A szülővel történő egyeztetés nélkül elfogadhatónak tartjátok ha a gyermeketekhez a közelben élő 7 éves barátja minden nap átjön iskola után amint hazaér, illetve hétvégén, szünetben már reggel?
A kis barát szülei ezt természetesnek veszik.Jó ha tudnak valakivel játszani a gyerekek,de az,hogy állandóan természetes legyen,hogy bármikor jöhet,ha vendégünk jön,akkor ordít a kisfiam,hogy ne küldjem el a barátját és hogy utálja a vendégségbe jövő másik gyereket.
Nekem néha jól esne egyedül lenni a családdal csak,valamiféle határokat kellene szabnom a dolognak,de nem tudom,hogy mi az ami reális lenne.
első vagyok
kijelentettem,hogy most nem jössz,ne haragudj,de dolgunk van blablabla
aztán jött amikor akart és nekünk is jó volt,egyszer hűzd meg neki a határt és tudni fogja,hogy nem mindig alkalmas nektek sem...
hát ez az, tessék határozott lenni, mert a fejedre nő a gyerek, és azt nem szabad hagyni.
lehet, meg lesz majd sértődve első pár alkalommal a gyereked, aztán majd megszokja, hogy nem ő a "főnök" a háznál...
Szerintem ha a gyerekednek szüksége van a játszó pajtására, akkor igenis jogos az a kérése, hogy átjöjjön a kis barátja. A vendégségbe jött kis gyerek, aki miatt elküldöd a kis barátját, csak egy idegen számára, idegen gyerekekkel meg a kicsik nem szeretnek játszani. Ilyenkor hagyjad, hadd maradjon a barátjai és akkor hárman játszanak együtt.
Gondolom te se játszhatsz mindig a gyerekkel és neki sokkal jobb, ha van kinvel játszania, minthogy egyedül legyen.
"Ilyenkor hagyjad, hadd maradjon a barátjai és akkor hárman játszanak együtt. "
Volt rá alkalom,hogy maradhatott a barát ha jött a kisfiam unokatestvére és anyukája,de hárman már nem eggyeztek,ketten mentek neki a félénk,visszahúzódó,gyámoltalan kis rokonnak.
Hm, mintha én írtam volna a kérdést. :)
Ti jóban vagytok a szülőkkel? Úgy értem, szoktatok közös programokat csinálni pl., vagy csak dumálgatni?
Mondjuk én már küldtem el a kissrácot, hogy most nem alkalmas, de akkor meg lelkiismeret-furdalásom lett, hogy milyen „szívtelen” vagyok. Meg mivel nem vagyunk a szülőkkel barátok, kicsit olyan érzésem van, hogy ez egy „üzleti viszony”, és figyelnem kéne, hogy ha mondjuk ők meghívják vacsorázni a gyereket, akkor én is tegyek ilyet… de persze ez biztos hülyeség.
Mindenesetre én is annak a híve vagyok, hogy a szülők beszéljék meg előre (akár telefonon), hogy alkalmas-e a dolog éppen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!