Hogy tetszik nektek a Nemere fiúnév?
Szia!
Botond lett a kisfiunk.
Nemerén kívül milyen nevek vannak még a tarsolyotokban?
Nekem személy szerint nem tetszik, egyrészt mert Nemere vezetéknevű írónk ugrik be róla, és fura hogy keresztnévként hallom viszont (persze ettől még lehet keresztnévként használni hiszen az is), másrészt mert nem lehet becézni és nálam ez a döntő. (maximum Nemi, de ez elég bután hangzik)
Tudom ez nagyon szubjektív, de én alapból nem szeretem a túlságosan magyar neveket mert kicsit erőltetettnek tűnnek számomra, de ez már tényleg csak a saját véleményem, ettől még lehet valakinek régi magyar neve :)
Szerintem a Nemerét lehet pl. Nemes-nek is becézni, és az szerintem brutál jól hangzik.
Na jó, meg kell hagyni, én magyar keresztnév fan vagyok. Mint az egyik előző hozzászólónál, nálunk is Botond lett volna a második, ha fiúnak született volna. De aztán Kincső lett. :-) Hú, próbált is lebeszélni róla a környezetünk, "kinn cső, benn cső" meg "kancsó" hallgattuk sorban az ellenérveket.
Aztán végül olyan, de olyan igazi, tűzrőlpattant Kincsőnk született, hogy most már mindenki belátja, nem is választhattunk volna találóbb nevet neki. Igazi KINCS.
Add csak nyugodtan a Nemerét, ha teszik, inkább Nemere legyen a fiad, mint Krisztofer vagy Dominik. :-)
Szerintem.
Nekem nem fontos, hogy lehessen becézni bárhogy is. A lányomat sem becézzük, engem sem becéz senki.
Nem igazán van más a tarsolyban... Nem jut eszünkbe semmi szép név, vagy ha van is, a férjem vagy én lehurrogjuk. Ez az első név, ami mindkettőnknek tetszik.
Köszönöm mindenkinek :)
Írjatok még :)
Nagyon nem tetszik....
De ez mindenki maga tudja.
Felnöttként biztosan nem fogja megköszönni a nevét nektek.
"Felnöttként biztosan nem fogja megköszönni a nevét nektek."
Jézusmária! Kérdező, erre ne hallgass! Ez egy irgalmatlan nagy butaság!
Istenem, ügyfélszolgálatosként én annyi, de annyi fura nevű emberrel talákoztam már életemben, és azt vettem észre, hogy inkább büszkék a saját nevükre!
Egy embernek annyira természetes a saját neve, hogy nagy ritkaság, amikor valaki elégedetlen, vagy hogy "szégyellné" a nevet, amire keresztelték.
Eggyé válik a név és ő.
A Nemerében semmi fura és szégyellnivaló nincs!
Ez teljesen változó.
Sok ember szereti ha különleges a neve, sok meg nem szereti, típusfüggő, és persze névfüggő.
A Nemere tipikusan olyan név amit vagy utálni fog vagy imádni :))
Kedves kérdező, ha nektek tetszik, hát rajta adjátok a kicsinek, ha viszont kicsit is ellenérzésetek van válasszatok másikat, ti döntésetek, akármit is írogatunk ide.
Én leírom őszintén hogy nekem nem tetszik de ettől még nem röhögnék senkit akit így hívnak.
Valaki írta hogy leeht becézni Nemes-nek. Ezen már lehet mosolyognék, de nem rosszindulatból, hanem mert emberből vgyok és az ember mosolyog a szokatlanon, de ha nekem tetszene egy név akkor is azt adnám a gyereknek, ha pár fórumozó ilyen véleményt ír :)
Sok szerencsét a döntéshez :)
Te jóóó Isten......
Borzalmas!!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!