Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Normális, hogy az alábbi...

Normális, hogy az alábbi indok miatt nem szeretnék gyereket vállalni?

Figyelt kérdés

Nem provokáció, és a "gyenge kifogás" és "nevelés kérdése" hozzászólásokat kerüljük el.

Rólam tudni kell, hogy mogyoróallergiás (mogyoró, dió, pisztácia, mandula, stb..) vagyok, és anafilaxiás sokkom is volt már, és nem csak akkor vagyok rosszul, mikor megeszem, hanem mikor megszagolom, szóval már akkor fulladok.

És ugye nem tudnám elkerülni, hogy a gyerek egyen nutellát, vagy egy kinder buenót, vagy marcipánt, illetve ehhez hasonló termékeket, én meg nem szeretném az életemet veszélybe sodorni miatta.

Szóval úgy döntöttem, hogy nekem nem kell gyerek, a családom ellenzi, hogy úgyis felfogja, megérti, mondjuk kötve hiszem, hogy oviban/suliban nem eszik, vagy 18 éves koráig kibírja mogyoró nélkül.

Mindenki ellenem van, saját családom, de még anyósék is, a férjem támogat, megvagyunk gyerek nélkül.

Ti ezesetben mit csinálnátok, ha mindig ezzel nyaggatnának titeket?

2016. aug. 10. 19:21
1 2 3 4 5
 11/41 A kérdező kommentje:

#9. A repülős velem is megtörtént, kényszerleszállás volt, különben ott lett volna vége mindennek.

Annyira nem érzem azt, hogy bízhatnék a saját gyermekemben, nem merek rászólni, mikor tini lesz, mert megzsarol mogyoróval.

Vagy bármi egyéb..

2016. aug. 10. 19:49
 12/41 anonim ***** válasza:
88%
A gyerekeim 10 évig nem láttak itthon Nutellát, mert utálom. Azt esznek, amit veszel nekik, ez nem annyira bonyolult azért.
2016. aug. 10. 19:49
 13/41 A kérdező kommentje:

Oviban/suliban nem tudom megakadályozni, hogy egyen ilyen termékeket, hazajön, ad egy puszit vagy bármi, akkor ott a baj.

Volt már olyan is, hogy alaposan elmosott villát használtam, és akkor is rámjött az allergia, természetesen most már van adrenalinom, de mégsem szúrkálhatom magamba mindennap (15e ft)

2016. aug. 10. 19:54
 14/41 anonim ***** válasza:
100%

De igen, meg lehet tanítani. Nagyon sok a diétás gyerek az oviban, le a kalappal, mennyire fegyelmezettek. Tudom írtad, hogy nem érdekel, hogy nevelés kérdése. De az.

A nagymama meg szintén pontosan tudja a szitut, szóval az is butaság. Értem, hogy félsz egyébként. Nem akarlak rábeszélni, ez a te döntésed, de valóban, kissé túlreagálod. Legyen otthon mindig életmentő gyógyszer, és figyelj, mint eddig. Tanítsd erre a gyerekedet is és nem lesz gond. Még élsz.

2016. aug. 10. 20:00
 15/41 A kérdező kommentje:
Szülők mindkét oldalról úgy kezelik, mintha egy gyenge torokfájásról beszélnénk, ez bánt engem.
2016. aug. 10. 20:03
 16/41 anonim ***** válasza:
100%
Akkor ez az igazi probléma.
2016. aug. 10. 20:19
 17/41 anonim ***** válasza:
50%
Nekem nagyon ijesztő a kérdező betegsége és ennek tudatában lehet, hogy én is elgondolkodnék a gyermeken. Pláne hogy a család nem veszi komolyan!! Haj, ez nagyon nehéz lehet.
2016. aug. 10. 20:34
 18/41 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem elég egyszerű, egyébként szeretnétek gyereket? Mert nekem úgy tűnik, hogy nem is szeretnétek, amivel SEMMI probléma nincs, ismerek olyan boldog házaspárt, akik egész egyszerűen nem akartak gyereket. Ha viszont akartok, akkor ez ne álljon utatokba. Én most kismama vagyok, a cukorháztartásommal kiskorom óta probléma van, a terhesség elején kialakult már a cukorbetegség. A dokim szerint megelőzésből az én gyerekem is táplálkozzon úgy, mint én (nincs cukor, méz, fehérliszt-habár az elején még lehet, de nem is lényeg) mert örökli a hajlamot. Tehát igenis oviban is meg lehet mondani, hogy semmi ilyet nem ehet... az enyém sem fog semmilyen cukrot kapni, (úgy tudom, erre már nyitottak, többféle étrendet választhatsz) ha szülinapozás lesz, mindig lesz bent neki való édesség, majd abból kap. tehát szerintem ez ne álljon az utatokba, azonban ha nem akartok gyereket, akkor nyugodtan mondjátok meg a "nagyiknak", igazából nincs joguk helyettetek dönteni.

ui. az enyém sem fog enni sem nutellát, sem snicerset, sem kinder buenot...- úgy gondolom nem a kaján múlik a boldogsága, hanem azon a szereteten és törődésen amit tudom hogy a férjemmel fogunk neki nyújtani. :)

14 hkm

2016. aug. 10. 20:35
 19/41 anonim ***** válasza:
100%

Hm szóval a rokonok nem adnak neked puszit? Vagy ők sem esznek mogyorót?

Szerintem te nem ez miatt nem akarsz gyereket, csak ezzel takarózol! A kutyás mondatod elég érdekes volt....

Ha ezzel nyaggatnának én nem venném fel.

Azt meg kár kikötni, hogy mit írjunk le a válaszainkban...

2016. aug. 10. 20:37
 20/41 anonim ***** válasza:
100%

Megtanulja, hogy arcot kell mosnia, mielőtt puszit ad.

A nagyszülők is megtanulják, hogy megmossák, mielőtt haza megy. Ha odaadsz nekik egy üveg mogyorómentes kakaókrémet, akkor majd azzal etetik.

A gyerekek alap esetben szeretik a szüleiket.

Ez ugyanolyan, hogy pl. nem tapos a terhes hasamba, vagy egyéb hasonló, mert szeret. Miért akarna megzsarolni?

Alapjaiban nem vagy tisztában azzal, hogy egy jó gyerek-szülő kapcsolatban ilyen módon ez nem fordul elő.

Kamasz korában már bőven fogja érteni, hogy mi a tét, és eszébe sem jut ilyesmi.

Szerintem ez nem indok.

A kis gyerekkel akkor már nehezebb lesz.

De nekem az a tapasztalatom, hogy minden az adott intézményen múlik, ha együttműködő pedagógusok vannak ott, akkor közbe tudnak lépni.

Azt a részét sem értem, hogy miért rettegsz ennyire, nyilván mindig NÁlad van az antihisztaminos életmentő injekció, mint ahogy mindenkinél, akinél az anafilaxia lehetősége fenn áll.

Mert kiszámíthatatlan helyzetbe kerülhetsz bárhol, moziban, buszon stb, bárhol kinyithat valaki egy csomag mogyorót...

2016. aug. 10. 20:42
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!