Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Szülők! Vannak homoszexulális...

Szülők! Vannak homoszexulális barátaitok?

Figyelt kérdés
A mi baráti körünkben két pár is az. Nekünk ezzel nyilvánvalóan semmi gondunk, sőt az egyik párral viszonylag többet találkozunk, elmegyünk hozzájuk hétvégére (másik városban laknak) stb. A 4 éves fiam szereti mindkettőjüket, ők is nagyon gyerekpártiak, sokat játszanak vele stb. Viszont nem tudom, hogy kell-e vele beszélgetni arról, hogy ők egy pár? Tehát olyan, mint anya és apa egymásnak! Várjuk meg, amíg ő rákérdez, vagy mondogassuk Neki?
2016. júl. 13. 14:43
 1/10 anonim ***** válasza:

Mégis minek mondogatnád neki???

Nincs a környezetünkben, de én pl nem mondogatom a fiamnak, hogy a baráti pár "egy pár". Mégis mi értelme? Találkozunk, vannak közös programok, ennyi. Szerinted érdekli a 4 évest, hogy "csak barátok", vagy "néha le is fekszenek egymással"???

2016. júl. 13. 14:48
 2/10 A kérdező kommentje:

Nyilván nem a szexualitás a lényeg, ha nem derült volna ki!

Hanem, hogy megemlítsük-e neki (nyilván nem elemezve), hogy ők is "házastársak", vagy hagyjuk, hogy majd rákérdezzen?

2016. júl. 13. 14:50
 3/10 anonim ***** válasza:
100%

Nem akadnak fenn ezen a gyerekek. ☺

Ha kérdez, válaszolj, de szerintem ez nem nagy ügy.

2016. júl. 13. 14:50
 4/10 A kérdező kommentje:
És azért is merült fel, mert egy elég okos gyerek, és a többi baráti párnál látja, hogy van nő meg férfi...
2016. júl. 13. 14:51
 5/10 anonim ***** válasza:
100%
Egy 4 éves gyerek számára a családjogi fogalmak még nem érthetők (szerintem a felnőttek sem mindig), ezért őt nem kell ezzel terhelni. Különben is egy gyerek számára csak az az érthető, hogy vannak, akik együtt laknak és vannak, akik nem. Az meg, hogy "mint anya és apa egymásnak", a gyerek számára csak annyi, hogy ők együtt élnek és szeretik egymást. Gondolom a gyerek még a nemi kapcsolatok mikéntjével még nincs tisztában. Kérdésedből inkább az derül ki, hogy te magad vagy kissé zavarban és nem tudod helyretenni a dolgot.
2016. júl. 13. 15:02
 6/10 anonim ***** válasza:
100%

Ezt általában a gyerek kezdeményezi.

Saját gyerekkoromból emlékszem, hogy kisvárosban 4-5 évesen láttam először hosszú hajú férfit és az istennek nem illet bele a világképembe, mert az hittem, hogy a férfiaknak rövid haja nő, a nőknek meg hosszú.

Egyszer láttam egy videót, ami szerintem nagyon jól tükröz egy ilyen valós helyzetet: 5 év körüli kissrác szülei egy meleg párral beszélgetnek. Srác áll, néz, gondolkozik:

- Ti most olyanok vagytok, mint egy házaspár?

- Igen.

- Tehát te is férj vagy és te is?

- Gyakorlatilag igen.

- Aha...Jöttök ping-pongozni?

Tehát ennyire érinti "mélyen" a gyerekeket. Ez egy a sok megkérdeznivaló, megtanulandó dologból a világban.

A két éves lányom is ugyanolyan természetességgel mutat rá az apja micsodájára és kérdezi, hogy "miez?", mint a könyökére. És tök boldog, hogy sok testrészt tud már. De a homlok meg a köldök jobban izgatja, mint a nemiszervek.

Ezek a morális gátak (tekintsünk el, hogy pozitív vagy negatív), a felnőtté válással alakulnak ki. A gyerekek nem születnek rasszistának, homofóbnak, xenofóbnak - ez mind-mind tanult viselkedés.

Igen, idegenkedhetnek egyes emberektől, de ennek a generalizálása még nem történik meg, nem vetíti ki a "furák a barna bőrű emberek" tézist egy teljes népcsoportra (cigányok, arabok, indiaiak, stb). Nála ez olyan, mint a "furák a vörös hajú nők" (nekem ez volt a lövésem gyerekkoromban, majd belőlem is vörös hajú nő lett, hajrá Muphy :)).

Szóval semmiképp nem teremtenék a témának feszengő, "juuj, ez kínos, de beszélni kell róla" hangulatot. A dolog természetessége veszik el és nonverbálisan is az az üzenet megy át, hogy ettől belül azért ódzkodni kell, nem teljes az elfogadás.

De ugyanez vonatkozik a zsidó-cigány-piréz tengelyre is. Kérdezzen, kapjon tényszerű válaszokat, így értelemmel és nem érzelemmel fog közelíteni. Mert ne azért szeressen valakit, avagy utáljon, mert meleg/zsidó/örmény, hanem a személyisége miatt, az előzőektől teljesen függetlenül.

2016. júl. 13. 15:05
 7/10 anonim ***** válasza:
Tudommal nincsenek a barátaink között homoszecuálisok. De semmiképp nem rendeznék erről továbbképzést egy négyéves gyereknek, várd csak ki, amíg kérdez, hidd el, fog kérdezni. Akkor, amikor ő felkészült a válaszra, amikor érdekli a téma, amikor itt van az ideje. Nem kell erőltetni, nem kell naaaaagy kiokosító előadást tartani, sokkal természetesebb, ha arról beszélgettek, amit ő kérdez, ami őt foglalkoztatja.
2016. júl. 13. 15:12
 8/10 A kérdező kommentje:

Köszi!

Jaj, dehogy nekem van ezzel gondom! :)

Én ezt maximálisan elfogadom, nagyon szeretjük a barátainkat és nem a nemi hovatartozásuk alapján választjuk őket... :)

Csak sokszor gondolkodom,hogy a látott "sémák" alapján, a Fiam be tudja-e őket tenni vhová?

2016. júl. 13. 15:42
 9/10 anonim ***** válasza:
0%
Nincsennek!UÁH!Semmiképpen nem ,és ha a kisgyerek majd ilyeneket fog kérdezni hogy ők tubicák e?Akkor nehogy kinevesse őket,hogy t.ke van a menyasszonynak.
2016. júl. 13. 19:32
 10/10 anonim ***** válasza:
A fiad, ha ugy erzi, valahova be kene tennie oket, majd megkerdezi toletek, ami neki hianyzik. Folosleges ezzel farasztani, neki ez egyelore nem olyan kulonleges, ugy latszik, mint neked.
2016. júl. 13. 19:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!