Mi az az indok, ami miatt kivennétek a gyereket az oviból?
Vegyes csoportba jár a lányom (még jövőre is ovis lesz, most 5,5 éves). Nincs a korosztályából barátja (sőt egyáltalán nincs korosztálya). Gyakorlatilag az egész csoport 2,5-3 éves. Van pár 4-5 éves, de azok fiúk.
Emiatt unatkozik, nem érzi jól magát. Az egész nap abból áll, hogy az óvónénik a picik után futkosnak és őket látják el.
Ez elég indok ahhoz, hogy másik óvodába írassam? Másik óvodákban homogén csoportok vannak.
Én fél év után kivettem a fiam a vegyes csoportból. Ott fordítva volt, ő volt az egyik legkisebb, talán 2-3 kicsi volt, a többiek mind középsős vagy nagycsoportos, már suliból visszatartott gyerekek. Az óvónők a kicsikkel egyáltalán nem foglalkoztak, fél év alatt semmit nem rajzoltak pl.!!! Fél év után, mikor közöltem, hogy kiveszem és szeretném elkérni a rajzait, azt mondták, hogy nekik nincs idejük a kicsikkel rajzolgatni, mikor a nagyokkal feladatlapozni kell... A kicsiknek az a dolguk, hogy csendben elfoglalják magukat! Na ja, egy 3 éves fiú... Miután egy játszótéren konkrétan le se szarták a 2 csoportnyi gyereket, akiket kivittek (bekerítetlen terület, körülötte minden oldalon autóforgalom), és közölték, hogy a gyerekem majdnem leesett a csúszdás várból (hol volt eközben az óvónó?), majd mikor elindultak vissza az oviba, megállapították, hogy egy gyerek hiányzik! (Tök véletlenül találkoztam velük a játszótéren, mert a kicsivel oda jártam). Na akkor eldöntöttem, hogy itt nem marad!
Csak azért nem vettem ki még aznak, mert a méregtől nem tudtam volna normálisan beszélni se. Hétfőn bementem, pakoltam, közöltem, hogy nekünk ennyi elég volt.
Pl. amikor hazavittem a tornazsákot, a fiam megkérdezte, kinek a cipőjét hoztuk haza. Ebből frankón látszik, hányszor volt rajta a bekért cipő! A tornazsák kötelező volt, cipőstől, pólóstól, nadrágostól, minden héten megnéztem, a póló se volt kibontva se a fél év alatt. Akkor mi a francnak kellett bevinni?
Voltam másik oviban. Szeptembertől át tudják venni.
Tiszta korcsoport, csupa 5-6 éves kisgyerek.
Nagyon várom már! Biztosan jobb lesz neki!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!