Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Kivennétek az óvodából ebben...

Kivennétek az óvodából ebben a helyzetben a gyereket?

Figyelt kérdés

Most 29hetes kismama vagyok,a lányom 4,5 éves középsős és mint ahogy tavaly télen is most is mióta hideg van mindig beleeünk valami betegségbe.Nemrég lett vége a tüszös mandulagyulladásnak,utánna 1 hétig itthon volt mert taknyos lett és nagyon köhögött,majd ment 4 napot oviba és most megint itthon vagyunk.És ebből ragad rám is,most magamat is gyógyitom.Így eldöntöttem hogy mivel nem óvodaköteles ,hogy kiveszem az oviból 2-3 hónapra míg tart ez a sok nyavaja,mert ezt igy én se birom,és a gyerek se mert kinek jó ez a sok gyógyszer,antibiotikum?

Szerintetek jól teszem,vagy mit tanácsoltok?

A társaság kérdést megtudom oldani,mert a barátnő a szomszédban van és amúgy sem bezárni akarom a gyereket,csak ez az óvoda engem kikészit,mert nincs olyan hogy a csoportban ne legyen beteg gyerek.

Az óvoda vezetőjével már beszéltem és semmi akadálya nincs.

2013. nov. 29. 10:36
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
0%
Én is kivenném márciusig.
2013. nov. 29. 10:37
 2/20 anonim ***** válasza:
0%
Én alapból be se írattam volna. Máshogy is meg tudod oldani, társasága van, tök felesleges összezsófolni 30 másik gyerekkel. Vedd ki nyugodtan, jót teszel a gyereknek.
2013. nov. 29. 10:49
 3/20 A kérdező kommentje:

Kicsit megnyugtattatok,mert azt hittem lehet valaki másképp tenne,de jó hogy más is igy gondolja.

Köszönöm a válaszotokat.

2013. nov. 29. 10:53
 4/20 anonim ***** válasza:
Az a baj, hogy ha megszületik a kistesó, akkor neki ugyanúgy nem fognak hiányozni ezek a nyavalyák, mint most neked. Persze megértem az indokaidat, de sanszos, hogy nem csupán 2-3 hónapról lenne szó.
2013. nov. 29. 10:54
 5/20 A kérdező kommentje:
Akkor mindenképp kivettem volna ha megszületik a pici,csak még benne se vagyunk nagyon a télbe és máris 2 antibiotikum kúrán van túl a lányom.És még most jön az influenza,ami most egyáltalán nem hiányozna senkinek,de főképp nekem.
2013. nov. 29. 10:57
 6/20 anonim ***** válasza:
88%

Az indokaidat értem, de szerintem nem jó megoldás.

Most kisgyerekként könnyebben veszi ezeket a betegségeket, mint később tenni. Most immunizálódik a szervezete, ha nem kapja meg ezeket, akkor később is beteges lesz. Amit tehetsz, hogy annyi vitaminnal tömöd amennyivel lehet(nem feltétlenül tabletta formájában, hanem étrenddel). Nem csak azért kapja el, mert szembetalálkozik a betegségekkel, hanem mert gyenge az immunrendszere, ennek egyik oka, hogy a szervezetének újak...ha msot nem kapja meg,akkor majd iskolában fogja...

én vagyok jó példa rá...gyerekként így jártam oviba: 1, hét óvoda, 1,5 hét otthon

elkerülem iskolába, a gyerekorvos levélben értesítette a szüleimet, hogy menni kellene felülvizsgálatra, mer annyira régen jártam nála, ez egész alsó tagozatig ki is tartott, évente kellett menni , hogy nem vesztünk el...

szerintem ne vedd ki

2013. nov. 29. 11:14
 7/20 anonim ***** válasza:
0%
Én is kivenném, neki is jó lesz otthon, ha úgyis otthon vagy már, a pici babával meg egyszerűbb lesz, ha nem kell a nagyot oviba vinni. Én a helyedben szeptemberig nem vinném.
2013. nov. 29. 11:19
 8/20 anonim ***** válasza:
100%
Pedig higyjetek el lanyok nem rosszindulatbol irom de sokkal jobb ha ovis korban atesik bizonyos betegsegeken es az immunrendszere iskolas korara megerosodik picit es nem fog taknyosodni minden kis virustol. Ovibol hianyozni sokkal egyszerubb, foleg ha anyuka otthon van es nem kell tappenz meg tarsai, hogy otthonlehess a gyerekkel. Iskolabol hianyozni nehezebb. Baratnom kisfia is eppen igy jart. Kivettek ovibol a gyereket mert minden masodik heten beteg volt most kezdete osszel a sulit es ugyan ott kezdte ahol az oviba annak idejen es hol apuka, hol anyuka van tappenzen vele es bizony nem nezik jo szemmel. Multheten is kotohartyagyuladassal votl otthon 3 napot. A gyerekek tobbsege ovodas korban ezen mar tulvan. Az en kisfiam is beteges volt az oviba. 8 honap volt a nagy vizvalaszto. Lekopogom mar tobb mint egy eve sem natha, sem orrfolyas, semmit nem kapott el pedig vannak beteges gyerekek az oviba akik mondjuk most kezdtek de ra mar nincs akkora hatassal mert felen mar atesett 2 evel ezelott. Az is jo, hogy atesett mar a baranyhimlom, egy virusos meg egy bakterialis kotohartyagyuladason, rota viruson... Amit az immunrendszerenek el kell kapni ahoz, hogy megerosodjon azt el is fogja akkar most akkar par ev mulva. Ez csak rajtatok mullik melyik a konnyebbik ut. Persze megertem, hogy terhesen te is felsz mert nem mindegy, hogy mit hoz haza. Ezt a reszet en is megertem. Az ujszulottnek sem lesz jo az elejen, ha folyamatosan beteg. Csak gondoltam megemlitem, hogy a problemat ezzel a szulok neha eltoljak de nem oldjak meg. Ugyhogy en azt tanacsolom, hogy ha lehetseges jovobe mindenkeppen irasd vissza oviba.
2013. nov. 29. 11:29
 9/20 anonim ***** válasza:
100%

én most nem venném ki :) itt a december, már csak 3 hét, jön a mikulás 1 hét múlva, utána karácsony, ez akkora élmény a gyereknek, hogy nem hagynám ki. mondjuk heti 2-3 nap 3 hétig, utána majd csak március.

vagy beszéld meg az óvónővel, hogy mikor karácsonyoznak, ha mást nem arra a napra meg mikulásra vidd be ebédig :)

2013. nov. 29. 12:24
 10/20 anonim ***** válasza:
74%

Én nem venném ki az oviból! HA most terhes lennék,akkor sem tennék másként.

Most jobb átesni a gyereknek a sok betegségen,hogy erősödjön az immunrendszere.

LEhetsz beteg anélkül is,hogy a gyerek otthon marad,mert bárkitől elkaphatod.

2013. nov. 29. 12:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!

Adataid védelme fontos számunkra!

Mint a weboldalak többsége az interneten, honlapunk működéséhez és célzott hirdetések megjelenítéséhez mi és hirdetési partnereink is cookie-kat tárolunk az általad használt eszközön. Ahhoz, hogy ezt megtehessük, a hozzájárulásod szükséges. Erről az adatvédelmi tájékoztatónkban részletes információkhoz juthatsz, illetve bizonyos cookie-k használatával kapcsolatban további lehetőségeid vannak.