Mit gondoltok ezekről a lánynevekről?
Mindenképp picit "különlegesebb" nevet szeretnénk adni a pici lányunknak, mivel a vezetéknév nagyon gyakori, és nem akarjuk, hogy ő legyen a hatszázhatvanhatodik lány,aki ugyan azt a nevet kapja egy az egyben. Ha már a vez.nevünk ennyire gyakori,legalább a keresztneve legyen picit "egyedi,különleges".
Elina
Sztefani
Leila
Ha van még tippetek, szivesen fogadok minden ötletet :)
Az meg ne is irjon,aki azzal jön, hogy csakis ősmagyar nevet a gyereknek... Szép nevek az Erzsébet, Piroska, Rozália és társai, de nagymamáink korában volt menő,nem most. Mondjuk már a mai 20-30 évesek körében sincs belőlük szinte egy sem. Szerintem nincs abban semmi, ha kicsit "külföldiesen" hangzik a név.
Köszi szépen előre is az ÉRTELMES válaszokat. :)
"igenis ősmagyar név az Erzsébet"
>>Az Erzsébet női név, amely a héber Eliseba (אֶלִישֶׁבֵע Elíseva, úgynevezett „erős” alakja אֶלִישָׁבַע Elísáva) névből származik, ennek nyugati Elisabeth alakjából fejlődött ki. Fejlődési sora: Elsábet→Elsébet→Erzsébet.<<
2 mp kikeresni, és nem maradsz hülye.
Minden névnek megvan az eredete, de attól még az ősmagyarok is használták, tehát nálunk igenis ősmagyar...
Bravo, copy paste megy, nagyon ügyes vagy, kár h fele olvashatatlan.
Síkhülye vagy, kárnak töröd magad, nevetséges, hogy ezen vitatkozol. Értelmezd a kérdést, melynek lényege:" EZEK közül amit felsoroltam melyik TETSZIK, és ha van más javaslatod, ird le."
Mondjuk a te véleményed egyáltalán nem is érdekel már, úgyh inkább ne is irj. Gyakorira jársz vitatkozni, babás témakörökben..., te beteg vagy az fix. Sajnállak...
Persze, mert természetesen minden ember tud héberül irni és olvasni... Ez ugyebár alap Mo.-on. :D Nagyon okos vagy, hogy te ki tudtad copy-zni, máris érted és beszéled a nyelvet.
Nagyon művelt vagy, és ez abban mutatkozik meg legjobban, hogy ilyen kérdéseket igy véleményezel. Köszi a nagyon hasznos választ!
Egyébként Leila lesz a kislányom, csak hogy tudd, és megnyugodjon a háborgó kis lelked :)
Ezek közül nekem a Leila tetszik!
Nekem nagyon tetszenek a különleges nevek pl a:
Trixi,Babetta,Matilda,Annelin,Lúcia,Luna,Kimberli,Linetta,Ti
fani,Adelinda,Verita,Lucinda,Hilária,Florinda,Flóra,Emilia,Do
roti,Julilla,Hiacinta,Leila
Tetszik ezek közül valamelyik?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!