Hány éves kortól tartjátok elfogadhatónak, hogy egy gyermek híradót nézzen?
A kérdésem oka az, hogy két közvetlen gyerekes családnál is megy a híradó, az egyiknél folyamatosan, a másiknál felváltva egyéb "színvonalas" műsorral (nem tudom pontosan mik mennek mostanában a tv-ben, talán éjjel nappal bp? mindegy is régen a győzike és a való világ is ment a gyerekek előtt).
Nem egyeznek a gyermeknevelési elveink, nagyon nem, ahogy sok egyéb más sem, de rokonok. Megyünk hozzájuk időnként, így ezt látom.
Szerintem nincs ilyen, hogy hány éves kortól...nem tudom elképzelni, hogy van gyerek, aki ül és nézi. Nálunk én nézem a híradót a hálóban, a gyerekek meg a nappaliban vannak. Egyrészt nem nekik való, meg nem is érdekli őket. Ha van egy-egy olyan hír, ami nekik szól, pl. pandák születtek Nyíregyházán, akkor szólok nekik, és azt megnézik, majd automatikusan mennek a dolgukra. A valóságsókat én sem nézem, szóval nincs gond.
És az bizony igaz, hogy egyes híradók bulbár színvonalúak és az alját verik, Győzike szintet közelítenek, így igaza van a kérdezőnek. A gyerek ugyan nem figyel rá, de bizony hallja, afelét felfogja, és rosszul értelmezi azt a minimális információt is, amit ebből kap.
Én azt tanácsolom, hogy finoman kérd meg őket, hogy kapcsoljanak mesecsatornára a gyerekek kedvéért, vagy kapcsolják ki, hogy tudjatok beszélgetni. Ha nem megy, ne menjetek, hívjátok ti őket magatokhoz.
Nagyon ritka, hogy nézzük, de jobban szeretem, ha akkor nincsenek ott a gyerekek. Egyszerűen mert nem nekik való (tényleg ez van, hogy megölte, felrobbant, megerőszakolta...), és nem fogják nyugodtan végignézni, csicseregnek, kérdeznek, tehát én se fogok figyelni.
Inkább elolvasom a híreket a neten, ott legalább azt kapom, amit kérek, és nem tolják le kéretlenül a torkomon a bulvárhíreket.
Nézd meg az adott műsor korhatárát. Azt olyanok szabják meg, akik ismerik az adott műsor tartalmát.
Éjjel nappal Budapestet szerintem sehány éves kortól nem szabad nézni, mert pusztítja az agysejteket. De nemcsak az a műsor, hanem mindkét népszerű kereskedelmi csatorna.
Amúgy mindig eszembe jut Dr. House örök érvényű mondása: Mindenkit a szülei cs*sznek el. Ki így, ki úgy. Ők így, ahogy leartad...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!