Veszélyeztetett terhes vagyok, kirugtak a munkahelyemről tp. Alatt mit tegyek? Többi lent
Levèlben kaptam a felmondàsomról a papírokat,jelentkeztem munkaügyi hivatalban ahol regisztráltak ès 60napig ellàtàst(pénzt)kapok ami mèg ugye tart!
Ma voltam a körzetes terhesgondozàson ultrahangon ahol közöltèk hogy nincs TB ellàtàsom... ez most hogyan lehet?a munkaügyi hivatal a napi béremből nem fizeti a tb.-et?erről senki semmit nem szólt èn ugy tudtam hogy ebből az is fizetve van a papírjaimon a brutto napi bérem szerepel!akinèl voltam ki is hangsúlyozta hogy ez bruttó ebből levonàsra kerül de akkor micsoda?!kérdem én?!
Kérdés, hogy tudott-e a munkáltatód a terhességről?
Mert sima táppénzen nem vagy védett, de ha bejelentetted, lehetőleg írásban, na akkor van értelme perelni.
A többiek már megírták a választ.
Annyit tennék hozzám, hogy ha van ügyfélkapud, akkor nézd meg ott, hogy be voltál-e egyáltalán jelentve.
Vagy esetleg te nem írtál alá valamit (pl közös megegyezést)?
Perelj!!
1. Hiába volt 3 hónap, mire megjött a szerződésed, előtte szóban szerződtetek, Mtk alapján ez is elkezdi ketyegtetni a munkában töltött időt.
2. Ha három hónap után jelentettek be, az eleve adócsalás, még egy ok, amiért elkaszálja a céget a bíróság.
3. A próbaidő max 6 hónap, tehát védett vagy, nem rúghatnak ki.
4. Terhesség alatt, akkor is, ha még nem tudsz róla, védett vagy, bejelentési kötelezettséged nincs!
Ezt a pert röhögve megnyered, a céget szénné büntetik, te pedig nem kevés kártérítést kérhetsz. Sikerdíjjal dolgozó munkajogászt keress, megéri. Neked is, neki is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!