Anyukak akik otthon vannak! A parotok ad nektek penzt vagy mindent ő intéz?
Teljes mértékben közös kasszán vagyunk, 2 bankszámlánk van, mind a ketten társtulajdonosok vagyunk. Nem számoltatjuk el egymást a napi kiadásokkal, nagyobb dolgok előtt automatikusan egyeztetünk.
Pénzt általában ő vesz fel, mert útba esik neki az automata...kevés kp kell, szinte mindent elektronikusan intézünk. Utalásokat is ő szokta intézni.
Nagybevásárolni felváltva jártunk amíg újra kismama nem lettem, azóta azt ő intézi (nem emelhetek - még a 4 évest sem), mindig írunk listát. Hétköznap, ha kell valamit venni, azt én intézem. Ruhákat és egyebeket én veszem (neki is, kivéve a nadrág és cipő - ezeket próbálnia kell).
Saját számlánk van, arra erkezik saját fizu illetve nekem most a csed, van olyan szamla amit o fizet van amit en, vásárlásnál hol en hol o, att fugg ki megy epp..
Nagyobb kiadást megbeszelunk
A fizeteseink (nekem gyed+gyes stb.) kulon szamlara jon, de az o szamlajarol fizetek ki mindent, az o hitelkartyajaval vasarolok be mindent es ha meg kell penz a honapban valamire, akkor azt az en szamlamrol rendezem, illetve tartok itthon kp-t, amit az enyemrol veszek le es ha kell neki, akkor abbol vesz ki, nem a szamlajarol.
sokat keres, de el is uszik, ha nem kezelem es igy megmarad. Amennyire szuksege van, annyit ker, de jobb, ha nincs elotte egyben. Ez nalunk igy kialakult, de lyan se nagyon van, hogy "o penze" "en penzem". Ha kulon penzt akar maganak valamire, ami nem kozos, csak hobort, azt kulon keresi meg, a munkaberunk az teljesen kozos kassza, amit en kezelek.
A napi vásárlást általában én intézem, kaja, meg minden ami a háztartásba, babához vagy egyáltalán kell.
Babaruhákat, ilyesmiket is veszek.
Számlákat ő utalja el minden hónapban, kivéve az én telefonszámlámat :D
Illetve ha közösen megyünk boltba, vagy valamit venni, akkor általában ő fizet. Főleg, ha nagyobb dolgot veszünk. De olyan is van, hogy én fizetek.
Szóval nem ad nekem pénzt, a sajátomat költöm (most éppen GYED néven kapom).
Úgy szokott néha adni, hogy nincs kp nálam, csak a bankkártyámon, és mondom, hogy hú, kéne kivennem, erre ő mondja, hogy ne vegyek ki, ad.
Közös sz.számra jön mindkettőnk fizuja+gyed+csp. A számlákat én fizetem, mert nekem esik útba a posta, nagybevásárolni együtt, közösen járunk családi programként (nagyon sokat dolgozik a férjem és örülünk, hogy ennyit együtt kimozdulunk), a napi kisebb bevásárlást én végzem, ha veszünk magunknak vagy a fiúnknak valami apróságot, nem kérünk engedélyt, de a nagyobb kiadásokat megbeszéljük, a férjem pl szól, ha tankolni fog, vagy pl egy-egy ünnepre átbeszéljük, hogy mennyit szánunk.
Ha látunk valamit, amire szükség van és nagyobb összegű, felhívjuk a másikat, hogy megvegyük e, de mondom, ez csak a nagyobb értéknél van.
Jah az lemaradt, hogy a közös számlához társkártyánk van, így mindkettőnknél van bankkártya.
Utolsó voltam.
Egy szàmlànk van.Hónap elejèn leveszem ami kell a közösen nyúlunk hozzà.
Mindent megbeszélünk de nem kérünk engedélyt a màsiktól.
Tudjuk meddig mehetünk el.
Èn intézem a csekket vàsárlàst gyerek dolgait.
De bármi kell neki is meg tudja venni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!