unokája... Láttam azt is mikor vendégségben voltunk, hogy a másik gyerekre aranyosan mosolygott, majd szinte az enyémre undorral nézett.
Közben a vendégek elott megjátsza magát.
Szóval, ti mit reagálnátok erre a szituációra:
Ma kb. Nem tobb, de zsinórban 1,5-2 percet sírt, mert a cipőt nem akarta felvenni.
Erre rám lett ordítva, hogy menjünk már haza, mert ő nem bírja a gyerek hisztijét, elege van stb. Tiszta őrültre valtozott, nem ideges lett, hanem képes lett volna megcsapni.
Múltkor is mikor volt egy kb, úgyszint 1 perces hisztije, amit kezeltem (legalábbis próbáltam), akkor is ráordított, hogy mindjárt ráutok a seggedre ezt is ilyen elmebeteg módjára.
Nos, évente kb 3x van itthon a nagyapja a gyerekemnek. Ezért nyilvan átjárunk, főleg, hogy 3 percre laknak innen.
De nagyon hamar idegbeteg lesz és olyan dolgot mond 1 perc alatt, hogy teljesen méhsert.
Főleg, hogy más gyereke tökéletes, csak az enyém " ilyen".
Szerintetek gyerekes az a megoldásom, hogy addig nem megyek, mîg bocsánatot nem kér?
Tulajdonképp, még kb 1 hetet marad, majd karácsonykor jön.
Anyulád ezt hogyan kezeli, nem látja?
Egyébként ezek után én nem mennék, megvárnám, amíg hív. Akkor pedig megkérném, hogy uralkodjon magán, mert erre nem vahyok kíváncsi.
Valószínű öregszik és nincs már türelme a gyerekekhez.
Az hogya másé a jobb, szebb, az önbizalomhiányból ered csak most épp az unoka a tárgya.de tuti a munkájában is így érzi, vagy az élet más területein.magyarán kisebbségi komplexus.
Én biztos hogy kiemelném a gyermekem!hogy igenis ügyes, okos, kotosztályának megfelelően viselkedik, meg stb, egy szava sem lehet rá!
Az, hogy a sírást nem bírja, környezetemben más idősebbek is így vannak vele, egyből reguláznák a gyermekem csak miattam nyelnek mert ugornék..
Nagyon igazatok van!
Utolsó! Nagyon ra tapintottál a lényegre! Mi is ezt beszéltük otthon, hogy külföldön valószínűleg elnyomásban van, de ahogy itthon van... Diktátor... Nem mindig, de elég sokszor bekattan,es nem lehet tudni, mikor és miert...
Nos,már az elsőnél helyre kellett volna tenni a papát!
Én megmondtam volna neki a magamét! Egyébként azt várhatod,hogy bocsánatot kérjen,nagyjából szerintem gőze sincs,hogy miért kellene bocsántot kérni!
Sajnos vagy szerencsére, én amolyan anyatigris típus vagyok. Az se jár jól, aki ferdén néz a gyerekre.
Saját tapasztalatból azt kell írnom sajnos, hogy mivel veled sem jó a kapcsolata apádnak, ezt vetíti ki a te gyerekedre is. Nálunk is ez van, anyám folyton utálkozik a gyerekeimre, bezzeg a tesóm gyerekei akkor édesek, ha épp rátojnak az új szőnyegre.
Annyit tettem hasonló helyzetben, hogy egyenesen megmondtam neki a véleményem. A gyerekek nem tehetnek semmiről, és nem tettek semmit, amiért utálhatná őket. Ha ő mégis így érez, akkor saját magában keresse a hibát.
Én 30 évig küzdöttem, hogy anyám szeressen, persze hiába. DE azt nem fogom hagyni, hogy a gyerekeimmel is így bánjon, úgyhogy részemről a kapcsolattartás itt be is lett fejezve.
Neked is ezt tudom tanácsolni.
Átmész anyádhoz, ő is meglátogat titeket, és mikor a nagypapa otthon van, akkor tüntetőleg nem mentek a közelébe sem.
És ne érdekeljen, hogy ha megsértődik, vagy nem látja be, hogy ő hol hibázott. Jelen esetben a gyereked érdekeit kell szem előtt tartanod, és neki nem érdeke, hogy kitedd annak, hogy valaki ok nélkül így viselkedjen vele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!