Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Óvodák » Mi az az indok, ami miatt...

Mi az az indok, ami miatt kivennétek a gyereket az oviból?

Figyelt kérdés

Vegyes csoportba jár a lányom (még jövőre is ovis lesz, most 5,5 éves). Nincs a korosztályából barátja (sőt egyáltalán nincs korosztálya). Gyakorlatilag az egész csoport 2,5-3 éves. Van pár 4-5 éves, de azok fiúk.

Emiatt unatkozik, nem érzi jól magát. Az egész nap abból áll, hogy az óvónénik a picik után futkosnak és őket látják el.

Ez elég indok ahhoz, hogy másik óvodába írassam? Másik óvodákban homogén csoportok vannak.

2014. márc. 11. 17:39
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

Én fél év után kivettem a fiam a vegyes csoportból. Ott fordítva volt, ő volt az egyik legkisebb, talán 2-3 kicsi volt, a többiek mind középsős vagy nagycsoportos, már suliból visszatartott gyerekek. Az óvónők a kicsikkel egyáltalán nem foglalkoztak, fél év alatt semmit nem rajzoltak pl.!!! Fél év után, mikor közöltem, hogy kiveszem és szeretném elkérni a rajzait, azt mondták, hogy nekik nincs idejük a kicsikkel rajzolgatni, mikor a nagyokkal feladatlapozni kell... A kicsiknek az a dolguk, hogy csendben elfoglalják magukat! Na ja, egy 3 éves fiú... Miután egy játszótéren konkrétan le se szarták a 2 csoportnyi gyereket, akiket kivittek (bekerítetlen terület, körülötte minden oldalon autóforgalom), és közölték, hogy a gyerekem majdnem leesett a csúszdás várból (hol volt eközben az óvónó?), majd mikor elindultak vissza az oviba, megállapították, hogy egy gyerek hiányzik! (Tök véletlenül találkoztam velük a játszótéren, mert a kicsivel oda jártam). Na akkor eldöntöttem, hogy itt nem marad!

Csak azért nem vettem ki még aznak, mert a méregtől nem tudtam volna normálisan beszélni se. Hétfőn bementem, pakoltam, közöltem, hogy nekünk ennyi elég volt.

Pl. amikor hazavittem a tornazsákot, a fiam megkérdezte, kinek a cipőjét hoztuk haza. Ebből frankón látszik, hányszor volt rajta a bekért cipő! A tornazsák kötelező volt, cipőstől, pólóstól, nadrágostól, minden héten megnéztem, a póló se volt kibontva se a fél év alatt. Akkor mi a francnak kellett bevinni?

2014. márc. 13. 06:58
 12/14 anonim ***** válasza:
Ja az még hozzá tartozik, hogy márciustól itthon volt, áprilisban a beiratáskor kerestem neki új ovit, ahol most szeptemberben kezdett. Jól érzi magát, korosztályos csoportok vannak (soha nem adnám újra vegyesbe), rajzolnak, gyurmáznak, festenek - amennyire tudják, bevonják a fiúkat is. Sokat vannak az udvaron, nem kértek tornacuccot, mégis sokszor tartanak játékos tornát, lábtornát. És nem csak én vettem ki a fiam, szeptemberben találkoztunk az új oviban az egyetlen kis barátjával az előző oviból (egyidősek), őt is elhozta az anyuka, és újra egy csoportba járnak, pedig nem is szoktunk találkozni az anyukával, nem is mondtam neki, hogy elviszem a fiam és hogy melyiket választom.
2014. márc. 13. 07:02
 13/14 A kérdező kommentje:

Voltam másik oviban. Szeptembertől át tudják venni.

Tiszta korcsoport, csupa 5-6 éves kisgyerek.

Nagyon várom már! Biztosan jobb lesz neki!

2014. márc. 14. 19:37
 14/14 Karácsony Andrásné válasza:
Szerintem nagyon jól megfogalmaztad azt az indokot, amiért kivenném a gyereket az oviból: ha rosszul érzi magát, unatkozik. Az ovinak a fejlesztésről, szórakozásról, játékos tanulásról és szuper barátságokról kell szólnia, nem egyedüllétről! Mindenképpen fontold meg a kivételt!
2014. márc. 21. 20:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!