Tavaly aug óta gyesen vagyok. Megkaptam az adóigazolást a munkahelyemről, és a MÁK-tól a Gyes-ről az igazolást. Mit kell tennem ezekkel a papírokkal?
A munkahelyednek január 31-ig meg kellett volna erről kérdeznie egy M29 / M30 nyilatkozaton. Ha az egyiket írod alá, akkor megkéred a munkahelyet, hogy csinálja meg, ha a másikat, akkor az önadózást választod.
Hívd fel őket, hogy szeretnéd, hogy ők csinálják meg. Ez a január 31 nem egy szigorú dátum (lehet, nem is jan 31? Bocs, elbizonytalanodtam). Biztos lusták voltak körülményeskedni a nyilatkozatokkal nálad, hogy otthon vagy(levélben elküldés neked, visszakérés...).
De az is lehet, hogy a gyes (gyed, tgyás) miatt már nem csinálhatják. Csak akkor, ha egyedül béred volt (amiért ők tudják vállalni a felelősséget). Így önadózónak kell lenned. Akkor be kell menned a legközelebbi APEH (NAV most már) ügyfélszolgálatba, és kérned kell egy adóbevallás csomagot. De ha van könyvelő ismerősöd, biztos szívesen segít. Akár a munkahelyeden is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!