3 éves lányom 1 hónapja jár oviba, de nem eszik ott semmit. Más is volt hasonló helyzetben?
Nem sír mikor beviszem, szépen alszik is délután, de reggel 8-tól fél 4-ig egy falatot nem hajlandó megenni.
Az óvónő azt javasolta vigyek be neki cumisüvegbe tejbegrízt- nem tartottam jó gondolatnak, mivel másfél éves kora óta pohárból iszik. Végül kiegyeztünk szendvicsben.. De én azt hittem, hogy otthonról vitt ételt be sem lehet vinni...
Az a baj, ha hazajön bepótolja az egész napi "éhezést"..
Most mit csináljak?
Semmit ne csinálj, én még szendvicset se vinnék be. Nem értem miért mondta ezt az óvónő, hiszen ha viszel be hazai kaját, akkor az életben nem fogja megenni a bentit.
Majd megoldódik az ügy, hidd el, hogy rájön, hogy nem jó egész nap éhezni és fog enni. Ő így tiltakozik az ovi ellen. Valaki bepisil, valaki ordít, valaki nem csinál semmit, hát a te lányod nem eszik, ilyen is van.
Én egyik gyerekemnél ez hosszan elhúzódott, ő több hónapig nem evett. Itthon mindig adtam neki bőségesen reggelit, mert tudtam, hogy 4-ig nem fog enni, itthon meg aztán zabált rendesen. A másik gyerekem egy hónapig nem evett, azóta rendben minden az oviban.
Az óvónénik és a dadusok türelme szükséges, illetve néha te is mondogasd neki, hogy milyen finom ott a hami, stb stb, de erőltesd, ne ez legyen állandóan a téma. Ha hagyod a maga útján a dolgot, pár héten belül megoldja magát.
De ne vigyél be, mert azzal rossz szokást alakíthatsz ki és a gyerekedben egy tévhitet, azt erősítenéd, hgoy a benti kaja rossz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!