Kivennétek az óvodából ebben a helyzetben a gyereket?
Most 29hetes kismama vagyok,a lányom 4,5 éves középsős és mint ahogy tavaly télen is most is mióta hideg van mindig beleeünk valami betegségbe.Nemrég lett vége a tüszös mandulagyulladásnak,utánna 1 hétig itthon volt mert taknyos lett és nagyon köhögött,majd ment 4 napot oviba és most megint itthon vagyunk.És ebből ragad rám is,most magamat is gyógyitom.Így eldöntöttem hogy mivel nem óvodaköteles ,hogy kiveszem az oviból 2-3 hónapra míg tart ez a sok nyavaja,mert ezt igy én se birom,és a gyerek se mert kinek jó ez a sok gyógyszer,antibiotikum?
Szerintetek jól teszem,vagy mit tanácsoltok?
A társaság kérdést megtudom oldani,mert a barátnő a szomszédban van és amúgy sem bezárni akarom a gyereket,csak ez az óvoda engem kikészit,mert nincs olyan hogy a csoportban ne legyen beteg gyerek.
Az óvoda vezetőjével már beszéltem és semmi akadálya nincs.

Nem venném ki.
Több ismerősöm is úgy szülte a másodikat, hogy a nagyobb ovis volt, de senki nem vette ki. A pici sem kapta el a betegségeket.
Ráadásul már középsős. Hiányozni fog neki a gyerektársaság, te meg nem tudsz majd annyi figyelmet adni a kicsinek, amennyit a nagy kapott mikor baba volt, és a nagyobbikkal sem fogsz tudni úgy foglalkozni, ahogy a kora megkívánja. Unatkozni fog és nyígni, és kizökken az ovis létből is. És több gyereked lenne, mindet kivennéd hónapokra iskolából, óvodából?

Én sem venném ki,tudom mit érzel,mert az én kisfiam is sokat volt beteg még az ovi előtt is.Mostanában hála havi 1x hiányzik.Ez max 1 hét,de 2-3 napot szokott hiányozni.De mondom ovi előtt sokat volt beteg.Nálunk kiderült,hogy vérszegénység miatt.
Itt az oviban van olyan,aki 3 hete nem jár,pedig kisközépsősök,tehát nem most kezdtek és mégis.
Sőt olyan is van,aki 1 hónapja nem jár,mert mire meggyógyulna az ovis testvére aki szintén beteg visszafertőzi.Ugyanúgy elkapta ez a kisfiú a hányós vírust,pedig oviban sem volt.Benne van a levegőben.
A 11 éves öcsém példáján tudom mondani,hogy ő is oviba járt 1 hét ovi,2 hét otthon, most 5. osztályos,de évente 2x hiányzik 1-2 hányós vírus és ritka ha fáj a torka és náthás.Ennyi.Ez elég jó arány az ovis korához képest.
A kisfiamat nem tömöm vitaminnal,de a vérszegénység miatt kapja a Maltofer szirupot,de mivel most még mindig az kell mellé a Robokid vitamin,ami tele van vassal.Más vitamint nem kap,csak ér valamit.
Jobb most átesnie a kislányodnak mint iskolába.Sőt,már nagycsoportban is igen meg van határozva mennyit hiányozhat iskolára való felkészítés miatt.Ha kiveszed, jövőre ugyanitt fogsz tartani és a lányod lecsúszhat a suliról,ha ennyit hiányzik :(
Kellemetlen a betegség,de jobb most hamarabb átesni.
Másik példát hozok fel a férjemet,ő nem járt oviba, és most mindent összeszed amit a kisfiam.Pedig nem beteges típus,márciusban az influenza jobban ledöntötte mint a kisfiunkat.

Most arra jutottam,hogy ebben a hónapban beviszem amikor készülnek az ünnepekre,meg náluk most hétfőn jön a Mikulás utánna balett fellépés,szóval ilyenekre beviszem,nem maradna ki mindenből,de igy se jobb hogy havonta szedi az antibiotikumot.Szerintem ezek húzzák le az immunrendszerét.
A gyerekorvos ajánlotta a Rybumonyl immunerősitő kúrát,és azt most elkezdjük.Kiveszem mert én is mindig elkapom tőle,hiába nyomom magamba a vitamint,gyümölcsöt,és azért az sem mindegy hogy ha megszülök,hogy 1 hetesen ne adj Isten elkapjuk az influenzát és küszködhetünk.Március,áprilisban már ugy is megy és egész nyáron járhat oviba.Utánna meg már a picinek is erősebb az immunrendszere ha a nagy lányom ismét kezdi az ovit.
A tanulásból nem maradna ki mert anyósom a dadusa ,igy ő mindent bepótol neki.

Én pont ugyanebben a cipőben járok csak én már megszültem,10 hónapos a kicsi 3,5 éves a nagy!
A Nagy november elején lebetegedett majd 3 hetet vlt itthon!Múlt héten kettő azaz kettő napot volt oviban megint lebetegedett(tüszös mandula)Komolyan nem hiszem,mi ez az ovoda egy fertő??És énbennem is megfogalmazódott hogy kiveszem!A kicsi is állandón meg én is Ayukám is ha néha vigyáz rájuk elkapjuk tőle!Ráadásul én is így vagyok vele,hogy sztem az antibiotikum még jobban nyírja az immunrendszerét!A Kicsi is konkrétan 2,5 hónapos volt mikor már ő is antibiotikumot kellett kapjon úgy köhögött majd megfulladt!
Most teljesen gyógyult a fiam de úgy döntöttem jövőhéten nem viszem oviba csak pénteken a mikulásünnepség miatt,de valószínű utánna sem viszem hogy nehogy karácsonyra lebetegedjen!
Még nem döntöttem,hogy kivegyem-e teljesen,jövőhéten akarok erről konzultálni a gyerekdokinkkal!
Viszont az tény,hogy a nagy láthatóan unatkozik itthon pedig sokat foglalkozok vele,nekünk is vannak gyerekes ismerőseink de egy idő után úgy érzem kevés vagyok neki!

Azóta a lányom már 3. hete van itthon mert most ráment az arcüregére a gyulladás és a fülére.
Én most úgy gondolom,hogy inkább egészségesen legyen itthon,mint betegen ugyanannyi időt.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!