Szerintetek váltsunk iskolát?
Igen!!Én azt javasolnám hogy másik iskola,de csak ugy hogy a gyerekkel meg beszélve keresni egy olyan sulit,ahol kevesebben vannak,esetleg ha találnak olyan tanárt aki nem negativ .
A lényeg,hogy a gyerek azt érezze,nem vele van a baj,hanem ez az iskola nem volt jó választás.
Egy ismerörömnek az elsös tanárnénije a lassusága miatt meg alázta a gyereket,akinek komoly gátlása lett,és akkor sem válaszolt,ha tudta a feladatott,osztályismétlés lett,de a gyereket ugy vette át a másik tanár,hogy már elöre leírta,nem engedi ö sem tovább.Tanácsomra a fiát Kisegitö iskolába kérte (a köz hittel ellentétben,ez problémákkal küzdö gyerekekkel foglalkozik)ahol olyan jól érezte magát 4-5 tanulmányi eredményeket ért el,hogy két év után csak nehezen volt hajlandó vissza térni a hagyományos iskolába,végig tartotta a 4-5 átlagot,közép iskolát végzett,igaz nem ment felsöbb iskolába,de csak mert nem akart.A szülök nehezen fogadják el ha a gyerek lassú,de a tanárnak is igaza van ha a többit nem huzza vissza,csak meg kell keresni a meg felelő iskolát és tanárt.Nekem 3 gyermekem van,és mindig azt mondtam,nekem az a lényeg hogy a gyerek mosolyogva menjen a suliba,és mosolyogva jöjjön haza is.Vagyis annyit tanuljon amenyire képes,a lényeg hogy boldog legyen akkor is ,ha pék,vagy fodrász lesz belöle.
Amennyiben lehet és nem ragaszkodik túlzottan a társaihoz én váltanék.
Az oviban sem pártolom a vegyes csoportot de hogy abba nőjön fel hogy mindenki 1 fejjel magasabb nála annak nincs értelme
mikor 12 lesz a társai 14 éves lakli kamaszok akiket már a randi érdekel míg a tiédet még a rajzfilmek kötik le.
Sajnos elég baj ha az osztályfönöke elfogult vele,ill.nem bizzik benne.Év közben nehéz iskolát váltani,de a gyerekek rugalmasak,ha lehetőség van rá,tedd meg,csak elötte csinálj nagy kedvet neki hozzá,hogy az menyivel jobb lesz,meg aranyosak a gyerekek
Szerencsére nekem csak költözés miatt kellett iskolát váltani,többször is,de szerencsére nem volt semmi gond.
Nem kell félni,a gyerek mindig a szülöt nézi,ha az bizakodó,ö is,ha anya szorong és izgul az rá ragad.
Az biztos hogy most magasabbak a követelmények,mint az elsö és harmadik fiam közt is,de szerencsére a gyerekek kiváncsiak és tudni akarnak mindent,igy tanulnak is.
Az az igazság,hogy néha nem is olyan nagy a baj,csak mi anyák már elöre félünk,és szeretnénk meg ovni öket a csalósástól,nekem is mondták a fiuk-Anya ne izgulj már annyira-
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!