Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Normális, hogy az alábbi...

Normális, hogy az alábbi indok miatt nem szeretnék gyereket vállalni?

Figyelt kérdés

Nem provokáció, és a "gyenge kifogás" és "nevelés kérdése" hozzászólásokat kerüljük el.

Rólam tudni kell, hogy mogyoróallergiás (mogyoró, dió, pisztácia, mandula, stb..) vagyok, és anafilaxiás sokkom is volt már, és nem csak akkor vagyok rosszul, mikor megeszem, hanem mikor megszagolom, szóval már akkor fulladok.

És ugye nem tudnám elkerülni, hogy a gyerek egyen nutellát, vagy egy kinder buenót, vagy marcipánt, illetve ehhez hasonló termékeket, én meg nem szeretném az életemet veszélybe sodorni miatta.

Szóval úgy döntöttem, hogy nekem nem kell gyerek, a családom ellenzi, hogy úgyis felfogja, megérti, mondjuk kötve hiszem, hogy oviban/suliban nem eszik, vagy 18 éves koráig kibírja mogyoró nélkül.

Mindenki ellenem van, saját családom, de még anyósék is, a férjem támogat, megvagyunk gyerek nélkül.

Ti ezesetben mit csinálnátok, ha mindig ezzel nyaggatnának titeket?

2016. aug. 10. 19:21
1 2 3 4 5
 31/41 A kérdező kommentje:
Csak ne felejtsétek el, hogy van nagyszülői láthatás is..
2016. aug. 10. 22:37
 32/41 anonim ***** válasza:
100%
Mármint jogilag? Aztán ki járja azt ki? Megmondod a nagyszülőknek, hogy jöhetnek hozzátok mogyoró nélkül gyereklátogatóba, aztán annyi. Akinek ez megfelel, jön, akinek nem felel meg, otthon marad. Lehet ezt kevésbé is komplikálni, mint ahogy te csinálod.
2016. aug. 10. 22:42
 33/41 anonim ***** válasza:
89%
Te nem csak a mogyoróra vagy allergiás, hanem a gondolatra is, hogy gyereked legyen. Ha 2 mèterre tőled kinyitnak egy csokit, akkor is befulladsz? Nem igazán èrtem ezt a paranoiát. Gondolj bele, hogy mi lesz veletek 40-50 èv múlva, se gyerek, se testver, a kutya nem fogja rátok nyitni az ajtót. Nem, hogy rád, de a fèrjedre SEM. Nem te lennèl az első m.allergiás kismama, anyuka, nem kell ennek ekkora feneket keríteni, amikor Crohb beteg, cukros, kez-lab nelkuli, vak ès mèg sorolhatnám milyen problèmákkal küzdő nők vállalnak gyereket.
2016. aug. 10. 22:56
 34/41 anonim ***** válasza:
100%
De mivel te vagy a szülő te vennéd neki az ételt nem? Egyszerűen nem veszel olyat és kész. Sok gyereknek azt sem engedi a szülő hogy csokit vagy cukrosat egyen mégis felnőnek
2016. aug. 10. 22:58
 35/41 anonim ***** válasza:
100%

Nem találom, de miért lenne veszélyben az életed ha a gyerek nutellát eszik..?nem ertem.

Amugy legalább annyit tudsz már hogy tanácsos betartani a hozzátáplálási szabályokat.

Dioféleségeket 2 éves korig, mogyorot 3 eves korig kell(ene)kerulni.

Amugy én nem indokolnám hogy miert nem akarok gyereker.mert csak es pont es akkor nincs mibe belekötni..

2016. aug. 11. 00:00
 36/41 A kérdező kommentje:
#33. Remélem elolvastad azt a hozzászólásomat is, hogy emiatt kellett mentőt hívni.
2016. aug. 11. 00:01
 37/41 anonim ***** válasza:
100%

A kérdező egyszerűen nem akar gyereket, mert túl nagy nyűgnek érzi többek között a mogyoróallergia miatt (is). Ez van, ez az ő döntése, mindenkinek el kell fogadnia, a nagyszülőknek is. Inkább ott követte el a kérdező a hibát hogy a mogyoróallergiára fogja az egészet, holott ez nyilván csak egy (jó) kifogás. Ha igazán vágyna gyerekre akkor szülne és vállalná a vele járó kellemetlenségeket is.

A gyereknek egyébként nem gond ha 15 éves koráig nem ehet nutellát meg mogyorót meg hasonlókat, szóval ha a kérdező akarna gyereket, meg tudná oldani, de nem akar, szóval ennyi.

2016. aug. 11. 07:54
 38/41 anonim ***** válasza:
96%
A kérdező nem akar gyereket,de ennek semmi köze a mogyoróhoz,azt azért lássuk be!
2016. aug. 11. 08:31
 39/41 anonim ***** válasza:
94%
kényszerleszállás,hát persze.Ezt a hülye szöveget.
2016. aug. 11. 09:07
 40/41 anonim ***** válasza:
80%
Kizártnak tartom, hogy a bíróság megítélne úgy nagyszülői láthatást, hogy az a te életedet veszélyeztesse. Szerintem maximum azt ítélnék meg, hogy nálatok vagy családsegítőben felügyelet mellett láthassák a gyereket, ott pedig mindenki tud figyelni arra, hogy még véletlenül se legyen gond.
2016. aug. 11. 15:26
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!