Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Veszélyeztetett terhes vagyok,...

Veszélyeztetett terhes vagyok, kirugtak a munkahelyemről tp. Alatt mit tegyek? Többi lent

Figyelt kérdés

Levèlben kaptam a felmondàsomról a papírokat,jelentkeztem munkaügyi hivatalban ahol regisztráltak ès 60napig ellàtàst(pénzt)kapok ami mèg ugye tart!

Ma voltam a körzetes terhesgondozàson ultrahangon ahol közöltèk hogy nincs TB ellàtàsom... ez most hogyan lehet?a munkaügyi hivatal a napi béremből nem fizeti a tb.-et?erről senki semmit nem szólt èn ugy tudtam hogy ebből az is fizetve van a papírjaimon a brutto napi bérem szerepel!akinèl voltam ki is hangsúlyozta hogy ez bruttó ebből levonàsra kerül de akkor micsoda?!kérdem én?!

2016. aug. 9. 10:56
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
67%
próbaidő az mt alapján 3 hónap lehet. Akikre a kjt, ktv, stb vonatkozik, azoknak lehet félév. 8 hónapról még nem hallottam. milyen munkahely kérdező? Magáncég? Fontos, mert ha tényleg 8 hónap próbaidő volt kikötve, akkor meg azért kell perelni
2016. aug. 9. 13:13
 12/20 A kérdező kommentje:
Nem magyar tulajdonü német cèg kis létszàmmal.. a papírjaimra is 3hetet kellett vàrnom mire a külföldi nèmet tulaj mèltóztatta alàírni,az elbocsâjtásról egy pecsèt,alàirás nèlküli fecnit kaptam... ugy ahogy az összes többi leszàmoló papírom *èrvènytelen* egyiken sincs hivatalos csak fénymàsolt alàriás pecsét nèlkül ami törvènytelen!8hónapot mondtak próbaidőnek de most visszanèzve a papirokat sehol nem szerepel...
2016. aug. 9. 13:30
 13/20 anonim ***** válasza:
100%
11 vagyok . Perelj! Halàl komolyan mondom. Nyerni fogsz. Nem kicsit
2016. aug. 9. 13:45
 14/20 anonim ***** válasza:
0%

Kérdés, hogy tudott-e a munkáltatód a terhességről?

Mert sima táppénzen nem vagy védett, de ha bejelentetted, lehetőleg írásban, na akkor van értelme perelni.

2016. aug. 9. 14:57
 15/20 A kérdező kommentje:
Tudott a terhességről mert ugye egyéb vizsgàlatokra,vèdőnöhöz mennem kell munkaidőben.Aztàn kórhàzba kerültem ami fekvést és tàppénzt jelentett veszèlyeztetett kóddal!1,5utàn küldte hogy azonnali hatàllyal elbocsájt.. aláiràs,pecsét nélkül ami érdekes hogy a TB kiskönyvemben sincs feltüntetve semmi!
2016. aug. 9. 15:12
 16/20 anonim ***** válasza:
100%
Tök mindegy, hogy tudott-e a munkaadó a terhességről, vagy sem, még táppénzen sem kell lenni hozzá, hogy védett legyen. Sőt, már akkor védett, amikor még a kismama sem tud a terhességről. Teszem azt, 6 hetesen szerez róla tudomást, de két héttel korábban kirúgták. Nos, az máris semmis, mert akkor már terhes volt. A próbaidő, az sajnos más, ott tényleg ki lehet rúgni, de a 8 hónap nem szabályos, és mindegy, hogy német a cég, ha itt foglalkoztatja a kérdezőt, Magyarországon, akkor az itteni törvények érvényesek a munkaadóra.
2016. aug. 9. 16:15
 17/20 anonim ***** válasza:
100%

A többiek már megírták a választ.

Annyit tennék hozzám, hogy ha van ügyfélkapud, akkor nézd meg ott, hogy be voltál-e egyáltalán jelentve.

Vagy esetleg te nem írtál alá valamit (pl közös megegyezést)?

2016. aug. 9. 16:23
 18/20 A kérdező kommentje:
Semmilyen megegyezèst nem írtàl alà!a szerződèsemre 3hónapot vàrtam mire nèmetből visszajött...
2016. aug. 9. 19:46
 19/20 anonim ***** válasza:
100%
Furcsa ügy mert max 6 hónap lehet proba idő,nem 8 hónap.
2016. aug. 9. 20:38
 20/20 anonim ***** válasza:
100%

Perelj!!

1. Hiába volt 3 hónap, mire megjött a szerződésed, előtte szóban szerződtetek, Mtk alapján ez is elkezdi ketyegtetni a munkában töltött időt.

2. Ha három hónap után jelentettek be, az eleve adócsalás, még egy ok, amiért elkaszálja a céget a bíróság.

3. A próbaidő max 6 hónap, tehát védett vagy, nem rúghatnak ki.

4. Terhesség alatt, akkor is, ha még nem tudsz róla, védett vagy, bejelentési kötelezettséged nincs!

Ezt a pert röhögve megnyered, a céget szénné büntetik, te pedig nem kevés kártérítést kérhetsz. Sikerdíjjal dolgozó munkajogászt keress, megéri. Neked is, neki is.

2016. aug. 9. 20:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!