Mi az az indok, ami miatt kivennétek a gyereket az oviból?
Vegyes csoportba jár a lányom (még jövőre is ovis lesz, most 5,5 éves). Nincs a korosztályából barátja (sőt egyáltalán nincs korosztálya). Gyakorlatilag az egész csoport 2,5-3 éves. Van pár 4-5 éves, de azok fiúk.
Emiatt unatkozik, nem érzi jól magát. Az egész nap abból áll, hogy az óvónénik a picik után futkosnak és őket látják el.
Ez elég indok ahhoz, hogy másik óvodába írassam? Másik óvodákban homogén csoportok vannak.
Amikor ovikeresésben voltunk anno, két óvoda között gondolkodtam. Kisvárosban élünk Békés megyében, itt kevés a gyerek, bárhová fölveszik, nemcsak a körzetisbe.
1. Lakásunktól 200m-re levő vegyes csoportos ovi, össz 30-35 gyerek, családias légkör, szabad, liberális nevelés.
2. Tőlünk 2km (nincs jogsim, így kerékpárral tudom csak vinni), homogén csoport, de nagy létszámú 28-30 fő/csoport összesen 90. A nagy létszám miatt inkább "katonás" a rend, de szeretetteljes a közeg.
A 2. mellett döntöttem pont azért, ami most a bajod. Hogy mi van, ha az én viszonylag visszahúzódó gyerekem nem talál magához való barátot?
Nem bántam meg, most nagycsoportos, minden jól alakult, szereti az ovit, és én is maximálisan elégedett vagyok.
Köszönöm a válaszokat!
Írjatok még, hogy mit tennétek a helyemben!
Már nagyon unom és sajnálom őt, hogy minden reggel szenved, hogy nem akar menni és minden délután azt hajtogatja milyen rosszul telt a napja. Mindig azt mondja, sokkal jobb, ha beteg, mert akkor legalább itthon van.
Nem annyira akarom vele megbeszélni, mert ha nem jön össze (mert mondjuk nincs férőhely), akkor csak feleslegesen csacsogna erről a jelenlegi ovijában (biztos, hogy kifecsegné, mert az a típus).
Persze, tudom, ez lenne a legjobb, ha megkérdezném a véleményéről...
Én már elvittem volna másik óvodába. Valószínűleg nem jó a korösszetétel az ovitokban, mert nálunk csak vegyes csoportok vannak, és az 5 csoportban arányosan vannak elosztva a gyerekek. Nincs olyan, hogy csak 1-2 kicsi vagy 1-2 nagy legyen egy helyen.
Ha van lehetőséged, keress neki másik ovit gyorsan.
Elballagtak a jóbarátai tavaly júniusban. Szeptember óta érzi rosszul magát, mióta ilyen magányos. Eddig is voltak rossz érzéseim, hogy nem jó neki, de az óvó nénik mindig azt mesélik, hogy játszik egész nap, nincs vele baj.
Csak szerintem most telt be a pohár a lányomnál, ezért kezdett el utálkozni és nyávogni. Úgy tűnik, eddig tartott a türelme.
A héten nézek neki valamit.
A mi ovinkban csak vegyes csoportok vannak, olyat keresnék neki, ahol homogén csoport van, hogy csak 5-6 évesek legyenek együtt. Elegem van a vegyes csoportból.
Köszi a válaszokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!