Ha elválok a férjemtől, levehetem a gyereket a nevéről?
És mi lesz a hitelekkel?
Figyelt kérdés
Sajnos a hitelek az én nevemen vannak,mert több volt a jövedelmem.(Ami most ugye kevesebb.)De a számlák az ő nevére jönnek.
Fenyegetőzik,hogy nem fizet a hitelbe semmit,mert az én nevemen van és el akarja venni tőlem a babámat.
Eléggé eldurvult a helyzet,ezért érdekelne,hogy a nevemre vehetem-e a kisfiamat a válás után.
2010. ápr. 16. 15:15
1/9 anonim válasza:
Nem, a válással a gyerek apja nem változik...
Nem is értem, hogy gondoltad ezt.
Ha a hitelt a házasság alatt vettétek fel, akkor azok közösek. Mindegy, kinek a nevén vannak. Mivel a házasság vagyonközösséget jelent.
A babát nem fogják elvenni tőled, nyugodtan nevess a képébe, ha ilyennel fenyegetőzik. Ne lássa, hogy ilyen butaságal zsarolhat!
2010. ápr. 16. 15:23
2/9 anonim válasza:
A férjed csakis akkor tarthat igényt a gyerekére (mármint hogy ő fogja nevelni), ha te nem vagy beszámítható, vagy nincs kereseted. Az egyik azért nem áll meg, mert az írásod alapján nem vagy mentálisan zavart, a másik pedig hogy a baba után kapsz pénzt. A nevét megváltoztathatod válás után, de sok adminisztráció és utánajárás. A hitelekkel más dolog. Az baj, hogy a te neveden van, tehát neked kell fizetned is. Válás esetén is.
2010. ápr. 16. 15:23
3/9 A kérdező kommentje:
A hitel felvételekor még nem voltunk házasok,de az esküvő után én teljesen felvettem a férjem nevét.
Az sem számít,hogy 3 éve egy tulajdonban lakunk?
Ilyen könnyen ki tud bújni a fizetés alól?
2010. ápr. 16. 15:46
4/9 anonim válasza:
5 év házasság után követelhetnéd, hogy fizessen ő is. De ha csak 3 éve laktok közös tulajdonban, így nem köteles fizetni. Sajnos akkor neked kell fizetned a hiteleket. Mi például közösen vettük fel a hitelt a házasságkötés után pár hónappal, így ha mi lennénk ebben a helyzetben, közösen kéne fizetnünk tovább.
2010. ápr. 16. 16:31
5/9 anonim válasza:
Hát akkor az a te hiteled, sürgősen intézkedj, hogy a te címedre küldjék a csekkeket és fizesd!
2010. ápr. 16. 16:36
6/9 anonim válasza:
A gyerek nevét nem változtathatod meg,még akkor sem,ha történesen bűnöző.Ehhez az apa hozzájárulása is kellene.
Nem tudom,miért váltok,de a gyereket ne neveld az apja ellen,mert neki ártasz vele a legtöbbet.
2010. ápr. 16. 19:25
7/9 A kérdező kommentje:
Nem minden esetben.
De ez elég összetett dolog,nem lehet úgy leírni,ahogy van.
Hónapok alatt történt eseményeket nem lehet pár mondatban összefoglalni.
2010. ápr. 16. 19:46
8/9 anonim válasza:
A gyerek nevének ügye olyan dolog, ami nehéz, igazságtalan és nincsenek kiskapuk. Névváltoztatásra úgy van mód, h pl az egyik ismerősöm Behány vezetéknévvel született, és a szülei megváltoztatták. Nekem pl húzódó válásom miatt lesz a babám a férjem nevén, holott nem is az ő gyereke. Hiába ír alá a párom apasági nyilatkozatot... De ezzel kapcsolatban kérdezz meg egy anyakönyvest, vagy jogászt, vayg nem is tudom, ki segíthetne... Hát nem irigyellek... Szerintem keress fel ügyvédet, a hitelek miatt is, meg egyébként is. Hátha nem lesz minden a legrosszabb...
2010. ápr. 17. 16:23
9/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat,elég eltérőek.
A legjobb,ha keresek egy ügyvédet.Ő biztosan tudja a válaszokat.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!