Mi van akkor, ha a munkahelyemről kiraktak leépítés miatt és kiderül, hogy terhes vagyok?
Január 20-én megjelent Maxima, 67. oldal foglalkozik ezzel.
Ha utóbb tudod meg, hogy már a felmondáskor terhes voltál, akkor nem rúghatnak ki.
Szia!
Pár két kérdésem lenne hozzád!
1. Rendes felmondással mondott fel neked a cég?
2. Visszaszámolva, mikor fogant a baba? Még a felmondás előtt?
Ha mind a két kérdésre igen a válaszod akkor nem bocsáthatnak el. Telafonálj vagy menj be és közöld velük, hogy terhes vagy és még azelőtt fogant a baba, hogy a felmondást átadták neked. Ha elutasítanak akkor mond azt, hogy akkor találkoztok majd a munkaügyi bíróságon! Ezután keress fel egy munkajoggal foglalkozó ügyvédet, hogy tuti biztos legyen a siker. Mert te nyernéd akkor a pert (ha perre kerülne)
De ebben az esetben ha bemész szólni én ajánlanám, hogy menj táppénzre a végéig (legalábbis én ezek után nem szívesen mennék be dolgozni az tuti). Gondolom a nőgyógyász csak kiírni ha elmondanák, hogy mi a szitu.
Remélem megoldódik a problémád.
Üdv
Nagyon köszönöm a hasznos válaszokat!
Még nem biztos, hogy terhes vagyok, csak kicsit megijedtem, mert váratlanul küldtek el.Ugyanis már két éve ott dolgoztam és pont a babaprojekt kellős közepén vagyunk. Tehát lehet, hogy besikerült a baba. Most azért megnyugodtam, köszi mégegyszer.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!