Kivennétek az óvodából ebben a helyzetben a gyereket?
Most 29hetes kismama vagyok,a lányom 4,5 éves középsős és mint ahogy tavaly télen is most is mióta hideg van mindig beleeünk valami betegségbe.Nemrég lett vége a tüszös mandulagyulladásnak,utánna 1 hétig itthon volt mert taknyos lett és nagyon köhögött,majd ment 4 napot oviba és most megint itthon vagyunk.És ebből ragad rám is,most magamat is gyógyitom.Így eldöntöttem hogy mivel nem óvodaköteles ,hogy kiveszem az oviból 2-3 hónapra míg tart ez a sok nyavaja,mert ezt igy én se birom,és a gyerek se mert kinek jó ez a sok gyógyszer,antibiotikum?
Szerintetek jól teszem,vagy mit tanácsoltok?
A társaság kérdést megtudom oldani,mert a barátnő a szomszédban van és amúgy sem bezárni akarom a gyereket,csak ez az óvoda engem kikészit,mert nincs olyan hogy a csoportban ne legyen beteg gyerek.
Az óvoda vezetőjével már beszéltem és semmi akadálya nincs.
Kicsit megnyugtattatok,mert azt hittem lehet valaki másképp tenne,de jó hogy más is igy gondolja.
Köszönöm a válaszotokat.
Az indokaidat értem, de szerintem nem jó megoldás.
Most kisgyerekként könnyebben veszi ezeket a betegségeket, mint később tenni. Most immunizálódik a szervezete, ha nem kapja meg ezeket, akkor később is beteges lesz. Amit tehetsz, hogy annyi vitaminnal tömöd amennyivel lehet(nem feltétlenül tabletta formájában, hanem étrenddel). Nem csak azért kapja el, mert szembetalálkozik a betegségekkel, hanem mert gyenge az immunrendszere, ennek egyik oka, hogy a szervezetének újak...ha msot nem kapja meg,akkor majd iskolában fogja...
én vagyok jó példa rá...gyerekként így jártam oviba: 1, hét óvoda, 1,5 hét otthon
elkerülem iskolába, a gyerekorvos levélben értesítette a szüleimet, hogy menni kellene felülvizsgálatra, mer annyira régen jártam nála, ez egész alsó tagozatig ki is tartott, évente kellett menni , hogy nem vesztünk el...
szerintem ne vedd ki
én most nem venném ki :) itt a december, már csak 3 hét, jön a mikulás 1 hét múlva, utána karácsony, ez akkora élmény a gyereknek, hogy nem hagynám ki. mondjuk heti 2-3 nap 3 hétig, utána majd csak március.
vagy beszéld meg az óvónővel, hogy mikor karácsonyoznak, ha mást nem arra a napra meg mikulásra vidd be ebédig :)
Én nem venném ki az oviból! HA most terhes lennék,akkor sem tennék másként.
Most jobb átesni a gyereknek a sok betegségen,hogy erősödjön az immunrendszere.
LEhetsz beteg anélkül is,hogy a gyerek otthon marad,mert bárkitől elkaphatod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!