Normális, hogy az alábbi indok miatt nem szeretnék gyereket vállalni?
Nem provokáció, és a "gyenge kifogás" és "nevelés kérdése" hozzászólásokat kerüljük el.
Rólam tudni kell, hogy mogyoróallergiás (mogyoró, dió, pisztácia, mandula, stb..) vagyok, és anafilaxiás sokkom is volt már, és nem csak akkor vagyok rosszul, mikor megeszem, hanem mikor megszagolom, szóval már akkor fulladok.
És ugye nem tudnám elkerülni, hogy a gyerek egyen nutellát, vagy egy kinder buenót, vagy marcipánt, illetve ehhez hasonló termékeket, én meg nem szeretném az életemet veszélybe sodorni miatta.
Szóval úgy döntöttem, hogy nekem nem kell gyerek, a családom ellenzi, hogy úgyis felfogja, megérti, mondjuk kötve hiszem, hogy oviban/suliban nem eszik, vagy 18 éves koráig kibírja mogyoró nélkül.
Mindenki ellenem van, saját családom, de még anyósék is, a férjem támogat, megvagyunk gyerek nélkül.
Ti ezesetben mit csinálnátok, ha mindig ezzel nyaggatnának titeket?
Nem, saját anyámnak nem adok puszit, anyós meg diós-mandulás sütivel várt, hogy bebizonyítsa, hogy bemesélem a dolgokat :(
Sajnos van ilyen, néha feljön a gyerek téma, hogy talán majd egyszer, de mindig megingok, hogy lehet rossz ötlet lenne.
Nem vagyok valami hú de boldog emiatt, a kutyás válaszomért elnézést kértem, senkit nem akartam megsérteni, a saját kutyáimat barf módszerrel etettem, így ott is tudom figyelni, hogy mit eszik.
Úgy gondolom, hogy elvagyunk gyerek nélkül, csak én is egyke vagyok, a férjem is, így nem maradnak leszármazottak a nagyszülők nem képesek felfogni, kompromisszumot kötni, így nem is erőltetem.
Korábbi válaszadó vagyok az allergiás gyerekekkel.
Igen, a család egy része nem veszi komolyan, ezzel szembe kell nézni.
Anyámra pl pont emiatt SOHA nem tudtam hagyni a gyerekeimet, mert még 6 év múlva is tejkaramellát hozott ajándékba a tejallergiás gyereknek, azzal a címszóval, hogy abban csak egy kicsi van...
Meg a bejlgi tejmentes, csak az élesztő lett egy kis tejben felfuttatva...
Ezt valóban számításba kell venni.
Mondjuk engem nem annyira izgat ez, ezerszer lemondok anyámmal való kapcsolatról, mint a gyerekeimről mondanék...
Na de pont ez az, ha igazán szeretnél gyereket, akkor szerintem megoldható ez a valóban nem kis probléma.
Itt az a kérdés, hogy esetleg van-e más dolog is, ami visszatart.
A gyerekek tényleg nagyon rugalmasak. Bölcsődei beszoktatásnál éppen gyümölcsöt ettek. Ott ültem mellettük, a gondozó kiszaladt. Az egyik kisfiút láttam, hogy nem eszik a gyümölcsből, gondoltam megkínálom:
- Pistike, nem kérsz egy kis almát?
- Nem kéjek, fuktósz van benne, nem szabad.
Néztem hülyén, nem erőltettem. Visszajött a gondozó, elmeséltem neki. Akkor mondta, hogy igen, ő nem ehet gyümölcsöt, mert allergiás a fruktózra. Addig nem is tudtam ilyen típusú allergiáról, a kb két éves gyerek meg teljesen képben volt és magától visszautasította.
Az ember nem a nagyszülőknek szül gyereket.
Hamar kiderül, hogy képesek-e alkalmzkodni a helyzethez vagy sem, a kapcsolatot meg ennek fényében lehet majd alakítani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!